Προς το περιεχόμενο

Αυτό ήταν..Το παρατάω το μπάσο!

izzy_livin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

"Δεν είμαι εγώ ρατσιστής! Ο άλλος είναι μπασίστας!!"  :P

Συνάδελφοι ντράμμερς και μπασίστες, σαν να έχει πέσει πολύ ρατσισμός...!! "Δεν μπορεί να σολάρει", "είναι συνοδευτικό όργανο", "το πρωτεύον όργανο είναι η φωνή", "τσίρκο", "αυτό δεν είναι κανονικό μπάσσο, αλλά άρπα" (δηλαδή επειδή έχει 2 χορδές ακόμα σταματά να αποτελεί μπάσσο) και άλλα πολλά... Εγώ λέω να μαζευτούμε όλοι οι ντράμμερς και μπασίστες και να κάνουμε εμπάργκο στους κιθαρίστες..!! Να πάμε να φτιάξουμε μπάντες μόνοι μας ή με πλητράδες! Να δούμε μετά πως θα κάνουν το κομμάτι τους με τις πιτσιρίκες στα live χωρίς εμάς..!!!  ;D

Και στο κάτω κάτω, αφού η κιθάρα κάνει τα πάντα, σολάρει, γκρουβάρει, είναι πρωτεύον γενικά ρε παιδί μου όργανο, εμάς τους μπασίστες και τους drummers τι μας χρειάζεστε εντέλει;

Bass till I die!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 107
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Και στο κάτω κάτω, αφού η κιθάρα κάνει τα πάντα, σολάρει, γκρουβάρει, είναι πρωτεύον γενικά ρε παιδί μου όργανο, εμάς τους μπασίστες και τους drummers τι μας χρειάζεστε εντέλει;

Φίλος, έχεις πάρει μυρωδιά τις midi κιθάρες?

Ποιός σας χρειάζεται? ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

"Δεν είμαι εγώ ρατσιστής! Ο άλλος είναι μπασίστας!!"  :P

Συνάδελφοι ντράμμερς και μπασίστες, σαν να έχει πέσει πολύ ρατσισμός...!! "Δεν μπορεί να σολάρει", "είναι συνοδευτικό όργανο", "το πρωτεύον όργανο είναι η φωνή", "τσίρκο", "αυτό δεν είναι κανονικό μπάσσο, αλλά άρπα" (δηλαδή επειδή έχει 2 χορδές ακόμα σταματά να αποτελεί μπάσσο) και άλλα πολλά... Εγώ λέω να μαζευτούμε όλοι οι ντράμμερς και μπασίστες και να κάνουμε εμπάργκο στους κιθαρίστες..!! Να πάμε να φτιάξουμε μπάντες μόνοι μας ή με πλητράδες! Να δούμε μετά πως θα κάνουν το κομμάτι τους με τις πιτσιρίκες στα live χωρίς εμάς..!!!  ;D

xaxaxaxaxaaxaxaxaxaxaxaxaaxa....

LoL...

Αυτο έχει γίνει ήδη...

Drum 'n' Bass...Λεγεται...

Πεσ'τα ρε bassmike! Παιδια εχω ακουσει Live συγκροτηματος χωρις μπασο και ενω τα παιδια ειναι πολυ καλα στις κιθαρες, τα φωνητικα τους πολυ ωραια, εν τουτοις το Live τους ηταν παρα πολυ αδειο (σαν ηχος) και εγω προσωπικα δεν το απολαυσα καθολου. Τι συνοδευτικα και λοιπα ακουω, χωρις μπασο ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ!

Για να μην κανουμε διακρισεις και κατηγοριοποιησεις, ναι αν παιζουν μονο τα ντραμς, δεν ξεχωριζεις τα τραγουδια, αν παιζει μονο η κιθαρα τα ξεχωριζεις, δεν αντιλεγω, αλλα τραγουδι χωρις τα 3 βασικα, δηλαδη ντραμς, κιθαρα, μπασο δεν ειναι τραγουδι. (το περιοριζω προς το παρον στην κατηγορια της rock/metal). Ολα χρειαζονται εξ'ισου και ειναι αυτα που αρμονικα δεμενα, θα δοσουν την ομορφια και την αναγνωρισιμοτητα σε ενα τραγουδι.  Οσο για τον τυπο που παιζει ετσι στο βιντεο του πρωτου μηνυματος, ωραιος, δεν αντιλεγω. Αλλα πολυ εφε και απο ουσια μηδεν... Μου θυμιζει ενα παραδειγμα απο το ποδοσφαιρο που ελεγε καποτε ο προπονητης μου. Οι Κορεατες μπορουν να κανουν 1000 και βαλε γκελακια και να μην ακουμπησει η μπαλα στο εδαφος. Αλλα εχετε δει κανεναν κορεατη να παιζει σε μεγαλη ομαδα ? (με εξαιρεση τον Park της Manchester που πηγε εκει για εμπορικους λογους). Καλα και τα εφε καλη και η μουρη, αλλα χωρις ουσια δεν πας πουθενα...

Black Sabbath addicted!

Αυτο έχει γίνει ήδη...

Drum 'n' Bass...Λεγεται...

Άνα γεια σου! Γιατί να σας πω και το άλλο; Πρωτεύον όργανο η κιθάρα γιατί; Επειδή παίζει συνήθως τις ξεχωριστές μελωδίες; Εγώ λέω πρωτεύοντα όργανα το μπάσσο και τα drums, γιατί πολύ απλά, σε όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής, έχω δει πολλές μπάντες και κομμάτια χωρίς κιθάρα και φωνή, αλλά απειροελάχιστα χωρίς μπασσοτύμπανα. Who is protevon now?  :D

Το θέμα είναι να καταλάβουμε όλα τα παιδάκια, ότι όλοι μέσα σε μια μπάντα είναι ίσοι. Και για αυτό λέμε ότι έχουμε μπάντα και όχι έναν drummer, έναν κιθαρίστα, έναν μπασίστα και έναν τραγουδιστή και όλοι πρέπει να σεβόμαστε τον συμπαντίτη μας όπως και το όργανο που παίζει καθώς και όλες τις φιλοσοφίες/τεχνικές/μεγέθη/αριθμό_χορδών/κτλ/κτλ που έχει.

Δεν είμαστε εχθροί ούτε αντίζηλοι, όλοι τη μουσική αγαπάμε και προσπαθούμε να υπηρετήσουμε.

Υ.Γ. Και λογικό είναι στα πιο classic κομμάτια (και εννοώ καθαρά χρονικά) το μπάσσο να ήταν ακόμα λιγότερο διαδεδομένο από ότι είναι σήμερα, με αποτέλεσμα και λιγότεροι να ασχολιούνται με αυτό, και να μην έχουν αναπτυχθεί πλήρως οι τεχνικές του και οι διάφορες παραλλαγές του από άποψη σχήματος που τα ορίζουν οι εκάστοτε ανάγκες. Γιατί δεν νομίζω κάποιος να ξύπνησε μια μέρα και να είπε "Τι να κάνω σήμερα; Δεν φτιάχνω το 5χορδο μπάσσο για να πουλήσω μούρη;;;;". Κάποια ανάγκη τον οδήγησε σε αυτό. Η μουσική εξελίσεται (ευτυχώς) και άρα εξελίσσονται μαζί και τα εργαλεία. Για αυτό και θα δούμε και το slapping και το 5χορδο και το 6χορδο και το tapping και τα εφφέ στο μπάσσο, πράγματα που έγιναν και στη κιθάρα αλλά πιο νωρίς. It's not bad, it's evolution.

Bass till I die!

Υ.Γ. Και λογικό είναι στα πιο classic κομμάτια (και εννοώ καθαρά χρονικά) το μπάσσο να ήταν ακόμα λιγότερο διαδεδομένο από ότι είναι σήμερα, με αποτέλεσμα και λιγότεροι να ασχολιούνται με αυτό, και να μην έχουν αναπτυχθεί πλήρως οι τεχνικές του και οι διάφορες παραλλαγές του από άποψη σχήματος που τα ορίζουν οι εκάστοτε ανάγκες. Γιατί δεν νομίζω κάποιος να ξύπνησε μια μέρα και να είπε "Τι να κάνω σήμερα; Δεν φτιάχνω το 5χορδο μπάσσο για να πουλήσω μούρη;;;;". Κάποια ανάγκη τον οδήγησε σε αυτό. Η μουσική εξελίσεται (ευτυχώς) και άρα εξελίσσονται μαζί και τα εργαλεία. Για αυτό και θα δούμε και το slapping και το 5χορδο και το 6χορδο και το tapping και τα εφφέ στο μπάσσο, πράγματα που έγιναν και στη κιθάρα αλλά πιο νωρίς. It's not bad, it's evolution.

+∞

Greg Howe scares me..

XAXAXA  ;D Παίζουν και τύμπανα οι midi κιθάρες;;; :P

Θα κοροϊδεύεις βέβαια...όλων των ειδών τα τούμπανα....φεύγω τώρα, εάν όντως ενδιαφέρεσαι, άνοιξε ένα θέμα τη Δευτέρα, να γελάσουμε... ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου