Προς το περιεχόμενο

Μερικες αποριες σχετικα με αλαγη μπρατσου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους!

Οταν αποφασησα να ξεκινησω να παιζω κιθαρα,ειχα μαζεψει ενα σεβαστο ποσο,και λογω ελλειψης ποιρας τοτε,κατεληξα στην αγορα της παρακατω κιθαρας.

 

http://www.accessguitar.com/inventory/washburn/electric/rs980.html

 

Δεν ειναι καθολου ασχημη παικτικα,και απο θεμα ηλικων μετα απο 6 χρονια που την εχω,δεν εχει βγαλει καποιο προβλημα,με εξαιρεση οτι Ξανανοιξα καινουριες τρυπες στο σωμα γιατι ειχαν φαγωθει πολυ απο τις "αλχιμιες" μου με τη ρυθμιση του φλουντ.

Αφου λοιπον με τη παροδο των χρονων καταλαβα τι κιθαρες μου αρεσουν,και τι θελω να παιζω γενικοτερα,μιας και ειναι η πρωτη μου κιθαρα λυπιθικα να την πουλισω και αρχισα να επενδυω πανω της χρηματα(μεγαλη βλακια αλλα τι να κανουμε...).Αλλαξα τους μαγνητες με seymour duncan χαλασα ενα καρο λεφτα σε σεταπ μεχρι να βρω το ιδανικο,και πλεον εχει μηνει ενα προβλημα ακομα αλυτο.

Δεν μου αρεσουν καθολου μα καθολου τα λεπτα μπρατσα,και το δικο της ειναι σχεδον ιδιο με ibanez μονο που ειναι λιγο πιο καμπυλωτο.Γι αυτο το λογο θελω να παρω ενα καινουριο,αλλα δεν εχω ιδεα αν θα ταιριαζει με το σωμα.Επισης θελω να το αλαξω σε maple fingerboard αντι για rosewood λογω αγορας stratocaster με την οποια εμεινα 100% ικανοποιημενος απο τη διαφορα στον ηχο.Θα τεριαξει ο ηχος με το σωμα που ειναι και αυτο maple συμφονα με τα spec της εταιριας?Πως μπορω να ξερω αν το μπρατσο θα τεριαζει με το σωμα?Μηπως αντι για maple και rosewood να παρω Ebony?

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

νομιζω οτι δεν θα τεριαξει maple.αλλο στρατο και αλλο η super strat σου.αν πουμε οτι παιζουν πολο στον ηχο τα ξυλα το maple δινει σκασημο και τεριαζει με μονους ισως γιαυτο ειδες την ηχητικη διαφορα πουλες

εγω θα ελεγα εβενο για την συγκεκρημενη

αλλα τι ειναι bolt on η neck through

papa don't take no mess!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

bolt on ειναι αλλιως δεν θα το σκεφτομουν για αλλαγη...

Εχω ακουσει μια jackson με εβενο ταστιερα και μου φανηκε πολυ μουντη...

κατι που δεν θα ηθελα.Γενικα προτιμω πριμο ηχο.Η στρατο που εχω εχει maple ταστιερα,αλλα το σωμα δεν χερω τι ειναι.Ειναι ενα παλιο japan μοντελο και γι αυτο δεν εχω βρει πληροφοριες...στο guitar store μου ειπαν οτι ειναι basswood το σωμα της.Αλλα το θεμα ειναι η αλλη κιθαρα,η washburn.Που ακουστηκε σωμα maple?εγω ηξερα οτι αυτο το ξυλο ειναι για τα μπρατσα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκεφτομαι να παρω ενα μπρατσο jackson(apo dinky) η fender(της deluxe) η esp,που ξερω οτι θα με βολεψουν.Αλλα πως γινεται να ξερω αν θα βηδωνει σωστα πανω στο σωμα της κιθαρας που ειναι αλλη μαρκα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mην παρεις κανενα μπρατσο. Αστη σε μια γωνια να θυμασαι τα παλια. Το μπρατσο και η τοποθετηση του και το καινουργιο σεταπ θα σου κοστισει 4 φορες πανω την τιμη της. Απο τη στιγμη μαλιστα που εχεις οργανο που σου αρεσει και σε ικανοποιει ηχητικα μην το ψαχνεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμμμμ εγω υπολογιζα οτι η ολη φασαρια θα κοστιζε γυρω στα 200 ευρω .

Ενα εξοδο που δεν θα με πιραζε μιας και ειδη εχω χαλασει γυρω στα 250 για μαγνητες...

κοστιζει περισσοτερο μια αλλαγη μπρατσου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κανε μια βολτα σε κανα μαστορα να το δει μπας σου κανει κανενα στο χερι οπως θας αν φτασει το $$$ σου.που ξερεις ισως!!??

papa don't take no mess!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σκεφτομουν αυτο,αλλα ο μονος που ξερω να κανει αυτη τη δουλεια ειναι ο καγμακης.

Ο κουρμπης και ο τζιμης σεταρουν κιθαρες...αλλα θα πρεπει να εχω ηδη παρει μπρατσο.Πως γινεται να ξερω αν βιδωνει πανω στο σωμα της κιθαρας μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...Πως μπορω να ξερω αν το μπρατσο θα τεριαζει με το σωμα?Μηπως αντι για maple και rosewood να παρω Ebony?

 

Αν το neck pocket της Washburn ειναι σε προτυπα Fender τοτε εχεις ενα πλεονεκτημα μιας και μπορεις να αγορασεις parts απο αρκετες εταιρειες. Δες εδω  http://www.warmoth.com/Guitar/Bodies/Options/GuitarNeckPocket.aspx τις διαστασεις. Πρεπει να βγει το μπρατσο και καποιος να μετρησει με ακριβεια το neck pocket της κιθαρας.

 

Δες εδω http://www.warmoth.com/Guitar/Necks/NeckWoods.aspx για περιγραφες ξυλων. Μπορεις να χρησιμοποιησεις αρκετα ξυλα, οχι μονο τα "κλασικα" που βαζουν οι περισσοτερες εταιρειες. Υπαρχουν ξυλα τα οποια δε χρειαζονται βερνικι και η διαφορα στο χερι ειναι αρκετα διαφορετικη.

 

Τελος, δες εδω http://www.warmoth.com/Pages/GuitarNecks.aspx τι λαιμο θα ηθελες να βαλεις. Ενα μπρατσο εχει πολλες λεπτομερειες που πρεπει να προσεξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως γινεται να ξερω αν βιδωνει πανω στο σωμα της κιθαρας μου?

 

μετρας τις διαστασεις του neck pocket & ψαχνεις να βρεις μπρατσο με το ιδιο neck heel.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου