Προς το περιεχόμενο

Poly evolver


skouter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και που λετε εκει που δουλευα ανεμελος σε ενα στουντιο με το nord μου και κατι πληκτρα ενος φιλου ξαφνικα μου λεει οτι εχει παραγγειλει το poly evolver του dave smith και το περιμενε απο λεπτο σε λεπτο.Φυσικα γελασα και του ειπα οτι και εγω θα παρω το moog voyager!!Μολις ομως εσκασε μυτη ο τυπος με το κουτι στα χερια τα γελια κοπηκανε.Αφου λοιπον ανοιξαμε το κουτι και ειδα οτι ηταν πανεμορφο περιμενα να το ακουσω.(2600ευρω μονο για ομορφια δεν λεει!)Ο πρωτος ηχος ειναι ενα pad του οποιου οι συχνοτητες γεμισανε ολο το δωματιο και εκανε το nord και το virus να ακουγονται πολυ λιγα!!Αυτο ειναι λογικο διοτι εχει 4 ταλαντωτες,2 αναλογικους και 2 ψηφιακους.Τελος παντων για να μην σας πρηζω επαθα μεγαλη ζημια.Το παχος των ηχων του ο σχεδιασμος του και το απιστευτο sequencer που εχει με αφησανε αφωνο.Τα χρηματα ειναι πολλα αλλα πιστευω οτι αν καποιος θελει να ασχοληθει σοβαρα με την electro μουσικη ειναι η καλυτερη επιλογη.Και το αστειο της υποθεσης ειναι οτι ειχε serial number 192.Νιωθεις καπος οταν το triton σου εχει serial με 6 μηδενικα!(Ολα αυτα κατα τη δικη μου καθαρα αποψη απλα επειδη δεν ειναι ενα πληκτρο που το βρισκεις ευκολα ηθελα να τη μοιραστω μαζι σας).Υ.Γ πληκτρα του τυπου poly evolver ειναι πολυ ιδιαιτερα μηχανηματα και αυτος που θα τα παρει πρεπει να ξερει ακριβως τι ψαχνει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκοτωνει οντως ο ηχος του

3D sound εντελως :D

κοιτα και ALESIS A6 του οποιου το ενα φιλτρο ειναι απομιμηση

MOOG και το αλλο απομιμηση OBERHEIM :D

 

....για ELECTRO/triphop/experimental electronica/ambient

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα και εγώ την τύχη/ατυχία να το ακούσω στο μαγαζί στην Τοσίτσα. Όσο αυτό φώναζε εγώ έμεινα άφωνος. Δεν μιλάω για τεχνικά χαρακτηριστικά. Μιλάω για όγκο. Αρκεί το πρώτο patch στο όργανο για να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται. Σήμερα όλα τα όργανα έχουν πολύπλοκο structure και μπορούν να βγάλουν πολλούς ήχους. Όμως ο βασικός ήχος/όγκος ή το έχεις ή δεν το έχεις.

 

Να σας πω ότι τα demo στο site της εταιρίας το αδικούν αφάνταστα. Κρίνοντας από αυτά και την τιμή, δεν είχα δείξει ενδιαφέρον για καιρό. Όμως από κοντά είχα την ατυχία να αλλάξω γνώμη. Η τιμή είναι εκτός των δυνατοτήτων μου και δυστυχώς σε αυτήν τιμή είναι μόνο 4 νότες πολυφωνία, λίγες για ένα synth που παρακαλάει να παίξεις pads (νά'ταν τουλάχιστον 6...). Για να γίνουν 8 χρειάζεται και το rack, οπότε μιλάμε για πάνω από 4 χιλιάρικα.

 

Και πάνω που πάω να το ξεπεράσω και να μην αρχίσω να βάζω αγγελίες...να σου το Poly Evolver εδώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά να πω ότι είναι εκπληκικό ότι τέτοια όργανα έρχονται και τα βλέπουμε και στην Ελλάδα, τη στιγμή που δεν είναι και κάτι για τον καθένα οπότε τα κόστη μπορεί να είναι όσα και τα κέρδη. Το μαγαζί που τα φέρνει (στην Τοσίτσα, δεν ξέρω όνομα) είναι το ίδιο που κάποτε έφερνε τα Sequential Circuits (Prophet 5 κλπ) και η τιμή είναι τιμή Αμερικής. Ο ιδιοκτήτης είναι γνωστός του Dave Smith από παλιά. Δεν κάνω διαφήμιση ούτε και έχω σχέση με το μαγαζί. Το λέω γιατί χαίρομαι όταν υπάρχουν μαγαζιά που δουλεύουν με γνώμονα το μεράκι ενός βετεράνου keyboard player και δεν βρίσκουν δικαιολογία το Ellada για να πετάξουν τις τιμές στο θεό. Να λέμε και τα καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά να πω ότι είναι εκπληκικό ότι τέτοια όργανα έρχονται και τα βλέπουμε και στην Ελλάδα' date=' τη στιγμή που δεν είναι και κάτι για τον καθένα οπότε τα κόστη μπορεί να είναι όσα και τα κέρδη. Το μαγαζί που τα φέρνει (στην Τοσίτσα, δεν ξέρω όνομα) είναι το ίδιο που κάποτε έφερνε τα Sequential Circuits (Prophet 5 κλπ) και η τιμή είναι τιμή Αμερικής. Ο ιδιοκτήτης είναι γνωστός του Dave Smith από παλιά. Δεν κάνω διαφήμιση ούτε και έχω σχέση με το μαγαζί. Το λέω γιατί χαίρομαι όταν υπάρχουν μαγαζιά που δουλεύουν με γνώμονα το μεράκι ενός βετεράνου keyboard player και δεν βρίσκουν δικαιολογία το Ellada για να πετάξουν τις τιμές στο θεό. Να λέμε και τα καλά.[/quote']

 

Οντως ετσι ειναι.Το prophet το εχει σχεδιασει και αυτο ο dave smith.Οσο για την πολυφωνια τα 4 σε συγκριση με τη μονοφωνια του moog ειναι υπεραρκετα.Κατα τα την αποψη μου το συγκεκριμενο μου αρεσε περισσοτερο απο το voyager.Τωρα ομως κυκλοφορει και το evolver σε πληκτρο.Μονοφωνικο μεν αλλα τα 1200 ευρω περιπου που εχει δεν ειναι πολλα.Το μηχανημα ειναι τερας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νιωθω πολυ τυχερος που θα συμετασχω σε αυτη τη συζητηση ως κατοχος ενος desktop evolver. Το αγορασα πριν τρεις μηνες σχεδον καινουργιο απο αγγελια στην Ελλαδα για 250 euro, ενω η τιμη του σαν καινουργιο ειναι γυρω στα 570 euro(οχι δεν κοιμηθηκα με τον Τουρε, απλα πρεπει να ψαχνεται τις αγγελιες). Εχει μια νοτα πολυφωνια αλλα λογο των 4 ταλαντωτων του οταν ειναι σε sequencer mode ακουγεται σαν 4 φωνες !!! Παντα ηθελα ενα real analog μηχανημα και ενα moog ειναι πολυ ακριβο για τον καθενα μας.

Πιστευω οτι οποιος θελει να το αγορασει μπορει να παρει το απλο evolver.... ξερω πως δεν μπορει να παιξει τα απιστευτα pads με μια νοτα πολυφωνια αλλα θα εχει ΑΥΤΟΝ τον ηχο με λιγοτερα χρηματα απο αυτα του poly evolver.

 

Για οτι ερωτησεις θελετε εδω ημαστε....

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εισαι σιγουρος για αυτο που ειπες για τον Τουρε?Που βρηκες την αγγελια?250 ευρω?τρελααααααααααααα!!!!!!!!!Σου ευχομαι να παρεις και τον μεγαλο του αδερφο αργοτερα και να τα ενωσεις μεσω του polychain out.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αγγελια ηταν στην χρυση ευκαιρια, ηταν εκει για 2 μηνες ειχε ξεκινησει απο 350 euro και στο τελος εφτασε στα 250. Πως και δεν την ειδε κανεις ; Αλλη φορα να ψαχνεται πιο πολυ.....

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου