Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια. Θόρυβος σε ηχογράφηση synth.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και πάλι. 

Το πρόβλημα είναι το εξής: Έχω συνδέσει το synth (korg) με την κάρτα ήχου (audio kontrol 1, native instruments), "στέλνοντας" απο το audio out (mono) του synth στο audio in της κάρτας. Ανοίγω το ableton, και στέλνω το σήμα σε ενα audio channel με τις παρακάτω ρυθμίσεις.

 

Audio from: Ext. in

Monitor: auto

Audio to: master

 

Πατώντας record ακούγεται θόρυβος σε όλο το φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων επομένως το φιλτράρισμα απο εφφέ του ableton κάθε άλλο παρά λύση είναι.

 

Έβαλα το φις του synth σε τρείς διαφορετικές πρίζες δίχως να είναι συνδεδεμένες σε αυτές άλλες συσκευές. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα; Αναρωτιέμαι αν υπάρχει στην αγορά η εξής πατέντα:

 

Πρίζα-->φίλτρο αποκοπής θορύβου-->synth= 0 θόρυβος.

 

Οποιαδήποτε πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε ακουστικά στο synth. Aν ακούγεται πάλι, τότε έχει πρόβλημα το synth ή το ρεύμα του σπιτιού είναι χάλια. Δοκίμασε και στο άλλο σπίτι που είναι τώρα.

 

Αν στα ακουστικά δεν ακούγεται τότε το πρόβλημα βρίσκεται στην κάρτα ήχου πιθανώς. Δοκίμασε να δώσεις ένταση από το master out του synth και χαμήλωσε από το gain της κάρτας ήχου. Βελτιώνεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι γίνεται όταν ηχογραφείς κάτι άλλο εκτός απ'το korg; Δοκίμασε πχ. ένα απλό cd player με μπαταρίες ή ακόμα και τίποτα συνδεδεμένο στο input της κάρτας σου. Το πρόβλημα υπάρχει πάλι;

 

Αν έχεις αμάξι, κάνε τον κόπο και στήσε τα όλα στο σπίτι ενός φίλου, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία ακριβώς όπως την κάνεις στο σπίτι σου.

 

Δοκίμασε επίσης να συνδέσεις την κάρτα ήχου σε άλλες θύρες USB, μόνη της χωρίς κάποιο hub.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκιμασε να δυναμωσεις το synth και στην καρτα ηχου πηγενε στο μενου με την ηχογραφηση και εκει που σου λεει line in χαμηλωσε το λιγο βαλτο 9/10 της εντασης

κανε αυτο για αρχη και αν δεν δεις ασπρη μερα δεν εχεις φυσιμα εχεις βουισμα τσεκαρε κανα καλοδιο μετα

ευκολο

ελπιζω να σε βοηθησα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαιρετώ!

...κάνε όλα αυτά που προαναφέρθηκαν κι αν βρεις και κάνα πρόχειρο D.I δοκίμασέ το-ποτέ δεν ξέρεις!-τσέκαρε καλώδια και τις υποδοχές του korg και της κάρτας σου (μπορεί να θέλουν απλώς ένα καθαρισματάκι).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου