Προς το περιεχόμενο

Les paul μανίκι setup


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

 

Λοιπόν.. έχω μια epiphone les paul standard την οποία αποφάσισα να πάω σε μάστορα αύριο να κάνει κάποιες μετατροπές στο λαιμό της.

Δεν είμαι πολύ έμπειρος πάνω σε αυτά τα θέματα αλλά καταλαβαίνω από την αίσθηση ότι υστερεί σε κάποια πράγματα. Μην με παρεξηγείτε.. η κιθάρα βρίσκεται σε ένα αρκετά καλό σημείο όσον αφορά τη παιξιμότητά της, απλά θα ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσει ένα λαιμό με προδιαγραφές gibson.

 

Συγκεκριμένα τη ζημία την έκανε ένας γνωστός με Gibson SG reissue του 61΄. Παρατήρησα διαφορά στη καμπυλότητα του "fretboard" καθώς και διαφορετικά τάστα (μάλλον ψηλότερα-λεπτότερα δεν είμαι αρκετά σίγουρος σκοπεύω να ρωτήσω).

 

Ε βασικά όπως είπα δεν έχω μεγάλη εμπειρία έκανα την αναζήτηση μου στο ιντερνετ ψάχνοντας για προδιαγραφές σε μανίκια άλλα δεν μπόρεσα να καταλήξω κάπου.

Δεν είμαι σίγουρος για το κατά πόσο γίνονται όλα αυτά που θέλω να κάνω αλλά έχω μια αυτοπεποίθηση ότι όλα μπορούν να γίνουν. Συγκεκριμένα περί αύξησης της καμπυλότητας στο λαιμό και αλλαγή τάστων.

 

Θα ήθελα επίσης πάρω πολύ να ακούσω ιδέες καθώς και εμπειρίες. Βοηθήστε να καταλάβω και τίποτα να εξηγήσω και στον μάστορα αυτά που θέλω :p

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

αυτές οι δουλειές (πλανάρισμα - αλλάγή radius - αλλαγή τάστων) κάνουν όσο η κιθάρα σου. από σετάρισμα πώς είναι; αν είναι ασετάριστη και η gibson που έπαιξες σεταρισμένη λογικό να την προτιμήσεις

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο προϊδεασμένος σχετικά με το κόστος αλλά φίλε μου το κάνεις να φαίνεται τρομακτικό. Είμαι διατεθιμένος να καταβάλω ένα αρκετό ποσό για να ρυθμίσω αυτά τα πραγματάκια και να ευχαριστηθώ την κιθάρα αυτή έχοντας στο τέλος μια τουλάχιστον αξιοσέβαστη les paul.

 

Τώρα με το σετάρισμα με μπερδεύεις λίγο γιατί και αυτά που θέλω να της κάνω τα θεωρώ σετάρσιμα :P

 

Οπως είπα και πριν ωστόσο μπορείς και αισθάνεσε τη διαφορά αυτή στο χέρι σου. Δεν ξέρω.. δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι η διαφορά είναι τραγική ή ότι η ποιότητα του neck μου δεν είναι καλή. Απλώς έχω φάει άσχημο κόλλημα με ένα συγκεκριμένο setup με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνω τη κιθάρα μου. Τι να πω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα σου ελεγα να κρατησεις τα χρηματα σου γιατι μια κιθαρα σαν την epi η μονη αναβαθμιση που αξιζει ειναι μαγνητες και hardware ολα τα αλλα ειναι πεταμενα λεφτα.Aν θες μια αξιοπρεπεις les paul κρατα τα χρηματα σου κανε υπομονη και παρε μια Gibson η ακομα καλυτερα για μενα καπια γιαπονεζα οπως tokai burny edwards ect που ειναι και πιο οικονομικες και δεν θελουν καμια αναβαθμιση.

Ελπιζω να βοηθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά για πόσα λεφτά μιλάμε δηλαδή;

Και εγώ στο μυαλό μου έχω την εξής άποψη. Δεν θεωρώ ότι πηγαίνω να επισκευάσω κάτι χαλασμένα. Αντιθέτως θέλω να πιστεύω ότι επενδύω σε κάτι το βελτιώνω. Προσωπικά δεν έχω παράπονο άλλο από τη κιθάρα (ίσως κάποια στιγμή αλλάξω μαγνήτες) αλλά και οι τους τωρινούς τους θεωρώ ικανοποιητικούς.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα με το σετάρισμα με μπερδεύεις λίγο γιατί και αυτά που θέλω να της κάνω τα θεωρώ σετάρσιμα :P

 

σετάρισμα είναι να ρυθμίσουμε τη βέργα, τη γέφυρα, το nut, τους μαγνήτες, να καθαρίσουμε αν χρειάζεται τα pots, το πολύ πολύ να χαιδέψουμε κανα τάστο αν είναι αψηλό. αυτά δηλαδή: http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=39

 

Αυτά που θες δεν είναι σετάρισμα, είναι πολύ δουλειά και μετά θα γίνει και σετάρισμα βέβαια, που είναι λεποτμέρεια. Άλλο να φουσκώσεις λάστιχα στο αμάξι κι άλλο να τα κάνεις καμπριολέ. Δε θα εκλησσόμουν αν ο μάστορας ήθελε 3 κατοστάρικα, οπότε κάνε το σεταπ μόνος σου και βάλε τα λεφτά στην άκρη, έρχονται δύσκολες μέρες ;)

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθαρα σου εχει ΗΔΗ το ΙΔΙΟ radius (καμπυλωτητα) με την SG που επαιξες & απο οτι θυμαμαι και τα ιδια σε μεγεθος ταστα (εκτος κι αν ο φιλος σου τα εχει αλλαξει)

 

Το μονο πραγμα που θελει η κιθαρα σου για να παιζει καλα (καλυτερα και απο την SG που επαιξες) ειναι ενα ΚΑΛΟ ΒΑΣΙΚΟ σετ απ (relief,intonation,nut,fret leveling & crowning)

 

Ολα τα υπολοιπα που λες κοστιζουν πολυ (γυρω στα 400 ευρω τα υπολογιζω) και δεν νομιζω να σου προσφερουν τιποτα το ιδιαιτερο μια και ειναι φυσικα αδυνατο να κανεις μια Les Paul ιδια με μια SG & ακομα περισσοτερο αδυνατο να ντουπλικαρεις ακριβως ενα σετ απ σε μια διαφορετικη κιθαρα.

 

απλά θα ήθελα πάρα πολύ να αποκτήσει ένα λαιμό με προδιαγραφές gibson.

 

Δεν υπαρχει αυτο που λες μια και η Gibson βγαζει δεκαδες διαφορετικα μοντελλα,αν εννοεις "με προδιαγραφές gibson SG" αυτο δεν γινεται μια και η κιθαρα σου εχει εντελως διαφορετικο μπρατσο (πιο παχυ ) απο αυτο της SG (slip taper)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ένα καλο σετ απ θέλεις και είναι το καλυτερο που έχεις να κάνεις.

 

αν πας μονο για αλλαγή τάστων (δεν βρισκω τον λογο αν δεν έχουν φαγωθει), υπολόγιζε  απο 150€+ και κανα 2μηνο αναμονή. Μετά έχεις και το κοστος του σετ απ και ότι άλλο θες αλλά να ξέρεις οτι το 2μηνάκι το έχεις στο νερό

 

 

HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου