Προς το περιεχόμενο

Tα Warwick λενε;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα κ απο μενα φιλε..τα μπασα λενε..απλα εχουν καποια θεματα λογω των ξυλων..τα συγκεκριμενα μπασα εχουν αρκετα εξοτικα ξυλα οπως bubing wenge ovangol και αλλων..αυτα ειναι τα ποιο κοινα ξυλα σε μπασα warwick.τα ηλεκτρονικα ειναι φοβερα και αξιοπιστα..τρελο output απ τους μαγνητες..πολλες επιλογες αλλα επισης πολυ χοντρο μπρατσο που θελει χρονο να το μαθεις...αξιοπιστο οργανο το οποιο εχει θεμα και με την θεση που το παιζεις..τωρα γκροουλ και τετοια ειναι σχετικο με το τη ηχο θες να βγαλεις...για μενα το ποιο σημαντικο σε ενα μπασο ειναι το ποσο ευκολοπαικτο ειναι και τη ξυλα φοραει...τα συγκεκριμενα μπασα οταν τα μαθεις δεν τα αλλαζεις ποτε...εχω παιξει και human bass και mayones και αλλα πολλα γνωστα και μη...δεν το αλλαζω με τιποτα...τα μονα μπασα που τα κτυπανε στα ισα ειναι τα musicman αλλα μιλαμε για αλλη φιλοσοφια...και τα 1000 με 2000 τοσα ευρω που κοστιζουν αξιζουν μεχρι το τελευταιο σεντ..εδω δινουμε 1400 για το αμερικανικο τζαζ...πρεπει να στηριξουμε τους φιλους μας τους γερμανους αλλιως...Δεν μας δανιζουναι:)εχω αρκετα βιντεακια που το παιζω σε live οποτε αν θες να ακουσεις και μονος σου στειλε μου ενα π.μ..ελπιζω  να βοηθησα..φιλικα

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πάντως επειδή κάποιοι είπανε για το βάρος.

Έχω ένα Warwick Corvette 5 $$ NT, ένα ErnieBall MusicMan StingRay 4 και ένα Cort GB54. To πιο ελαφρύ και άνετο μαζί σου είναι το Warwick.

Bass till I die!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως επειδή κάποιοι είπανε για το βάρος.

Έχω ένα Warwick Corvette 5 $$ NT, ένα ErnieBall MusicMan StingRay 4 και ένα Cort GB54. To πιο ελαφρύ και άνετο μαζί σου είναι το Warwick.

Αυτο περα απ τ αλλα συμαινει οτι τα ξυλα δεν εχουνε τραβιξει υγρασια...κατι πολυ σημαντικο...δηλαδη αν συγκρινεις ενα υποτιθεμενο φεντερ με ασ μπαμπινκα και γουεντζ κ ενα γουοργουικ το γουοργουικ θα ειναι ποιο ελαφρι...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα του ερωτήματος... Πήγαινε δοκίμασε και θα καταλάβεις... Προφανώς σε κάποιους αρέσουν... Σε κάποιους όχι... Η warwick είναι μία εταιρία που βγάζει μπάσα medium,high budget και προφανώς είναι καλή εταιρία! Το αν λέει όμως δεν μπορώ να το ξέρω... Εμένα ο ήχος τους μου αρέσει απίστευτα αλλά το μπράτσο τους δεν παίζεται! Οπότε εμένα δεν μου λένε τίποτα...

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν συνυπολογίσει κανείς όλες τις σχετικές παραμέτρους και κατατεθείσες εμπειρίες, νομίζω ότι γίνεται αρκετά σαφές το ότι η Warwick είναι μια πολύ αξιόλογη και αξιόπιστη εταιρία. Και προσωπικά πιστεύω ότι το κόστος των οργάνων της είναι απόλυτα δικαιολογημένο, ιδίως αν μπει στην εξίσωση το ότι "κακοφτιαγμένο" warwick δεν πιστεύω ότι έχουν συναντήσει πολλοί!

 

Από κει και πέρα όμως... τα Warwick έχουν μεν πολύ ωραίο ήχο, αλλά κάπως χαρακτηριστικό. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι πράγματι ένας όμορφος ήχος που τόσο σε φάση live όσο και recording "γράφει" πολύ καλά (όπως άλλωστε αναφέρθηκε και παραπάνω). Και συν τοις άλλοις, σε προσωπικό επίπεδο, με βολεύουν πάρα πολύ παικτικά!

 

Από την άλλη όμως, ως επίσης προσωπικό παράδειγμα, από ένα σημείο και μετά ο ήχος του thumb (που είχα για αρκετά χρόνια ως κύριο μπάσο) δεν ήταν αυτό που επιζητούσα, και το έδωσα. Α, σε γενικές γραμμές την πάλευα με την εργονομία του thumb, αλλά μπορώ να καταλάβω το ότι μειονεκτεί σε σχέση με άλλα όργανα (εκτός ίσως από τα πολύ βαρύτερα)!

 

Επίσης, θα συμφωνήσω στο ότι ένα warwick είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει στο οπλοστάσιο ενός μπασίστα... τώρα, ως προς το αν κάνει για κύριο και μοναδικό μπάσο, αυτό είναι θέμα γούστου. Τώρα που το σκέφτομαι, ο μόνος λόγος που (κατ'εμέ και μόνο!) θα μπορούσε κανείς να απορρίψει ένα warwick είναι ο μάλλον μη-συμβατικός slap ήχος που έχουν. Αν και αυτό νομίζω λύνεται αντικαθιστώντας τους mec μαγνήτες (εγώ π.χ. θα έβαζα emg που τους λατρεύω). Αλλά, αν πάρεις ένα τέτοιο όργανο για τον πολύ καλό overall ήχο του, είναι λογικό να αρχίσεις τις μετατροπές;!;

 

Ακόμη, ίσως το σχετικά μικρό string spacing στα 5χορδα (16.5 mm) να αποτελεί πρόβλημα για ορισμένους, αν και υπάρχουν ορισμένα broadneck μοντέλα. Αλλά κι αυτό συνήθεια είναι...

 

Βέβαια, ο καθένας βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, και κακά τα ψέματα πρέπει να μαζέψει κανείς πολλά μίλια προκειμένου να κατασταλάξει σε ζητήματα ήχου και διαφορών ανάμεσα σε ποιοτικά όργανα. Νομίζω άλλωστε ότι, εφ'όσον τουλάχιστον δεν είσαι οχυρωμένος πίσω από προπαραδοχές, διαφοροποιείται ο τρόπος που "ακούς" στις διακριτές φάσεις της μουσικής σου πορείας, κυρίως λόγω αναπροσαρμογής των απαιτήσεων αλλά και του παικτικού στυλ.

 

Για να κλείσω, αν αυτή τη στιγμή ήθελα να αγοράσω μπάσο, θα έπαιρνα (εύκολα όμως) το <a href=http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=39072>streamer stage I</a> που είδα στις αγγελίες (προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν έχω ιδέα ποιος το πουλάει!).  :)

bass @ vertigo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σημαίνει ο πιο true warwick ήχος?Δεν το πιάνω!Δηλαδή το corvette που έχω δεν έχει τον πιο true warwick ήχο??Το καθένα 'εχει το χαρακτήρα του και διαφορετικό ήχο στα σημεία.Η επιτομή της warwick είναι το thumb δηλαδη? Δεν διευκρινίζεις τι εννοείς...

 

True Warwick ενοω οτι το Thumb εχει αυτο το χαρακτηριστικο grawl που αναφερθηκε πιο πανω,σε ''μεγαλυτερο'' βαθμο η μαλλον με μεγαλυτερη ευκρινεια αν θες σε σχεση με τα αλλα warwick οπως πχ το Corvette που αναφερεις..Αν μπορω να αναφερω ενα αρνητικο στο Thumb ειναι οτι ειναι λιγακι μονοδιαστατο σε σχεση πχ με ενα Corvette..Το Thumb δεν ειναι χαμαιλεοντας..Αλλα τον signature warwick ηχο εμενα προσωπικα στα δικα μου αυτια το Thumb το εβγαλε καλυτερα απο ολα τα μοντελα..Και ναι θεωρω οτι  ειναι ροκομπασο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχουν περάσει από τα χέρια μου ένα Fender Precision, ενα χειροποίητο 5χορδο του Παπαδόπουλου, ένα Ibanez ΒΤΒ Prestige 5χορδο και εδώ και 7 μήνες έχω ένα Warwick Corvette Music Schmidt Special Edition με Bartolini MM style & silgle coil pick-ups.

Τόσο σε live καταστάσεις όσο και σε studio recordings, το Warwick ''παίζει'' ΜΟΝΟ του. Δεν χρειάστηκε ποτέ ΚΑΝΕΝΑΣ ηχολήπτης να χρησιμοποιήσει EQ για να φέρει το όργανο στην μίξη.

Με τα προηγούμενα όργανα αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ πολύ EQ και compression από διάφορα πετάλια και ενισχυτές για να ''κάτσει'' ο ήχος. Με το warwick, όπου και να το βάζω, δεν χρειάζομαι απολύτως τίποτα. Κατά κάποιο μαγικό τρόπο, το όργανο έχει τονισμένες τις σωστές χαμηλομεσαίες και πρίμες συχνότητες (τις οποίες δεν είχαν τα υπόλοιπα όργανα) που χρειάζεται για να κάτσει με τα υπόλοιπα όργανα και ταυτόχρονα, κομμένες κάποιες μεσαίες συχνότητες (τις οποίες έκανα πολύ κόπο να τις κόψω από τα προηγούμενα όργανα) οι οποίες παραδοσιακά μπερδεύονται με τις κιθάρες κυρίως και δευτερευόντως με τα πλήκτρα.

Αυτά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Έχοοντας ένα warwick fna jazzman δηλώνω πανευτυχής που έπεσα πάνω του και το πήρα. Εξαιρετικά ευέλικτο όργανο με πολύ ζεστό ήχο και ενα passive mode  ήχο που με πωρώνει. όταν το αγόρασα ήταν για δοκιμή ενισχυτή στο λογοθέτη , αγγαλιά με ενα Odyssey cyclops 5 και ένα Marcus Miller jazz bass για τις δοκιμές. Απο σπόντα το άκουσα και αντι για τον ενισχυτή πηρα αυτό. Σε γενικές γραμμές οι εμπειρίες μου με τα warwick μου δείχνουν πως αξίζουν μέχρι τελευταίο cent. Επίσης σχετικά με αυτό που ειπώθηκε για τα μπράτσα: θέλει λίγο χρόνο να το συνηθίσεις , αλλά για μένα , είναι το μόνο μπάσο που δεν κουράζομαι να παίζω μετά απο κάποια ώρα. Τα μόνα αρνητικά που μπορώ να σκεφτώ είναι η πολύ περιορισμένη  πρόσβαση στα 22,23,24 τάστα (αν χρειαστεί ποτέ να πας εκεί) και ίσως μία μικρή δυσκολία στη ρύθμιση του οργάνου λόγω των πολλών παραμέτρων που έχεις να λάβεις υπόψη (κινητό nut και περίεργη γέφυρα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου