Προς το περιεχόμενο

Κιθαρα> αναλογικα πετάλια> καρφι σε καρτα ήχου?


jkstigma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλε ηρακλη οταν ερθει το behringer κανε ενα review

 

σήμερα έγραψα κάποια βίντεο εσωτερικά χρησιμοποιόντας το Behringer GI100 με το cabinet simulator του.

 

δεν στόχευα στο behringer βέβαια, (γιαυτό κάποια στιγμή θα κάνω ένα καλύτερο ντέμο) αλλά παρόλα αυτά μπορεί να δει κανείς πως ακούγονται διάφορα high gain πετάλια μέσα απο το cab simulation

 

ιδού λοιπόν:

 

 

 

 

 

σύντομα θα ανεβάσω ένα κλιπάκι με κεντρικό πρόσωπο το GI100 ;)

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θέλεις προ ενίσχυση για κάτι τέτοιο φίλε μου!

αλλιώς, βρες το guitar rig και κάνε την δουλειά σου έτσι :)

 

τι ακριβώς εννοείς?

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που κάνει τον ήχο να ακούγεται τόσο ωραία στον υπολογιστή σου μέσα από μία πεταλιέρα, είναι η προενίσχυση. Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω,αν κ δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω καλά XD

Για να αλλάξει το σήμα σου από αναλογικό σε ψηφιακό θα πρέπει να υπάρχει μια "προενίσχυση" στο τέλος της αναλογικής σειράς, πριν δλδ μπει στον υπολογιστή. Όλες οι έτοιμες ψηφιακές πεταλιέρες έχουν προενίσχυση, γι ' αυτό κ όταν συνέδεες πετάλια με πεταλιέρα και μετά στον υπολογιστή ήταν όλα κομπλε. Υπάρχουν κάρτες ήχου οι οποίες έχουν προενίσχυση και κάνουν καλά την δουλειά τους σε αυτή την μετατροπή! Περισσότερα θα ξέρω σε κανα 2μηνο γτ θέλω να πάρω κ εγώ μια τέτοια κάρτα ήχου ^^

 

Τωρα, το guitar rig είναι ένα πρόγραμμα εξομοίωσης ήχου για τον υπολογιστή. Κοινώς, κάνει την δουλειά μιας καλής πεταλιέρας. Η κιθάρα αυτό καθεαυτό έχει προενίσχυση από μόνη της, οπότε αν την βάλεις στον υπολογιστή και δουλέψεις με guitar rig θα έχεις ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, ειδικά αν βρεις κ κάποιο καλό πρόγραμμα ηχογράφησης όπως το cubase!

 

Τώρα,υπάρχει πιθανότητα να σε μπέρδεψα και να με ρωτήσεις "αφού η κιθάρα έχει προενίσχυση,γτ γίνεται αυτή η βαβούρα όταν συνδέω σε πετάλι και μετά στον υπολογιστή?". Αυτό γίνεται γτ όπως σου είπα, πρέπει να έχεις την προενίσχυση ένα βήμα πριν συνδέσεις στον υπολογιστή, για να μπορέσει να γίνει σωστή δουλειά :)

 

Υπάρχει πιθανότητα πάλι να μην κατάλαβες τι σου είπα (δεν τα έγραψα κ πολύ καλά) αλλά σε γενικές γραμμές: ή πάρε κάρτα ήχου που να έχει προενίσχυση, ή βρες και δοκίμασε το guitar rig. Υπάρχει κ η τρίτη επιλογή: πάρε μια καλή πεταλιέρα όπως vox tonelab ή pod x3 live (αλλά αυτές έιναι ακριβές επιλογές ^^). Σίγουρα θα έχεις όμως καλύτερο αποτέλεσμα από απλή ηχογράφηση μέσω ενισχυτή.

 

Guitarist in training

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατ'αρχήν η κάρτα ήχου μου έχει προενίσχυση, όπως και οι περισσότερες κάρτες.

 

επίσης, αυτό που κάνει τα (περισσότερα, όχι όλα) πετάλια distortion να ακούγονται σαν "βαβούρα" οταν τα βάλεις στον ΗΥ είναι το γεγονός οτι τα τελευταία δημιουργούνε πολλές ψηλές (πρίμες) αρμονικές και το κάνουν να ακούγεται σα τζιτζικι.

 

η χρήση της προενίσχυσης λοιπόν δεν είναι ούτε για να αλλάζει το σήμα απο αναλογικό σε ψηφιακό, ούτε για να το μετατρέπει απο ...βαβούρα σε κανονικό.

 

Απο ό,τι καταλαβαίνω η χρήση της προενίσχυσης είναι να ενισχύει το πολύ ασθενές εισερχόμενο σήμα ωστε αυτό να μπορεί να περάσει μέσα απο κυκλώματα τύπου tone stack και να μπορεί να τροφοδοτήσει ενα επόμενο στάδιο ενίσχυσης που στην έξοδό του θα μπορει να οδηγήσει ένα ηχείο.

http://en.wikipedia.org/wiki/Preamplifier

 

τα συγκεκριμένα 2 πετάλια αποτελούν απο την κατασκευή τους προσομοιώσεις ενισχυτών, δηλαδή αν και ίσως δεν μπορούν να οδηγήσουν ένα power amp, ωστόσο κουβαλάνε πάνω τους τη χροιά του ενισχυτή που αντιπροσωπεύουν. Το μόνο που λείπει είναι ένα φίλτρο τέτοιου τύπου στην έξοδό τους

http://www.runoffgroove.com/condor.html

condor-bulldog.png

 

δηλαδή μια προσομοίωση καμπίνας που όπως βλέπεις κόβει τις ενοχλητικές παραγόμενες απο το distortion υψηλές αρμονικές.

 

αυτή τη δουλειά έπαιξε στις ηχογραφήσεις το behringer.

 

 

μπορεί να μην είμαι κανένας ειδικός, αλλά αυτό που κατάλαβα απο το ποστ σου είναι οτι μάλλον εσυ δεν έχεις καταλάβει κάτι σωστα.

 

επίσης όσα λέω προέρχονται απο προσωπικες εκτιμήσεις και πράγματα που διαβάζω σκόρπια εδώ και καιρό, επομένως μπορεί να περιέχουν πολλές ανακρίβειες.

Οι πιο έμπειροι και γνώστες ας επιβεβαιώσουν/διορθώσουν

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κ εγώ από προσωπικά μίλαγα αλλα φαίνεται έγραψα βλακείες!

sorry φίλε.... My bad!!!

 

βσκ τώρα κατάλαβα καλύτερα οπότε μάλλον εγώ πρέπει να πω thx!!

καλή τύχη με το πρόβλημα σου!

Guitarist in training

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου