Προς το περιεχόμενο

Θέλω να ηχογραφήσω κλασσικό πιάνο με ουρά! Πως?


theonik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους τους noizήτες.

 

Θέλω λοιπόν την συμβουλή όσων το έχουν πράξει ή απλά έχουν ακούσει-διαβάσει-δει τεχνικές για το πως θα ηχογραφούσα ένα κλασσικό πιάνο με ουρά.

 

Η ερώτηση λοιπόν επικεντρώνεται στα εξής:

 

1. Πόσα μικρόφωνα θα χρειαστώ και φυσικά αν θα μπορώ να κάνω δουλειά με μικρού διαφράγματος πυκνωτικά τα οποία είναι και διαθέσιμα ή να κόψω το λαιμό μου να βρώ μεγάλου διαφράγματος! Ο πρώτος που θα με βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση είναι ο menelaos από εδώ! Έτσι δεν είναι φιλαράκι?:lol:

 

2. Σε τι θέση θα μπουν πάνω στο πιάνο. Σε διάταξη Χ (το έχω δει) ή απλά ένα mic να κοιτάει τις υψηλόσυχνες χορδές και το άλλο τις μπάσες τοποθετημένα κατακόρυφα?

 

Ο "χαρακτήρας" του ήχου που θα ήθελα (προς θεού όχι η ποιότητα-αυτό είναι αδύνατον με τα μέσα που έχω!) αποτυπώνεται στο παρακάτω κομμάτι της Norah Jones. Τέτοιο χαρακτήρα θα ήθελα. Ηχογράφηση δηλαδή χωρίς μεγάλη συμμετοχή χώρου, "κοντινή" χροιά δηλαδή. Όχι σαν ηχογράφηση πιάνου σε κονσέρτο που το πιάνο έχει πολύ "αέρα" γύρω του.

 

Εδώ είναι ένα μικρό sample:

 

http://rapidshare.com/files/43836651/Norah.mp3

 

Τα δεδομένα χώρου-εξοπλισμού που διατίθενται είναι τα εξής:

 

Χώρος: Μεγάλο αμφιθέατρο αφού εκεί είναι το πιάνο. Χώρος προσεγμένος

ηχητικά αλλά όχι στεγνός με έντονη αντήχηση.

 

Ηχητικά: Μία Midas Venice για προενίσχυση μικροφώνων, το Focusrite TwinTrak Pro για AtoD μετατροπή (θεωρώ ότι οι προενισχυτές τις midas είναι ανώτεροι του focusrite) και την m-audio fw 410 ως recording interface.

 

Μικρόφωνα: Αυτά που είναι διαθέσιμα είναι 2 x AKG 535, 2 x AKG C1000s και 1 x Neumann KMS 105, ενώ με την ευγενική χορηγία του menelaos (!) μπορεί να υπάρξει και το Rode NT2.

 

Αν κρίνετε αναγκαία την τοποθέτηση τουλάχιστον 2 πυκνωτικών μεγάλου διαφράγματος τότε θα νοικιάσω και άλλο Rode NT2 ή ο,τιδήποτε άλλο προτείνετε ως must.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου