Προς το περιεχόμενο

P90 σε Ibanez


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας νοιζ-άδες, καλώς σας βρήκα :)

  Θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής θέμα: Έχω μια Ibanez RG (φτηνή, όχι Prestige κλπ) με δύο ΗΒ. Την πήρα πριν μερικά χρόνια, σα νέος και πιο "γκαζωμένος" για σκληρά πράματα. Τώρα που "μεγάλωσα" :P και τελείωσαν οι νεανικές επιπολαιότητες,  παίζω κυρίως μπλουζ και κλασικό ροκ. Επειδή οι μαγνήτες που έχει η κιθάρα είναι ...προφανώς μάπα και δεν κάνουν γι'αυτό που θέλω, σκεφτόμουν να δοκιμάσω τίποτε Ρ90 σε μέγεθος ΗΒ -είτε και στις 2 θέσεις είτε μόνο στον neck και πίσω έναν καλό ΗΒ για κάτι πιο γκαζιάρικο.

  Πουθενά δυστυχώς δε βρήκα κάτι για Ρ90 σε τέτοια κιθάρα - παντού μιλάνε για Les Paul ή SG. Παίζει να ταιριάζουν πιο πολύ σε κιθάρες από μαόνι όπως αυτές? Η δική μου είναι basswood.

Λέτε να πετύχει η μόντα που προτείνω? Το'χει δοκιμάσει κανένας από εσάς?

Πείτε καμιά ιδέα για μαγνήτες γενικώς! Ευχαριστώ 8)

Long live R'n'R!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύσκολα θα βρεις κάποιον που να έχει βάλει p90 σε RG αλλά αν θες μπορείς φυσικά να το δοκιμάσεις. Δεν θα σου κοστίσει και πολλά αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα.

http://store.guitarfetish.com/dr90husip90b1.html

Για πιο Balanced ήχο στον bridge δοκίμασε κανέναν medium output HB από SD.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Το φανταζόμουν φίλε Loki ότι είναι μάλλον απίθανο να'χει βάλει κανείς Ρ90 σε RG... Το συγκεκριμένο όργανο έχει σαφώς άλλο προσανατολισμό  :-\

RayDTutto, πολύ ενδιαφέροντες αυτοί οι P-Rails  του μπαρμπα-Seymour! Πιθανότατα όμως θα κινηθώ σε GFS που προτείνει και ο Loki, ένεκα δύσκολοι οι καιροί...

Να δούμε τι θα βγάλει το πείραμα! Και πάλι ευχαριστώ

Long live R'n'R!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι P-Rails ειναι μία λύση που πρότειναν σωστά αλλά πράγματι κοστίζουν.Κοίτα και την σειρά της GFS Nashville ή Retrotron (TV Jones Replicas)για να έχεις ένα κοντινό P-90 ήχο σε humbucking mode.Δές και αυτό το βιντεό:

.Επίσης κοίτα και για κανένα Treble Booster!

The player makes the guitar, not the opposite.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχεις σκεφτει μηπως να αγοραζες μια αλλη κιθαρα για αυτο το στυλ που θες πλεον να παιζεις?

δεν ειναι κακο να εχεις δυο κιθαρας μια πιο "σκληρη" κ μια για πιο rock blues καταστασεις.

τι λες?

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

ζητώ συγγνώμη για την μακράν καθυστερημένη απάντηση, αλλά χθες προσπάθησα δ'υο φορές ανεπιτυχώς να ανοίξω τη σελίδα του νόιζ-μάλλον θα ήταν φορτωμένος ο σέρβερ ???.

Στο θέμα μας, και πάλι να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για τις προτάσεις.

Οι retrotron ακούγονται πολύ ωραίοι κι αυτοί, μόνο λίγο... εμφανισιακά δε μου πολυκολλάνε με την RG, αλλά αυτό είναι δευτερεύον ;D. Παραμένουν σίγουρα στα υπόψην.

Φίλε deadmeat, κι εμένα μ'αρέσουν αυτά τα active circuits, αλλά η κιθάρα δεν είναι σαν αυτή του μπάρμπα στο βίντεο, έχει μόνο 1vol+1tone, οπότε θα πρέπει να κάνω κι άλλη τρύπα για να εγκαταστήσω τέτοιο μπλιμπλίκι.

Τέλος, @ bluezlick: Δική μου παράλειψη φίλε ν'αναφέρω ότι δεν είναι αυτή η μοναδική μου ηλεκτρική. Αργότερα απέκτησα μια strat-ούλα, που με καλύπτει 100%. Τούτην εδώ την RG θέλω να την αναβαθμίσω στα νέα μου γούστα για να τη χρησιμοποιώ για το ίδιο πάνω-κάτω στυλ (-ενδεικτικά τα βαρύτερα που παίζω πλέον είναι τπτ Rainbow, μέταλ μπαα... :P), γιατί έτσι όπως είναι τώρα, δε με τραβάει, την έχω παρατημένη, παρότι είναι ωραίο όργανο...

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Πάντως το σίγουρο είναι ένα: Ό,τι μαγνήτες τελικά και να βάλω, θα είναι κλάσεις ανώτεροι από τις μπαχαντέλες τους infinity που φοράει τώρα απ΄το εργοστάσιο ;D ;D ;D Η κιθάρα θα ζωντανέψει!

Long live R'n'R!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου