Προς το περιεχόμενο

Υγρός κιθαρίστας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξεκινάω με την κλασσική ατάκα ότι ίσως έχει γίνει παρόμοιο thread αλλά είναι τόσα πολλά που βαριέμαι να ψάξω.

 

Όπως πολλοί από εσάς φαντάζομαι, ιδρώνω πολύ κατά το παίξιμο. Η κατάσταση εκτινάσσεται στα λάηβ. Το πρόβλημα είναι στο ότι μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι χορδές κολλάνε. Δεν έχω πρόβλημα να σκουριάζουν, αλλά το ότι κολλάνε κάνουν το παίξιμο πραγματικά δύσκολο.

 

Όσο έπαιζα με rosewood μανίκια, δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα με elixir χορδές μέσα στο καλοκαίρι έβγαζα μήνες ολόκληρους με τις χορδές να διατηρούν την αίσθηση του "καινούριου". Από τότε όμως που γύρισα στο maple μανίκι της eric johnson η κατάσταση άλλαξε. Δεν ξέρω εάν έχει να κάνει με το ξύλο, το finish ή οτιδήποτε. Δοκίμασα να βάλω το σετ της ernieball με προστασία αλλά τίποτε. Ψοφάει και αυτό. Elixir δεν έχω δοκιμάσει να βάλω γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι για πιο metal καταστάσεις, αλλά το σκέφτομαι.

 

Έχω δοκιμάσει επιπλέον και fast frets, υφάσματα για να καθαρίζω και τα πάντα, αλλά τζίφος.

 

Είναι κρίμα να μην ευχαριστιέμαι ένα τέτοιο μανίκι και φαντάζομαι ότι υπάρχει λύση γιατί είναι συχνό πρόβλημα. Τί προτείνετε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 37
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

αρχικα θα προτεινα fast fret και πετσετάκι τα οποία μου έχουν λύσει μερικώς το πρόβλημα, αλλά βλέπω οτι δεν σου έκαναν τίποτα.

 

Οπότε νομίζω πρέπει να ξαναδοκιμάσεις elixir. Coated από coated έχουν τεράστιες διαφορές και στον ήχο και στην αίσθηση και στη διάρκεια :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον κακή ιδέα το ταλκ μιας και θα λερώσει τα πάντα από την ταστιέρα ως το μπράτσο και τις χορδές και δυστυχώς η διάρκειά του για να συγκρατεί υγρασία είναι πάρα πολύ περιορισμένη.

 

Καλύτερα elixir.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με το ταλκ με το είπανε και άλλοι αλλά δεν είχα ποτέ παιδί και δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ. Τί φάση;

 

Aγοραζεις ενα fissan talk απο το φαρμακείο της γειτονιάς σου και

fissan.jpg.adb35cff59c7f5f02895505878de82b9.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω με την σειρα μου θα σου προτεινα elixir. Το κοστος στον ηχο μικρο το κερδος στο παιξιμο μεγαλο μιας και μπορεις να παιζεις ανετα χωρις να σκεφτεσαι οτι πρεπει ΠΑΛΙ να αλλαξεις χορδες.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανακι συνεχεια κ μακρυα απο φωτα κ αγχος κτλ....

 

Δε σωζει τπτ το προβλημα με το νερο στο χερι δυστυχως.Αλλα αφου ειχες κιθαρα που δεν ειχε τετοιο προβλημα μαλλον θα κανεις επιστοφη εκει ή μοντες στην καινουρια.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για δοκιμασε τις blue steel. Τις εχω 2 βδομαδες και σεταρω lp βεβαια αλλα και μου φαινονται αρκετα καλα καλες. Βεβαια το προ σε μενα ειναι οτι οι ελιξιρ τρωνε ευκολα τα ταστα λογω ατσαλιου. Οι blue ερχονται πιο μαλακα στο οργανο και κρατανε οπως δειχνει εως τωρα(15 μερες τι να πουν θα σκεφτεις)

Αν και γενικα ειμαι της αποψης πως καθε 30 μερες πρεπει να αλλαζεις χορδες( :o). Λεμε τωρα και εξαρταται τι κανεις γενικα με τη μουσικη.

Αλλιως χμμμμ πανι και αιθυλικη αλκοολη(οινοπνευμα) στις χορδες παντα

'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου