Προς το περιεχόμενο

New Line6 Pod HD series


Προτεινόμενες αναρτήσεις

απο τη στιγμη που εχεις το pod σε ενδιαφερει η φαση σε daw....καθως δεν μπορεις να φορτωσεις στο μηχανημα..ανοιξε ενα θεμα στο computers η recording και θα παρεις απαντησεις...αν θελεις να φορτωνεις IRs στο hardware τοτε μονο το axe-fx kai to gsp1101 εχουν αυτη τη δυνατοτητα προς το παρων...ως αφορα τη συγκριση των custom ir's με αυτα που εχουν stock oi πεταλιερες/rack μας εχει συζητηθει πολλες φορες νομιζω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 608
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αυτο που εχω να ρωτισω ποια η διαφορα απο το η πεταλιερα να το υποστηριζει απο το να το βαλεις στο effect  chain του DAW σου και στην περιπτωση της POD HD 500 τι γινετε .

 

Αν εννοείς διαφορά ποιότητας στην ηχογράφηση, εξαρτάται από το IR και την συχνότητά/ανάλυσή του καθώς και από το host vst, τη μνήμη που μπορεί να διαχειριστεί το DAW αλλά και το PC και πολλά άλλα.

 

Όμως τα IR στο Axe και το GSP αφορούν και live παίξιμο, μέσω FRFR ή ανάλογης λύσης.

 

Στο HD500 για να ηχογραφήσεις με IR μέσω vst θα πρέπει να απενεργοποιήσεις καμπίνες/μικρόφωνα.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα πλεονεκτηματα του να φορτωνεις IR sto μηχανημα ειναι τα εξης:

1) μπορεις να βλετιωσεις τον ηχο σου Live ειδικα αν παιζεις σε κονσολα η ακομα και σε καμπινα που δεν εχει τοσο καλα ηχεια και θες cab simulation

2) συνηθως οι πεταλιερες εχουν 10-20 καμπινες...με τα IR εχεις απειρες..

3) με το να φορτωνεις στο μηχανημα τα IR κερδιζεις σε cpu στο daw...τουλαχιστον σε μερικα tracks...

 

μειονεκτηματα:

αν και δεν μπορω να θεωρησω μειονεκτημα αυτη την extra δυνατοτητα παρολαυτα ΙRs τυπου 24/96 και ταυτοχρονη χρηση 2-3 μαζι δεν γινεται απο hardware αυτης της μορφης...θελεις πολυ ισχυρο pc....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά σε τι εστι τα πετάλια πριν τον ενισχυτή και τι μετα από αυτόν (τουλάχιστον οι αδειες bankες του έτσι παρουσιάζονται ώς default template) δηλαδή το καθ'αυτο ερώτημα είναι ποια φυσική συνδεση των πεταλιών με τον ενισχυτή προσπαθουν να παρουσιάσουν τα παλικάρια.

Εγω σαν ιδιοκτήτης της HD500 στα ακουστικά  (headphones) ακούγεται πολύ Power εργαλείο ...... αν και το παλέυω με τον ενισχυτή μου (Peavey Classic 30) που έχω κάνει την σύνδεση 4 cables methods. Δεν μπορώ να βγάλω την Gilmouria, το heavy compressαρισμα που θέλω και την πολύ καλή εξομοίωση του Hiwatt.

Εκανα μια πολύ ερασιτεχνική απόπειρα να μετατρέψω της ρυθμίσεις από τους ήχους που έδεινε ο Mr.Gilmourish για την Χ3 αλλά μετά από κάποιες παρεμβάσεις μου μάλλον προς το καλύτερο βγαίνουν στο ηχείο του Peavey μου.

Μόλις δε έκανα και το τραγικό λάθος να αναπαραστησω ακριβώς τις ρυθμίσεις από τα πεταλια που έχει ο παππούς στη 500αρα ...ερε το χαος.....ακουγα το comfortably Numb στην τελευταία εκτελεση του στο Gdansk εβαζα τα σχεδόν (στο μέτρο του δυνατου) της ρυθμίσεις που έλεγε ο Gilmouroσουηδός....και έβγαινε Ζαμπέτας.

 

Τελίκα για μένα είναι το καλύτερο το CustomTone της Line6.....κατεβάζεις-δοκιμάζεις- α) το κρατάς και το φέρνεις στα μέτρα σου β) το πετάς (erase), πάμε παρακάτω....

 

Πάντος σε σύγκριση για μένα που είχα Boss GT-8/ GT-10 / LIne6 M13/Line6 X3 line & Line6 PocketPod .......και τώρα HD500 νομίζω ότι το Pocket είναι το καλύτερο.....(οχί δεν κάνω πλάκα) .....απλά HD500 είναι ποιο προχωρημένο.....μόδα είναι θα περάσει...εγώ λέω να πάω να μάθω πρώτα να παίζω κιθάρα και μετα εαν με προλάβουν τα χρόνια να ασχοληθώ και με τα μπλικι μπλικι.

Τωρα για test drive και clip δεν νομίζω .......κουλός ήμουν και κουλός θα παραμείνω....τα αφήνω σε άλλα παλικάρια σαν τον Εxarxo (respect) ο οποίος το έχει το παλικαρι και τον θαυμαζω ως μουσικό.......

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@stephanos

Νομίζω ναι, αλλά καλύτερα κατέβασε το manual για σιγουριά.  ;)

 

παιδες απο που κατεβαζετε IRs??????

 

Υπάρχουν πολλά δωρεάν IRs στο net, για αρχή κοίταξε στα site των Redwirez και Recabinet για τα free πακέτα τους (είναι υποσύνολα των κανονικών) και θα σου κρατήσουν το ενδιαφέρον για πολύ καιρό. Εξάλλου τα πλήρη πακέτα απ'τις περισσότερες εταιρείες είναι πολύ φτηνά.

 

Θα κοιτάξω μήπως συγκεντρώσω διάφορα links για δωρεάν IRs που έχουν φτιάξει ιδιώτες, μερικά είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητοι νοιζακιδες :D

 

Εχω στα χερια μου το HD300. Mολις βγαλω ακρη και φτιαξω κανενα ηχο της προκοπης θα φροντισω να κανω ενα ντεμακι. Ακουω προτασεις αν θελετε να ακουσετε καποιους συγκεκριμενους ηχους. Το ντεμο που θα κανω θα ειναι direct USB και ισως να μπορεσω να το πεταξω σε εναν Powerblock της Crate με μια 2x12 Μarshall.

 

Πρωτες εντυπωσεις???....Αριστες :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου