Προς το περιεχόμενο

New Line6 Pod HD series


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάλιστα , δεν ξέρω οι φίλοι που απάντησαν κάπως επιθετικά γιατί το κάνανε αυτό μιας και δεν υπάρχει λόγος και αν ασχολούνται και αυτοί 20 χρόνια 12 ώρες την ημέρα με την κιθάρα και είναι επίσης επαγγελματίες αλλά αν μου επιτρέπεται θα πω δυο τρία πράγματα.

 

κάπου διάβασα από κάποιον φίλο ότι χρησιμοποίησα έτοιμα preset! LOL ...

 

παιδιά, για να δουλεύεις σοβαρά σαν μουσικός σημαίνει ότι απλά ΣΒΗΝΕΙΣ τελείως τις bankes με τα preset που έρχεται από το εργοστάσιο και γεμίζεις με δικά σου, προγραμματισμένους τελείως custom ήχους απ την αρχή, το κάθε κομμάτι και άλλους ήχους,3-4 ανά κομμάτι ανάλογα , μιλάμε για εκατοντάδες preset τα οποια τα φτιάχνεις εσύ από το μηδέν αφού το έχεις ξετινάξει το μηχάνημα στα test και τα βάζεις στην σειρά, ευτυχώς μέσω pc ,ανάλογα την ροη του προγράμματος που θα παίξεις εκείνη την ημέρα.

 

Το HD500 το ξετίναξα για 10 μέρες, άπειρες ώρες... δεν τραβαει , δυστυχως…Ο λαμπάτος που το τσέκαρα είναι peavey triumph pag 120

 

Δεν το έχω στα χέρια μου ακόμα το axe,σε λίγο καιρό θα μπορώ να σας πω αν τελικά αξίζει η είναι υπερτιμημένο, μην ξεχνάμε όμως ότι ο ήχος βγαίνει από τα rack παιδιά , δεν μπορεί ο Vai, ο Greg howe , ο petrucci  και ένα άλλο τσούρμο από πρωτοκλασάτα ονόματα να το διαφημίζουν τόσο πολύ  όταν ξέρουν την τιμή του και ξέρουν ότι το μηχάνημα θα πάει 99% σε επαγγελματίες και όχι στα παιδάκια που έχουν αγοράσει  3 πεταλάκια , τα έχουν βάλει στον behringer και χαίρονται!!! Δηλαδή , ε ναι!!!

 

Όταν διαβάζω λοιπόν ότι το μηχάνημα έχει ποιότητα eventide τι να λέμε τώρα ? ελπίζω να μην πιστεύει κανεις ότι ο ήχος του satriani βγάνει από τα πεταλάκια με τον ενισχυτή έτσι!!! :) εννοείτε ότι  αυτά είναι η πρώτη μικρή διαμόρφωση του ήχου για να πάει μέσα και να μεταμορφωθεί… χρειάζεται πολύ γνώση ,πολλά test , πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να φτάσεις αυτά τα επίπεδα, γι’αυτο  εξάλλου και κανείς δεν μπορεί να φτιάξει τον ήχο του,πέρα από τον ήχο των δαχτύλων φυσικά που είναι απόλυτα απαραίτητο και το πρώτο που χρειάζεται.  Παρόλα αυτά στο youtube άκουσα κάποιον που παίζει με το axe το crying, δεν ξέρει να παίζει το παιδί και το έχει σκοτώσει το κομμάτι αλλά ότι μπορούσε το έκανε , ο ήχος όμως είναι ότι πιο κοντά στον ήχο του cd έχω ακούσει. Σίγουρα θα καλυτερεύει και άλλο αρκετά με ψάξιμο…

 

 

Ο ήχος είναι σχετικός πάντα αλλά κινείτε και σε κάποια ποιοτικά στάνταρ φυσικά αλλιώς δεν θα είχε νόημα καμία σύγκρισηκανενός μηχανήματος , όλοι θα λέγαμε ότι αυτό μας αρέσει εμάς και τέλος. E δεν είναι έτσι όμως...το θέμα είναι τι αρέσει στους άλλους.

Αν είσαι τυχερός λοιπόν και αυτό που αρέσει σε σένα αρέσει και σε πολλούς άλλους τότε έρχεται η καταξίωση...

 

Θα δούμε λοιπόν τι κάνει αυτό το πράγμα και αν τελικά αξίζει , ελπίζω να αξίζει δηλαδή με τόσα που κάνει!! χάχα

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 608
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

πάντως ρε μάκη, ας είμαστε και λίγο προσγειωμένοι στην πραγματικότητα.

 

Έτσι οπως τα παρουσιάζεις, φαίνεται να ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ακούσουμε καλό ήχο απο επαγγελματία (τι παει να πει επαγγελματίας δηλαδή, ας πουμε ΚΑΛΟ μουσικό καλυτερα) που δεν έχει axe.

 

Κι όμως, οι καλοί επαγγελματίες, φτιάχνουν συνήθως ηχάρα με ό,τι τους βρεθεί εκείνη τη στιγμη, στην Ελλάδα ζούμε, δεν γίνεται πάντα να κουβαλάς τα πάντα και παντού.

 

Και ακόμη και για ΜΕΓΑΛΑ ονόματα που μας λές (που υποτιθεται οτι μπορουν να κουβαλανε τα παντα και παντου), πρεπει να λάβεις υπ'οψιν σου το ποσοστό των μεγάλων ονομάτων ανάμεσα στους επαγγελματίες μουσικούς, και το ποσοστό των επαγγελματιών μουσικών μέσα στο νόιζ.

 

Το οτι εσύ όπως λες ανήκεις σε μια κατηγορία που "θελει" τα καλύτερα για να φτιάξει ήχο, δεν σημαίνει πως πρεπει να απαξιώνεις όλα τα χαμηλότερου μπάτζετ μηχανήματα που στο κάτω-κάτω τα χρησιμοποιουν ΚΑΙ επαγγελματίες, ΚΑΙ φοβεροι μουσικοι, ΚΑΙ σκράπες που τους αρέσει το χομπυ, και οι πιο πολλοι μια χαρά ηχο βγάζουν

 

όπως λες κι εσύ, έχει σημασία αν ο ήχος αρέσει και στους άλλους ;)

και αν το hd500 αρέσει? τι πειράζει που οι ΤΟΠ επαγγελματίες που παιζουν με ΜΕΓΑΛΑ ονοματα δε το χρησιμοποιουν? :)

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε Ηρακλη δεν ειπα οτι δεν μπορεις να φτιαξεις ενα καλο ηχο με χαμηλοτερου budget εξοπλισμό! Αν εδωσα αυτο να εννοηθει ζητω συγνωμη...στο κατω κατω ολοι μας τοσα χρονια με τοσο ακριβα που ηταν τα rack θηρια ποιος μπορουσε να τα αγορασει ? σχεδον κανεις...

απλα λεω οτι ειναι και αδικο τελικα να συγκρινουμε δυο διαφορετικης κλιμακας μηχανηματα...

το κανει πολυ κοσμος αυτο απλα νομιζω οτι ειναι αδικο , ολη ξερουμε στην τελικη οτι η Ferrari

ειναι καλύτερη απο το s2000 με 750 αλογα... το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να την αγορασεις...

Σωστη η παρατηρηση σου περι επαγγελματία. καλος μουσικος ειναι σωστοτερος προσδιορισμος , αν και παγκοσμια πια , δεν ξερω καποιον που μπορει να ειναι top class μουσικος αν δεν ασχολειτε μονο και αποκλειστικα ΟΛΗ μερα με αυτο , που σημαινει οτι ειναι επαγγελματίας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξέρω αν είναι άδικο, σίγουρα όμως η οικονομική κατάσταση του μέσου ανθρώπου στην εποχή μας, μας οδηγέι να κάνουμε αυτές τις συγκρίσεις. Εκτός αυτού, -κάπου έχει ειπωθει ήδη- αυτές οι "αδικες" συγκρίσεις είναι που προχωρουν την αγορά και βγαίνουν φτηνότερα και καλύτερα μηχανήματα συνεχως. Ετσι δεν είναι?

 

τωρα ας πουμε που το axe χανει σε κάποια σημεια, δεν ειναι απίθανο να βγει μια φορητη μαζεμενη pedalboard μορφή του, κι αυτό χάρη στις συγκρίσεις ;)

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πριν ποσταρω σε αυτο το θρεντ θυμαμαι ειχα κατσει 2 μερες ωστε να διαβασω οοοοολλλεεεςςςς τις σελιδες του... Διαπιστωσα λοιπον οτι η οποια συγκριση εχει γινει με το axe fx ειναι για να εχουμε ενα σημειο αναφορας ( axe fx ) και οχι για να δουμε ποιο ειναι καλυτερο... εγω τουλαχιστον αυτο καταλαβα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τωρα ας πουμε που το axe χανει σε κάποια σημεια, δεν ειναι απίθανο να βγει μια φορητη μαζεμενη pedalboard μορφή του, κι αυτό χάρη στις συγκρίσεις ;)

 

Ο Cliff έχει δηλώσει ότι ετοιμάζουν όντως κάτι ανάλογο.  ;)

 

Οι "συγκρίσεις" σ'αυτό το thread, ξεκίνησαν στα πλαίσια της εικασίας καταρχάς, και στη συνέχεια, όταν κυκλοφόρησε πλέον το HD, οι όποιες συγκρίσεις έγιναν επί πρακτικών θεμάτων (όχι αν είναι "τόσο καλό όσο το Axe" αλλά "όσο καλό χρειάζεται), καθώς και ως value for money. Επίσης τονίστηκε η "ολοκληρωτική" λύση που προτείνει η Line6 (HD+DT+Variax) και κατά πόσον μπορεί να "περπατήσει".

 

 

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να κανω και γω μια ασχετη ερωτηση γιατι και τα 2 μηχανηματα εξομοιωνουν το Boss Metal zone?  :P

Γιατί 1 στους 500 που θα πάρει το Axe και 1 στους 50 που θα πάρει το HD είναι κάτω των 18 ετών ;D (κάπως πρέπει να τους καλύψουν και αυτούς)

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξερει καποιος φιλος να μου πει πως μπαινει το tap tempo σε ενα delay στην HD500?  >:(

 

- Αν δεν είναι αναμμένο το led  του "tap",πηγαίνεις στο setup menu (παρατεταμένο πάτημα στο κουμπί "view"),πηγαίνεις στο 2ο υπομενού (2/8),και επιλέγεις με το rotary knob 2, το "tap tempo led" στο on.

Αν είναι ήδη αναμμένο,ή αν δεν το θέλεις αναμμένο, δεν χρειαζεται να κάνεις το παραπάνω βήμα,μιας και αυτό δεν επηρεάζει την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του tap tempo.

 

-Σε κατάσταση play mode

 Με τον κέρσορα επιλέγεις στην αλυσίδα το block του delay

 Στο κάτω μέρος της οθόνης έχεις 4 επιλογές,που αντιστοιχούν στα 4 rotary knobs:

 1/ Τύπος εφφέ (πχ delay)

 2/ Τύπος delay ( πχ.dynamic)

 3/ Επιλογή  παράμετρων του εφφέ

 4/ Ρύθμιση της επιλεγμένης παραμέτρου

 

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα με dynamic delay:

Με το κουμπί 3 επιλέγεις την παράμετρο TIME---Περιστρέφεις το κουμπί 4 μέχρι να ξεπεράσεις τα 2000ms και να φτάσεις στις αξιες-----Επιλέγεις το "τέταρτο" (μπορείς να επιλέξεις ότι σε βολεύει,αλλα η πιο νορμάλ επιλογή είναι το τέταρτο)

 

Τώρα έχεις tap tempo ενεργοποιημένο.Μην ξεχάσεις να κάνεις save

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου