Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα με εξωτερικό σκληρό δίσκο


ex-cyclops

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θεωρητικά δεν θα έχω πολύ καλύτερη απόδοση με εξωτερικό 7200άρη απ' ό,τι με τον εσωτερικό δίσκο ο οποίος τρέχει στις 5400rpm? ;)

 

Σημασία δεν έχει μόνο η ταχύτητα προσπέλασης επιφανείας και η ταχύτητα αναζήτησης δεδομένων ενός δίσκου αλλά και ι ταχύτητα διαμεταγωγής των δεδομένων στον τόπο προορισμού αυτών.

 

Το να μπορεί ένας δίσκος να σου βρεί γρήγορα αυτό που ζητάς, να μπορεί να σου το σερβίρει γρήγορα και να τον εμποδίζει ασ πούμε ο περιορισμός ταχύτητας μιας USB ή Firewire σύνδεσης όπως καταλαβαίνεις δεν πάιζει και τόσο ρόλο.

 

Θα κοιτάξεις κατα πρώτον να δείς με ποιό τρόπο σύνδεσης έχεις την καλύτερη ταχύτητα διαμεταγωγής και μετά θα επιλέξεις και το δίσκο που θα συνδέσεις σε αυτήν.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επομένως η σύνδεση eSATA με το θεωρητικό μέγιστο των 3Gbps είναι η προτιμητέα.

Και αφού το κουτί μου έχει τέτοια σύνδεση, πιστεύω ότι θα έχω καλό αποτέλεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καπως έτσι είναι απλά στο πολύ θεωρητικό. Και 1,5 GB/sec να πιάσεις είναι πάρα πολύ καλό, αρκεί είναι σταθερό και να μην έχει διακυμάνσεις :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά τέλος καλό όλα καλά. Αγόρασα τον WD Caviar Black 1TB (SATA II 32MB cache) και τον έβαλα σε ένα κουτί της Fantec (συγκεκριμένα αυτό) και έχω καλύτερη απόδοση και από τον προηγούμενο δίσκο μου (Seagate FreeAgent Extreme 1TB). Με τη σύνδεση eSATA έχω πολύ καλή απόδοση στο streaming των απαιτητικών βιβλιοθηκών που χρησιμοποιώ (EWQL Symphonic Orchestra, LASS, Symphobia, Synthogy Ivory κλπ) και τα projects μου παίζουν απροβλημάτιστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου