Προς το περιεχόμενο

Monitors (για ακομη μια φορα ) η οχι ;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχήν να σας πω ότι το θέμα των μόνιτορ ξέρω ότι  εχει πολύσυζητηθεί στο νοιζ. Εχω διαβάσει όλα αυτά τα θεματα αλλα τα περισσοτερα αναφερονται σε ακριβοτερα και για περισσοτερες απαιτησεις μονιτορς.

 

Δεν ειμαι σιγουρος οτι χρειαζομαι μονιτορς. Γενικότερα δεν εχω ιδιαίτερες  απαιτήσεις, κατά κυριο λογω θελω να ακουω  καθαρα την μουσικη που γραφω και να μπορω να κανω μια σχετική μίξη.

Απο την αλλη, το πισι δεν το χρησιμοποιώ μονο για να γραφω μουσικη, οποτε όταν βλεπω καποια ταινια η ακουω μουσικη θα μπορω να ακουω μεσα από  τα μονιτορς η θα είναι πολύ ξερος ο ηχος;

 

Σκεφτηκα στην αρχη να δοκιμασω να αγορασω κάποιο ηχοσυστημα αλλα η τιμη είναι σχεδον οσο η τιμη του επιπέδου των μονιτορς που προανέφερα οποτε δεν ειμαι σιγουρος.

 

Από μονιτορς παντως, μεχρι 200ευρω  ειμαι αναμεσα στα παρακατω κλασικα:

 

http://www.thomann.de/gr/fostex_pm04.htm

 

http://www.thomann.de/gr/alesis_m1_active_520.htm

 

http://www.thomann.de/gr/maudio_bx5a_deluxe.htm

 

 

Ποια ειναι η αποψη σας ;

 

 

Ελπιζω να μην σας κουρασα Ευχαριστω!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα και εγω για την ιδια χρηση εχω τα Maudio bx5a ομορφα μονιτορακια, και τα Fostex einai wraia... Σιγουρα θα εχεις καλυτερο ηχο, αμα εχεισ δηλδ το ψωνιο που εχω και εγω οταν ακουο μουσικη ειτε δικη μου ειτε γενικοτερα, ακομα και για ταινια μεσα στο δωματιο να ακουω με καποια ποιοτητα τελως παντων...!

αυτα!

take care

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

George32 Ειχα την εντυπωση πως επειδη τα μονιτορς δεν χρωματίζουν τον ήχο δεν θα ακουγονται καλα σε εκτος παραγωγης ακροασεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμενα προσωπικα με εχουν βολεψει αρκετα...

να σου πω την αληθεια στν αρχη δν ημουν ικανοποιημενος.. αλλα μετα απο εναν μηνα τα συνιθησε το αυτι μου...την χρεια τους dld απο κει και περα ακουω αρκετη μουσικη απο αυτα τα μονιτορς και βλεπω ταινιες... Και φυσικα για ηχογραφιση στο σπιτι ;p

 

Μαρεσουν τα συγκεκριμενα για αυτο ακριβως που ειπες...περνεις ατοφιο τον ηχο οπως ειναι....

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μολις πήρα τα alesis 520.Αν έχεις υπομονη θα σου πω την άποψη μου τις επόμενες ημέρες που θα χω και λίγο παραπάνω εμπειρία.Ο λόγος πάντως που τα προτίμησα είναι οτι σε αυτά τα λέφτα θεωρούνται καλύτερα απο άλλα για μίξεις.Αυτο ,πέρα απο τα review, το λένε και άτομα οπως εργαζόμενοι στο sweetwater αν σου λέει κάτι αυτο(το πέτυχα σε φορουμ αυτο κάτι παραπάνω θα ξέρουν).

never compromise tone for features....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

george32 thanks

 

Μολις πήρα τα alesis 520.Αν έχεις υπομονη θα σου πω την άποψη μου τις επόμενες ημέρες που θα χω και λίγο παραπάνω εμπειρία

 

Pinhead τελεια! Με το review σου (ελπιζω να βρεις χρονο) θα βοηθησεις πολύ κοσμο είναι κλασικα entrylevel monitors.

 

 

metalmike  Την εχω δει την αγγελια απο τις πρωτες μερες. Ποολύ καλη η τιμη  ..αλλα τα εχω δει και είναι πολύ ογκωδη για τον χωρο μου συν ότι περιμενω να πληρωθω.  ::)

 

 

Τα fostex πως σας φαινονται; Είναι μικροτερα σε μεγεθος και λιγο φτηνοτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα fostex πως σας φαινονται; Είναι μικροτερα σε μεγεθος και λιγο φτηνοτερα.

 

Αρκετά τίμια για τα λεφτά τους.

Έχω μια μικρή εμπειρία μαζί τους (γύρω στον 1 μήνα) χωρίς να είναι το "βασικό" μου ζευγάρι ηχείων.

 

Αν τα τσιτώσεις τα μπάσα αλλοιώνονται λίγο αλλά γενικά είναι ισορροπημένα και αρκετά αποκαλυπτικά. (για τα λεφτά τους πάντα..)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Review δεν μπορω να κάνω γιατι δεν έχω την εμπειρια και τις απαραίτητες γνωσεις σε θέματα μονιτορ.Αυτο που μπορω να σου πω όμως την γνωμη μου σε αυτο που ακουω και με βάση αυτα που διαβάζω.Σε αυτα τα λεφτά πάντως για μένα αυτα τα τρια είναι άλλα δεν εχει.Και γω απο αυτα τα τρια διάλεξα τα alesis.Κάποια πράματα για αρχη.1ον σε αυτα δεν περιμένεις θαύματα.2ον σε κάποια πράματα το ένα είναι καλύτερο απο το άλλο,οπότε ιεραρχεις τις ανάγκες σου.

 

Επι της ουσίας τωρα.Υπάρχει έλλειμμα μπάσου κατ εμε.Γενικά στα 5αρια υπάρχει αυτο τωρα αν τα ακριβότερα 5αρια το έχουν λιγότερο αισθητο δεν ξέρω.Για τις υπόλοιπες συχνοτητες με πειραγμα απο πισω το mid boost μου φαινονται μια χαρα.Οι ψιλες ξεχωριζουν.Μουσικη έτσι και έτσι δεν τρελάθηκα λόγο έλλειψης μπάσου αλλα ακουγεται πιο καθαρα απο τα ηχεια που εχω αυτη τη στιγμη.Ταινία ακομα δεν έβαλα αλλα για μένα η ταινια θέλει και το γουφερακι της για τα διαφορα εφφε.Στο guitar rig που με ενδιαφέρει μια χαρα παίζουν.Τωρα για μιξεις που είναι και το ζητουμενο σε τέτοιες αγορες δεν εκανα τιποτε και θα αργησω λιγο να κάνω αλλα πιστευω αυτα που διαβάζω απο πιο έμπειρους που λένε οτι σε αυτα τα λεφτα είναι αρκετα τζετ για μιξεις καλύτερα απο τα maudio τα οποια όμως θεωρουνται καλύτερα ως ηχεια με την εννοια οτι ακους καλυτερα μουσικη κτλ.Πάντως δεν μετανοιωνω για την επιλογη μου.Για τα fostex δεν εχω γνωμη αλλα εχουν κάποια καλα review.  

never compromise tone for features....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Recording/Monitors-And-Amps/Tascam-VL-A5-Studiomonitor-5-25-Bass-1-HT-90W-bi-amped/art-REC0005753-000

 

Σαν μονιτορ αξιζουν περισσοτερα απο οσα κοστιζουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου