Προς το περιεχόμενο

Dave Smith Tetra: νέο τετραφωνικό αναλογικό συνθ σε μορφή επιτραπέζιου module!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά τα μικρά αναλογικά συνθεσάιζερ σε μορφή μικρού επιτραπέζιου module (το Evolver και το Μοpho, αν και το Evolver συμπεριλαμβάνει και δυο ψηφιακούς oscillators), ιδού το τελευταίο δημιούργημα του Dave Smith, το Tetra:

 

tetra_page.jpg

 

Specifications

 

    * Multitimbral four-voice analog synthesizer

    * 100% analog signal path

    * Two oscillators per voice (sawtooth, triangle, saw/triangle, square with variable pulse width) with hard sync

    * White noise generator

    * One classic Curtis low-pass filter (switchable 2- or 4-pole) per voice, self-oscillating in 4-pole mode

    * Analog VCAs

    * Three envelope generators (ADSR plus delay) per voice

    * Four LFOs per voice

    * Two sub-octave generators (one octave down and two octaves down) per voice

    * Feedback loop per voice with programmable level and gain

    * Four assignable performance controls per program

    * Gated 16 x 4 step sequencer (one sequence per program)

    * Arpeggiator

    * Fully programmable (free downloadable software editor for Mac OS and Windows)

    * 512 programs organized into four banks of 128; 128 combos

    * I/O: USB 2.0 (type B receptacle), MIDI In, MIDI Out/Thru, Poly Chain Out, Audio Outs 1/Left, 2/Right, 3, and 4 (1/4" unbalanced), 1/4" Headphone Out

    * 7.9” L x 5” W x 2.7” H (20.07 cm x 12.7 cm x 6.86 cm)

    * 1.8 lb. (0.81 kg)

 

http://www.davesmithinstruments.com/products/tetra/index.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως είναι μια ακόμη κίνηση ματ του Dave Smith... η αναγέννηση της εταιρίας του έφερε μεγάλες εξελίξεις με τη δημιουργία του Mono Evolver, του Poly Evolver, του Prophet 08, και έφερε μια μικρή επανάσταση στην αγορά των μικρών συνθ modules με το Evolver Desktop και το Mopho. Oι τιμές τους για αυτά που προσέφεραν (αχανείς δυνατότητες παραμετροποίησης, τα τσιπάκια Curtis, αναλογικούς oscillators, μικρό και βολικό μέγεθος, πολλά presets, editors κλπ) ήταν ήδη πάρα πολύ συμφέρουσα... και σε αυτά έρχεται να προστεθεί το Tetra, ένα πλήρες full analog multitimbral synth με sequencer, arpeggiator, midi, editor κλπ. H τιμή του στα δυο γνωστά ιντερνετομάγαζα κυμαίνεται από 640 μέχρι 685 ευρώ.

 

Το Evolver Desktop ειδικευόταν σε μουσικούς έως τερατώδεις ήχους, αν και το μεγαλύτερο ελάττωμά του ήταν το περίεργο και κάπως δύσχρηστο interface. Tο Mopho ήταν πιο παιχνιδιάρικο, πιο απλό στη χρήση αλλά με σχεδόν εξίσου τεράστιες δυνατότητες στη σύνθεση ήχων, και ειδικευόταν σε κάπως πιο ήπιους αναλογικούς (αλλά και με πολύ βαθύ μπάσο) μονοφωνικούς. Το Tetra έρχεται να συνδυάσει μάλλον την ευχρηστία του Mopho με τις δυνατότητες του Prophet, ταράζοντας τα νερά στην κατηγορία των φτηνών analog synths που είναι εκ φύσεως εξαιρετικά περιορισμένη.

 

Διευκρίνιση: αν και έχω περάσει αρκετό χρόνο με τα Evolver, Prophet και Μοpho, η εντύπωσή μου είναι πως κανένα από αυτά δεν μπορεί να αποτελέσει "το Moog του φτωχού". Ο ηχητικός τους χαρακτήρας, αν και παραπλήσιος, ήταν εδώ και δεκαετίες διαφορετικός. Κάτι τέτοιο δεν αποτελούσε και επιδίωξη, άλλωστε, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα. Πάντα τα άκουγα πιο "ευγενικά", λιγότερο "άγρια" και "fat" από τα Μοοg, χωρίς όμως αυτό σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως μειονέκτημα αλλά ως μια διαφορετική πρόταση που δεν αντιγράφει το αντίπαλο δέος. Σημειωτέον πάντως ότι το αντίπαλο δέος όχι μόνο δεν έχει στην αγορά τίποτα το πολυφωνικό, αλλά και κανένα module που να πλησιάζει σε τιμή αυτά τα τρία, τα οποία βεβαίως έχουν σοβαρότατη σχεδίαση και δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαν "παιχνίδια". Όλα αυτά τα γράφω για να επισημάνω πόσο σημαντική βρίσκω αυτή την νέα κυκλοφορία του Tetra. Ίδωμεν...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραιο δειχνει  :)

 

Αν και το 'not so stable software' ειναι λιγο σημαντικο αν αναλογιστουμε το

πολυ απλο'ι'κο interface.

 

thanks για τις πληροφοριες  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To interface μπορεί να δείχνει απλοϊκό αλλά αν κρίνω από την εμπειρία μου με το Mopho που του μοιάζει αρκετά, είναι πολύ έξυπνα σχεδιασμένο και προσφέρει άμεση και εύκολη παραμετροποίηση. Οι ενδείξεις αλλάζουν πολύ εύκολα, δεν χάνεσαι σε άπειρα μενού, τα controllers είναι έξυπνα ομαδοποιημένα, και το κυριότερο αν συνδεθεί με Prophet ή Evolver keyboard για να ελεγχθεί μέσω midi από αυτά, αυτομάτως όλα τα knobs στα μεγάλα αυτά keyboards ελέγχουν τις αντίστοιχες παραμέτρους της desktop συσκευής αυτής. Το ίδιο υποθέτω πως θα συμβεί και αν κάποιος έχει ένα απλό οποιοδήποτε midi keyboard με πολλούς διακόπτες... θα έχουν σκεφτεί σίγουρα κάποια μέθοδο για smart assign ή θα έχει αρκετά templates ο editor από μόνος του (υποθετικά μιλάω, αυτό δεν το έχω διαπιστώσει ακόμη).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρεπει να δοκιμασω ενα D Smith καποια στιγμη.

Εχω αρκουσει αρκετα καλα λογια αλλα ποτε δεν εχω 'παιξει' με καποιο.

 

Δε ξερω γιατι αλλα εχω 'συνδεσει' τον ηχο τους με τo

Andromeda, το οποιο οσο καιρο ειχα κατι δε μ'αρεσε  :-\

 

Νομιζω πως με σκαλωσε καποια στιγμη ενας που μου ειπε οτι μοιαζουν οι ηχοι τους.... ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που το ριβιού ονομάζει "κάπως ασταθές software" σαν ελάττωμα πιστεύω πως μπορεί κάλλιστα να διορθωθεί στο μέλλον με updates, αλλά το μοναδικό αξιοπρόσεκτο μειονέκτημα που του βρίσκω μέχρι στιγμής είναι πως δεν διαθέτει audio in για τα αναλογικά του φίλτρα όπως πχ. το Mopho. Eξαιρετικά χρήσιμο, και θα μπορούσαν να το είχαν προβλέψει... ίσως είναι μια κίνηση μάρκετινγκ για να μην θάψουν εντελώς τις πωλήσεις των άλλων modules - όσοι θέλουν μια τέτοια δυνατότητα σε μηχάνημα της DSI θα πρέπει να καταφύγουν στο mono audio in του Mopho ή στο stereo audio in του Evolver.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου