Προς το περιεχόμενο

Σε τί οφελει ενας ενισχυτης να εχει πολλα watt;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δυο οι λόγοι:

 

1) Το οτι τις περισσότερες φορες μπορούν να παιξουν και χαμηλά.

 

2) Για ψυχολογικούς λόγους. Να γυρνάς τσαντισμένος και σκυλιασμένος σπίτι, να ανοίγεις το μηχανημα μέχρι το σημείο οπου αρχίζεις να φοβάσαι πως θα γκρεμίσεις το σπίτι και να ερχεσαι στα ισια σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρωτάς για ενισχυτές τρανζίστορ/μόντελιγκ (όχι Σκλεναρίκοβα - το άλλο μόντελιγκ) ή λαμπάτους;

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ένα σπίτι ενισχυτής με πολλά Watt πιστεύω ωφελεί κυρίως για τους λόγους: Κυρίως για να ενοχλείς τους κακούς γείτονες και αφορμή για να σου μειωσουν το χαρτζιλικι. που υπόθηκαν παραπάνω. Βέβαια με τις κατάλληλες συνθήκες (δηλαδή όχι κενός χώρος αλλά κατα προτίμηση με πολλά κρεβάτια  :P "δηλαδή όσο γινεται με κάποια 'φυσική' ηχομόνωση αν δεν υπάρχει κανονική) μπορείς να έχεις καλύτερη ακουστική και πιο καθαρό ήχο. Ειδικά αν είναι βουλωμένα τα αυτιά σου ή αν έχεις ακουστική (λάθος: ακουστικά) όσο καλά :P (καλή) είναι της γιαγιάς μου τότε τον χρειάζεσαι σίγουρα :P

 

Επίσης θα τον χρειαστείς αν κάποια στιγμή εντελώς τυχαία εμφανιστεί δίπλα σου ένας drummer (όχι δεν χρειάζεται να φοβάσαι είναι συχνό φενόμενο στην ηλικία σαν της γιαγιάς μου) που κάτι έχει πάρει ;) και παίζει λες προσπαθεί να χώσει τις μπακέτες μες στα τύμπανα αλλά δεν τα καταφέρνει, και εσύ προσπαθείς να ακουστείς, κάνοντας εξερετικές ασκήσεις γυμναστικής απο τι δύναμη που βάζεις, επειδή ο ενισχυτής είναι 0.05 Watt γιατί τον πείρες για εξάσκηση στο σπίτι.

Aλλά όταν ζητησάς ενισχυτή στο κατάστημα για κάποιο λόγο πιστεύει ο μάστορας ότι θα παίζεις στον καμπινέ άρα θα ακούγετε μια χαρά και επίσης πιστεύει ότι είσαι κι έσυ (μιλάω γενικά) σαν εκείνα τα παιδάκια που παίρνουν την κιθάρα κάθονται μπροστά απο το πισί και νωμιζουν ότι παίζουν ενω δεν έχουν βάλει τον ενισχυτη στο ρεύμα...)

 

Ξεφυγαμε λίγο αλλά ακόμα η έκθεση δεν είναι εκτός θεματος άρα καλό βαθμό θα πάρω.[\size]

 

Άρα τελικό συμπέρασμα* ο ενισχυτής με πολλά Watt ουσιαστικά αν παίζεις μόνο στο δωμάτιο σου είναι απαραίτητος 0.2% (αφήνουμε την πιθανότητα " Για ψυχολογικούς λόγους. Να γυρνάς τσαντισμένος και σκυλιασμένος σπίτι, να ανοίγεις το μηχανημα μέχρι το σημείο οπου αρχίζεις να φοβάσαι πως θα γκρεμίσεις το σπίτι και να ερχεσαι στα ισια σου!" και στο να βαριέσαι να ξεβουλώσεις τα αυτιά σου...)

 

Αυτά.

 

Ήμουν ο rocka-vic και μόλις τελείωσα!

 

 

 

 

 

 

 

 

*μπορεις να διαβάσεις μόνο αυτο αν βαρίεσαι

It dont mean a thing, if it ain't got that swing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Το οτι τις περισσότερες φορες μπορούν να παιξουν και χαμηλά.

 

Σύμφωνα με την δικιά μου πείρα, οι λαμπάτοι με πολλά βατ (50 και άνω) συνήθως δεν παίζουν καλά χαμηλά (αν και υπάρχουν λαμπερές εξαιρέσεις).

 

Αν μιλάμε για λαμπάτο, τις πιο πολλές φορές το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι θα παίζει καθαρά και σε τεράστιες εντάσεις χωρίς να βρωμίζει εύκολα. Κάποιος με λιγότερα βατ θα έχει εξίσου εκκωφαντικές εντάσεις (αν τον βάλουμε στο ίδιο ηχείο/καμπίνα με τον άλλο) αλλά τα καθαρά του δεν θα είναι πια... καθαρά (θα έχει αρχίσει να "αρπάζει", είτε από την προενίσχυση, είτε από το ζόρισμα των τελικών, είτε από την παραμόρφωση του ηχείου, είτε με κάποιο συνδυασμό όλων αυτών). Τσέκαρε επίσης: http://www.noiz.gr/index.php?topic=164358.0

 

Τεσπα, για να τα πω σταράτα και απλά σαν τον SF: σε ΤΙΠΟΤΕ δεν χρησιμεύει ένας ενισχυτής με πολλά βατ στο σπίτι, όπως επίσης και σε πολλά λαϊβάδικα.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω που εχω twin reverb 135W (ok, ~80 βγαζει τωρα) μπορω να πω οτι πιο πολυ για λογους χαβαλε αξιζουν τα πολλα watt. (ξεχαρμανιασμα, σπασιμο γειτονων κλπ)

 

Ο ηχος μπορει να ειναι καλος χαμηλα, αλλα πολλες φορες δεν ειναι.

 

Οι τοιχοι δεν αντεχουν τετοιες πιεσεις καθως και τα διαφορα αντικειμενα που ουσιαστικα ...χορευουν οταν ανεβουν τα dB.

Eχω ξεκολλησει-μαλλον γκρεμισει-ολοκληρη την εγκατασταση της κουρτινας (υποστηλωματα/κουρτινοξυλα) απο τα γκαζια του twin... Διαλυθηκε ο σουβας και ανοιξε σαν να τον πυροβολησα με magnum...  ;D

 

 

κοινως, δε λεει να εχεις πολλα watt...  ;)

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου