Προς το περιεχόμενο

MIDI Patchbay


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειλικρινα περιμενω καποια ολοκληρωμενη λυση κι εγω στο θεμα που ποσταρε ο φανταστικος φιλος !

Ειδικα με τον χρονο της συνδεσιμοτητας,οχι απλα κουραζεται ο μουσικος,χανει και την οποια εμπνευση.

Ειλικρινα ..αναμενω !

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μην υπολογίζεις τον H/Y στα Midi καθ'ότι θα συνδεθεί μέσω USB. Αφού πρόκειται για χρήση studio και όχι stand alone.

 

Μανώλη αν πρόσεξες στο πρώτο μου Post έχω ήδη γράψει οτι δεν θέλω να αλλάξω το ήδη υπάρχον Μain Midi Interface του υπολογιστή μου το οποίο είναι ενσωματωμένο στην κάρτα ήχου μου.

 

Ο λόγος είναι οτι έχω κάποιες εφαρμογές Librarian και Sysex Editors οι οποίοι δεν δουλεύουν με USB to Μidi αλλά μόνο με απευθείας σύνδεση Midi με Midi. Πχ αν δοκιμάσω να στείλω με Sysex, Patches από το PC μου στο Casio CZ-101 έχοντας το συνδεδεμένο με USB to Μidi Ιnterface με χρήση του CZ-Librarian δεν γίνεται. Στον ίδιο υπολογιστή με το ίδιο Setup αλλά με άλλον Editor (Bome Send SX ή Μidi OX ή άλλη εφαρμογή) γίνεται. To θέμα όπως ξέρεις καλά όμως είναι οτι όταν καταπιανόμαστε με παλιά Synth τα οποία δεν έχουν DUMP εντολή από το Menu τους και πρέπει να λάβουν Dump Request από τον Τελικό Receiver ο οποίος αρχικά παίρνει το ρόλο του Transmitter για να στείλει το Dump Request είμαστε πολλές φορές υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένα Softwares που έχουν φτιαχτεί για τα συγκεκριμένα όργανα και να λειτουργούμε κάτω από τις προϋποθέσεις που αυτά επιβάλλουν έτσι ώστε να μην έχουμε δίαφορα Midi Ιnterfaces στον υπολογιστή. Η αρχή κάτω από την οποία λειτουργώ είναι να έχω όσο το δυνατόν λιγότερα Hardware για την ίδια δουλειά.

 

Kάλλιστα θα μπορούσες να μου πεις..."Nίκο γιατί δεν χρησιμοποιείς ένα Midi Monitor έτσι ώστε να προβάλεις το Dump Request ως δεκαεξαδικό (ΗΕΧ) βραχυκυκλώνοντας το Midi Ιn με το Out της κάρτας ήχου σου να το αποθηκεύσεις κάπου και κάθε φορά που θες να κάνεις Dump από το Casio να το κάνεις Copy/Paste σε άλλον editor και να το στείλεις στο Casio ωστε να αρχίσει να σου μεταδίδει τα Bulk Data;"

Απαντάω λέγοντας οτι αυτό θα είναι η έσχατη λύση όταν για κάποιο λόγο θα χρειάζομαι USB to Μidi Ιnterface πάση θυσία.

 

Έτσι λοιπόν προτιμώ να κρατήσω το Midi In και Out που έχω ήδη στον υπολογιστή τα οποία φυσικά από οτι πρόχειρα σκεπτόμενος αντιλαμβάνομαι θα πρέπει το ένα να συνδεθεί στο In του Splitter Patchbay και το άλλο στο Out του Μerger Patchbay (πάντα με την προϋπόθεση οτι αγοράζω 2 Patchbays)

 

Εδώ γεννάται και το άλλο ερώτημα βέβαια. Δουλεύοντας τα Patchbays ως Standalone χωρίς να είναι συνδεδεμένα με USB πως θα τροφοδοτούνται; Eίναι Midi Powered; Θα πρέπει να έχουν εξωτερική τροφοδοσία; Θα πρέπει μήπως να είναι συνδεδεμένα σε USB μόνο και μόνο για να παίρνουν τροφοδοσία κάνοντας τον υπολογιστή να τα αγνοεί ως Midi Ports συνδεδεμένα σε USB port αφού θα τα βλέπει η κάρτα ήχου ως Midi Συσκευή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

o.k.

Σχετικά με το Midi In-Out του Η/Υ σου το κρατάμε.

 

Σχετικά με το CASIO, δεν το είχα ποτέ, αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν δέχεται Bulk Dump - ONE WAY αλλά μόνο HANDSHAKE. Σωστά ή κάνω λάθος;

Το έχεις ψάξει;

 

Σχετικά με την τροφοδοσία είναι απλό. Βάζεις εξωτερικό τροφοδοτικό output 5V για λύση τροφοδοσίας ως stand alone.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με το CASIO, δεν το είχα ποτέ, αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν δέχεται Bulk Dump - ONE WAY αλλά μόνο HANDSHAKE. Σωστά ή κάνω λάθος;

Ακριβώς!!

 

Όσο για το τροφοδοτικό φαντάζομαι είναι τροφοδοτικό το οποίο παίρνει 230V AC και μετασχηματίζει/ανορθώνει σε 5V DC σε έξοδο USB σωστά;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Όσο για το τροφοδοτικό φαντάζομαι είναι τροφοδοτικό το οποίο παίρνει 230V AC και μετασχηματίζει/ανορθώνει σε 5V DC σε έξοδο USB σωστά;

 

Ακριβώς!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Να ρωτήσω κάτι;

Το Midi In του BC3 γιατί το έχεις βάλει να λαμβάνει σήμα από τα out των:

1) VL70

2) TRN

3) PC

αφού λογικά θέλει μόνο Midi Power, θα μπορούσες να το βάλεις στο out 5 του patchbay ή σε κάποιο Thru απλά και μόνο να πάρει τροφοδοσία.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εdit: wow δόθηκαν ήδη πολλές απαντήσεις μέχρι να φτιάξω τη δική μου..  8)

Εdit2: καταλάθως σβήστικε μέρος του κειμένου μου και βαριέμαι να το ξαναγράψω, αλλά η εικόνα δείχνει ξεκάθαρα την συνδεσμολογία..  :)

 

Η πρότασή μου περιλαμβάνει

1 splitter (1 midi in 4 midi out)

και 2 mergers (2 midi in 4 midi out)

 

Νομίζω θα σου βγει πιο φθηνά και έχει ως εξής:

 

Παίρνεις όπως είπαμε ένα απλό splitter (1 midi in 4 midi out)

οπότε συνδέεις το midi out του LE (προσοχή περισσότερες λεπτομέρεις πιο κάτω) στο midi in του splitter και τα 3 midi out του splitter στα midi in των 3ων συνθ. Το 4ο midi out του splitter νομίζω είναι αρκετό για την τροφοδοσία του BC (εκτός κι αν χάνω κάποια λεπτομέρεια διότι η αλήθεια είναι οτι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου BC).

sundesmologia1.thumb.jpg.bae834fc317059fc14781fe1f9313ed1.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το γνωρίζω Μανώλη αυτό που λες για αυτό έχω γράψει στο τρίτο Post οτι υπάρχουν κι άλλες εκδοχές της συνδεσμολογίας. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λες και μπορεί να πάρει τροφοδοσία απο οποιοδήποτε Output.

 

O λόγος που επέλεξα να σχεδιάσω αυτήν την εκδοχή δεν είναι άλλος παρά η "λογική" συμμετρία με την εξής έννοια:

 

Κατά τη λογική σύνδεσης του BC έτσι ώστε να ελέγχει ένα όργανο αρκει το OUT του BC να πάει στο ΙΝ του οργάνου και το IN του BC στο OUT του οργάνου για τροφοδοσία.

Στην εφαρμογή μου τα "όργανα" που πρέπει να ελέγχονται είναι 3 (Μ1 VST στο PC, TRINITY και VL70m. Έτσι το Out του BC πάει σε IN του Patchbay splitάρεται σε 3 Out του Patchbay τα οποία καταλήγουν στα 3 αντίστοιχα IN των "οργάνων".

 

Κατά την ίδια λογική, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο στην πράξη αλλά βοηθά στη σκέψη ενός αρχάριου που θέλει να υλοποιήσει μια τέτοια συνδεσμολογία, όπως στην περίπτωση του ενός οργάνου το Out του επιστρέφει στο In του BC έτσι τα 3 Οut των 3 οργάνων "πρέπει" να οδηγηθούν σε 3 In του Patchbay έτσι ώστε να συγκεντρωθούν (MERGE) σε 1 Out του Patchbay το οποίο θα καταλήξει στο Ιn του BC. Έτσι τα OUT των Trinity και VL70m οδηγούνται στα ΙΝ 4 και ΙΝ 5 του Patchbay (το Out του PC βρίσκεται ήδη στο IN 2 του Patchbay) και όλα μαζί γίνονται MERGE στο Οut 4 του Patchbay που καταλήγει στο BC In.

 

O λόγος δηλαδή που χρησιμοποιήσα αυτή την εκδοχή ήταν περισσότερο εγκυκλοπαιδικός παρά πρακτικός.

 

Επίσης ήθελα να χρησιμοποιήσω τον πιο δύσκολο (από πλευράς Merge) για να είμαι καλυμμένος οτι η συσκευή θα ανταπεξέλθει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση didiridou αλλά έχω γράψει από την αρχή οτι δεν θέλω Mergers και Splitters αλλά Patchbay έτσι ώστε να είμαι ευέλικτος και σε άλλες εφαρμογές με σταθερές συνδεσμολογίες ανακαλώντας το κάθε setup με το πάτημα ενός πλήκτρου από το Patchbay.

 

Το σχέδιο που παραθέτεις είναι σωστό και κάνει αυτό που θέλω αλλά αν χρειαστεί να συνδέσω και τέταρτο Module τότε τα Mergers αυξάνονται και θέλει στήσιμο από την αρχή.

 

Μιλάω αποκλειστικά για Patchbay γνωρίζοντας και το ανάλογο κόστος.

 

Eυχαριστώ πάντως για το σχέδιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου