Προς το περιεχόμενο

home studio σινδεσμολογια...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για χαρα σε ολου και σηγνομη για τα ορθογραφικα δεν τα καταλαβα ποτε :) θα ειθελα την βοιθια σας ασχολουμε με PSYTRANE KAI PROGRESIVE εδω και 7 και τωρα βρικα την υκονιμικη δινατοτιτα να κανω ενα home studio επιτελους.. αγορασα ενα nord lead 2x και εχω σκοπο να παρω και virus η atruriα origin  και εχω την εξης απορια πως μπορω να τα σινδεσω ολα μαζι οστε να χρισιμοπιο ταυτοχονα και vst απο pc .. χριαζομε κονσολα ? και αν παρω κονσολα χριαζομε και recorder? και αμα τα γραψω σε recorder θα γραφτουν σε ενα καναλι απο εχω καταλαβι? και αν τα γραψω 1 καναλι μετα μπορει? να γινι mastering σε ιδι μιξαρισμενο κοματι? σιγνομη αν σας κουρασα αλλα βασανιζομε  :) και σιγνομη παλι για τα ορθογραφικα ... οικοδομος απο παιδη και δεν πιγα σχολοιο.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά τα vst μπορείς να τα ελέγχεις μέσω midi.Καλύτερ είναι να γράφεις τα ριφ σου απτο synth σε κάποιο sequencer.Εκεί θα προσθέτεις και ότι θέλεις από vst-instruments και vst effects.Άρα εγώ θα πρότεινα να επενδύσεις σε κάποια καλή κάρτα ήχου και κάποιο πρόγραμμα sequencer.Το mastering θα χρειαστεί πολύ αργότερα μην το σκέφτεσαι ακόμη!Για την ιστορία το mastering γίνεται στο τελικό μιξ του κομματιού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το γνοριζω αυτο και εχω μα καρτα fire wire solo (m-audio) και midi xboard 49 απλα το θεμα ειναι οτι σινδεω το synth ασπουμε σε midi βιζματα αλλα ο ηχος δεν ερχετε απο το pc αλλα απο το synth και ετσι τα vst ακουγοντε απο την καρτα ηχου και το σιμα του synth δεν ερχετε απο το pc αλλα ξεχοριστα καμια σχεσι με το pc απλα το pc λιτουργει σαν sequencer ως προς το synth, και σκεφτικα μιπος πρεπι να παρο κονσολα να τα σινδεσο ολα εκι και μετα στην ισοδο της καρτας αλλα δεν einai πρακτικο ετσι διοτι θα πεζουν 5 πραγματα μαζι και ουτε eq δεν θα μπορο να βαλο διοτι θα επιρεαζοντε ολα... και λεω μιπος υπαρχει τροπος να αποφιγο να αγορασω κονσολα γιατι δεν ειναι και λιγα τα λεφτα.. αν μπορει καποιος να βοηθισει θα τον κερασω μια μπιρα απο το LIDL :)  αντε και γαριδακια ...χαχαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερες!

 

Kux, το συνθ σου μπορεις να το συνδεσεις στην καρτα ηχου με 2 τροπους: Midi με το αντιστοιχo καλωδιο ή Audio με audio καλωδιο σε καποια εισοδο της καρτας σου. Στην 1η περιπτωση, το clavia θα λειτουργει οπως το midi keyboard σου. Δηλαδη δε θα στελνει ηχο αλλα μονο midi σηματα (πχ οτι παντας Ντο ή οτι στριβεις ενα knob) και θα μπορεις ετσι να ελεγχεις αν θες καποιο VST αλλα ΟΧΙ να παιζεις με τον ηχου του ιδιου του clavia!

 

Aν θες τους ηχους του nord, θα πρεπει να το συνδεσεις σε μια εισοδο της καρτας σου και να το ηχογραφεις μεσω του daw σου οσο παιζεις.. Μετα μπορεις να πειραξεις φυσικα την ηχογραφηση και να τη φερεις στα μετρα του κομματιου, να της αλλαξεις δηλαδη χρονους, να την πετσοκοψεις, να της βαλεις εφφε κλπ..

 

Ελπιζω να βοηθησα - περιμενω μπυρα κ γαριδακια  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου