Προς το περιεχόμενο

Classic player 50's neck profile


st_eve

Προτεινόμενες αναρτήσεις

η ερωτηση μου αφορα το back contour και μονο. Εψαξα στο noiz και γενικα στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα κατι.

Η συγκεκριμενη κιθαρα ειναι αυτο που ζηταω αλλα δεν μπορω πουθενα να βρω τις διαστασεις του neck

 

γνωριζει κανενας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δεν γνωριζω τις διαστασεις ΑΛΛΑ αν την εχεις την κιθαρα , πηγαινε σε ενα μαστορα και εχουν ενα οργανο που παιρνει το αποτυπωμα του contour και μπορει να μετρησει και τις διαστασεις ακριβως

Recording is God's way of tellin you that you suck

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβείς διαστάσεις μπορεί να μη βρεις, αλλά νομίζω ότι έχει ένα βολικότατο "Soft V" μπράτσο (ούτε πολύ παχύ, ούτε πολύ λεπτό) που βολεύει το 90% των κιθαριστών.

 

Επειδή τα νούμερα και οι περιγραφές όμως δε λένε και πολλά, καλύτερα να βρεις μία και να τη δοκιμάσεις. Μόνο έτσι θα ξέρεις αν σου ταιριάζει ;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα επειδη παιζω με ibanez και επειδη δεν την παλευω αλλο με αυτες τις κιθαρες τυπου super strat (ηχητικα εννοω) θελω να παρω την classic player 50.το κακο ειναι ομως οτι δωδεκα χρονια τωρα το χερι μου εχει (κατσει) στο μπρατσο της ibanez το οποιο το back countour στο μπρατσο ειναι 735''.το προβλημα με τις περισσοτερες στρατ που εχω παιξει ειναι οτι το back contour ειναι πολυ μεγαλητερο απο αυτο της ibanez και ειναι και ο μονος λογος που με χαλαει διοτι κουραζεται το χερι μου χωρια οτι δεν με βολευει.

 

δεν εχω απαιτηση να βρω μπρατσο ιδιο με της ibanez αλλα τουλαχιστον να ειναι οσο το δυνατο πιο κοντα.το προβλημα ειναι επισης οτι για την classic player 50 ουτε στο επισημο site δεν γραφει.μηπως τυχαινει κανεις να εχει παιξει με την συγκεκριμενη και να μου πει εστω στο περιπου τι τυπος μπρατσου ειναι συμφωνα με τo παρακατω site της warmoth

 

http://www.warmoth.com/Guitar/Necks/Strat_WarmothPro.aspx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχε υπ'όψη σου πως από Ibanez σε Fender δεν αλλάζει μόνο το neck profile αλλά και το radius και τα τάστα, οπότε ίσως να μη σε βολέψει γενικώς. Όπως είπε κι ο Elavd, καλύτερα να πας να τη δοκιμάσεις πριν προβείς σε αγορά.

 

Μερικές εναλλακτικές πάντως που είναι πιο κοντά σε μοντέρνα specs είναι οι strat style κιθάρες της Cort, Lag, μερικές Blade κλπ. Αν και προσωπικά, στη θέση σου θα πήγαινα για μια σύνθεση από warmoth για να'μαι και 100% καλυμμένος (αν και πιστεύω πως όλα τα specs του μανικιού/ταστιέρας μιας fender συμβάλλουν στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα).

 

Παρεμπιπτόντως, τα specs τα έχει αναλυτικά κι εδώ.

 

 

Ορίστε και κάτι αναλυτικότερο σχετικά με τα neck profiles (attachment).

guitar-neck-contours.thumb.jpg.7155084e6ce8ebfea32e9ade4888ae9f.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γυρνα γρηγορα σε πιο παχια μπρατσα γιατι θα καταληξεις να τρεχεις στον γιατρο για τενοντιτιδα ,ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ !

 

αρα ψαχνεις κατι σε modern c που ειναι αρκετα λεπτο και .

+ xminor δεν ειναι μονο το back contour ειναι και οτι απο 16' radius θα πας σε 9,5' και απο jumbo θα πας σε vintage .

 

Recording is God's way of tellin you that you suck

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οσο αφορα το radius και τα ταστα δεν υπαρχει προβλημα διοτι το εχω διαπιστωσει παικτικα δεν με χαλαει τοσο πολυ αν και ειναι θεμα συνηθειας πιστευω.

 

το να με ποναει το χερι ομως παιζοντας σε back contour τυπου boat νομιζω οτι δεν συνηθίζεται ευκολα.

 

παντως εχω παιξει με στρατ οι οποιες ειναι κοντα στο back contour της ibanez και δεν ειχα κανενα ιδαιτερο προβλημα ομως κατι αλλες G&L και στρατ που επαιξα απλα δεν παλευονταν και γιαυτο αναρωτιεμαι τι μπρατσο φοραει η classic player 50.

 

μια λυση καλη βεβαια θα ηταν να φτιαξω μια wormoth στα μετρα μου αλλα φοβαμαι οτι χρηματικα θα μυρισει ασχημα με αυτα που σκεφτομαι να βαλω εννοω πανω απο 1000.

 

για αλλη μαρκα ουτε καν το σκεφτομαι :)

 

ποιος εχει classic player στην αθηνα να παω να τη δοκιμασω?

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι όμως, είναι πολλές οι φορές που το radius ή τα τάστα μας κάνουν να νιώθουμε το μπράτσο (και την ταστιέρα εννοείται) άβολο και όχι το profile του. Μήπως θυμάσαι ποιές strat είχες παίξει και σε βόλεψαν?

 

Άλλη μια εναλλακτική που εφαρμόζουν αρκετοί κιθαρίστες είναι το neck "shaving", όπου ουσιαστικά αφαιρείς με τον γνωστό τρόπο (γυαλόχαρτο) λίγο από τον όγκο του ξύλου έτσι ώστε να το φέρεις εκεί που θέλεις, είτε αυτό μεταφράζεται σε thinner είτε σε διαφορετικό profile. Βέβαια δεν θα το συνιστούσα γιατί είναι πολύ πιθανό να γίνει στραβή και να πιάσεις και βέργα, και μετά... άστα. Αλλά φαντάζομαι οι γνωστοί μάστορες του forum θα γνωρίζουν περισσότερα επί του θέματος.

 

Επίσης, αν επιτρέπεται, τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου να βάλεις πάνω στην κιθάρα? Γιατί με λίγες υποχωρήσεις πιστεύω πως θα την κάνεις τη δουλειά σου και στο budget που διαθέτεις. Αν θες τη γνώμη μου πάντως, αν εν τέλει δεν σε βολέψει η CP μην "τσιγκουνευτείς" τα παραπάνω για κάτι που θα σε βολέψει ακριβώς.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχεις δικιο, για τα χρηματα στην τελικη δεν θα τα τσιγγουνευομουν εαν προκειται για αγορα κιθαρας απλα επειδη εχω ακουσει και διαβασει καλα λογια για την classic player 50 και επειδη την δινουν και φτηνα ειπα μηπως....

 

το σιγουρο ειναι οτι θελω να παω σε στρατ. ηχητικα και μονο.

 

αν θα εφτιαχνα wormoth μονο το μπρατσο που θα εβαζα κανει 350 ευρω ξυλο που φοραει ο eric johnson το birdseye (αν το γραφω και σωστα)+οτι θα το επαιρνα με 22 ταστα,μετα μαγνητες θα εβαζα τους fralin τους φοραει ενα φιλος στη δικια του και μου αρεσαν πολυ αλλα 230 ευρω +, +, +,....θεωρω οτι θα πηγαινε πανω απο 1000 ευρω, μπορει και να πεφτω εξω δεν τα εχω κανει σουμα, χωρια την εργασια.

 

βεβαια αν παιξω την classic player  και δεν με βολεψει σιγουρα θα παω για wormoth

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή πάντως σε βλέπω πολύ κατασταλλαγμένο σε συγκεκριμένα πράγματα, γνώμη μου είναι πως καλύτερα θα'ταν να περιμένεις λίγο ακόμη και να μαζέψεις τα extra χρήματα για να κάνεις την κιθάρα που θέλεις παρά να δώσεις τα μισά τώρα και να συμβιβαστείς με κάτι άλλο. Ωραιότατη πάντως η κιθάρα όπως την περιγράφεις, και αν κρίνω και από το avatar σου, καθώς και την αναφορά σου στον EJ τότε μάλλον κατάλαβα για τι ήχο πας. Ωραίος πάντως, λίγοι είναι τόσο κατασταλλαγμένοι στο τι ακριβώς θέλουν, γι'αυτό και σε παροτρύνω να περιμένεις.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου