Προς το περιεχόμενο

Φωνητικά industrial


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Gia xara se olous

 

Tha ithela ligi voithia pano sto thema ton brutal fonitikon gia ena dark electro project pou kano.exo prospathisi arketa alla den boro na po oti kati apo auta pou exo ftiaksei me ediposiazei.einai simadiko na po oti den me endiaferi ta fonitika na einai san black metal(toso kafrika) alla thelo i foni na exei para poli paramorfosi kai vathos.

 

ama kapoios bori na voithisi tha to ektimiso :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σε βοηθήσουμε.. αλλά πες μας κάτι παραπάνω. Μιλάς για live ή για ηχογράφηση; Έχεις hardware ή software effects και ποια ακριβώς; Τι μικρόφωνο έχεις;

 

Επίσης, ωραίο θα ήταν να μας έλεγες που τα έχεις ακούσει αυτά τα φωνητικά που λες (ή κάτι παρόμοιο) για να μην φανταζόμαστε ότι να' ναι.

 

Υ.Γ. Γράφε ελληνικά βρε!!

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον μιλαω για ηχογραφηση(ακομα δυστηχοσ δεν εχει liνe ).Εχω διαφορα software effects αλλα μπορω να βρω τα παντα αμα χρειαστει οποτε προτεινεται αφοβα.εχω ενα πραγματικα χαλια μικροφωνο που το αγορασα 12 ευρω μαρκας HQ. Τ συγκροτηματα που θελω να παρω στοιχια τους ειναι οι hocico sto kommati Poltergeist , οπιδηποτε κομματι amduscia kai απο τους velvet acid christ το Decypher

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν εχω ακουσει κατι απο αυτα που ανεφερες αλλα την εχω ψαξει λιγο με βαθια, παραμορφωμενα φωνητικα.

 

αρχικα, για να πετυχεις αυτο το "τηλεβοας" effect που αναφερθηκε παραπανω, που ειναι αρκετα σε στυλ mike patton με faith no more και tomahawk, μπορεις να ξεσκισεις με ενα eq το σημα σου στα 2KHz, οπου βρισκεται ολη η αγριαδα/βραχναδα της φωνης και μετα να κανεις το πιο σκληρο compression της ζωης σου. μετα, με το make-up gain μπορεις να ανεβασεις τη σταθμη σου και με καποιες παραλλαγες στις ρυθμισεις σου να εχεις τη φωνη παραμορφωμενη, μπουκωμενη, ραδιοφωνικη και διαφορα αλλα.

 

αλλος τροπος ειναι να ηχογραφησεις τη φωνη μεσα απο ενα ενισχυτη κιθαρας και κατα προτιμηση με ενα καλο distortion (και μαλλον χαμηλο gain) μεσα στην αλυσιδα σου. αυτο ακουγεται τελεια με λιγες δοκιμες και μπορεις να το κανεις να ακουγεται ακομα πιο ιδιαιτερο αμα γραψεις μια καθαρη φωνη και μια με ενισχυτη. πολυ ενδιαφερουσα κινηση στη μιξη ειναι να μιξαρεις κανονικα την καθαρη φωνη, καπως χαμηλα αυτη του ενισχυτη την οποια τη στελνεις σε ενα reverb και μετα μιξαρεις το reverb σε κανονικη ενταση. ετσι εχεις μια κανονικη φωνη που υποστηριζεται απο μια παραμορφωμενη και χρωματιζεται απο το reverb της δευτερης. αυτο ακουγεται αρκετα καμμενο και ειναι super.

 

αλλη τεχνικη, που ωστοσο δεν ξερω αν θα λειτουργησει με το μικροφωνο σου (δοκιμασμενα λειτουργει πολυ ωραια με Shure SM57 και AKG C414), να τραγουδησεις πολυ κοντα στο μικροφωνο, ουτως ωστε να παραμορφωσεις το ιδιο το μικροφωνο, κρατωντας τη σταθμη σου χαμηλα για να μην παραμορφωσει καθως θα γραφεται. αυτο ειναι λιγο επιφοβο γιατι ποτε δε θα καταφερεις να κανεις ακριβως το ιδιο take, παρ'ολ'αυτα ειναι αρκετο για να καψεις τον εγκεφαλο σου για πολλες ωρες. με αυτη την τεχνικη δουλευει πολυ ωραια το delay. ιδιαιτερα αμα βαλεις δυο ξεχωριστα delay units/plug-ins, συγχρονισμενα ή οχι με το tempo του κομματιου. και εχει επισης αρκετη πλακα να αυξησεις τη wet αναλογια του σηματος στα σημεια με τις πιο εντονες παραμορφωσεις του μικροφωνου και να αρχισεις να παιζεις και με αυτοματισμους στα delay σου για να κανεις κατι πιο προσωπικο και χαρακτηριστικο. αμα την ψαξεις αρκετα μπορεις να κανεις τη φωνη να ακουγεται σαν ανεμος κλπ κλπ, οποτε να αρχισεις να ανοιγεσαι και σε παιχνιδια με τη στερεοφωνικη εικονα, με την τοποθετηση της direct φωνης και τις επιστροφες των delays, με ηχους που τονιζουν τις εννοιες των στιχων και απειρα ακομα πραγματα.

 

ελπιζω να μην το εκαψα πολυ, και επισης ελπιζω να βοηθηθηκες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια διόρθωση μόνο.

τα συγκροτήματα που αναφέρεις δεν είναι industrial (ένα ψευτοπαρακλάδι του ebm είναι,cyber & progressive).

ουτε τα φωνητικα είναι industrial-kafrikial να συμφωνήσω.

 

φιλικά στο λέω γιατί ήμουν άρρωστος με το industrial (nin,nitzer ebb,skinny puppy).

:)

 

όσο για το εφφέ που θες να κάνεις (μιας και είσαι σε ερασσιτεχνική φάση)βάλε ότι distortion,tube plug in έχεις και θα την βρεις την άκρη.

βάλε και ένα level maximiser και κανά reverb και θα είσαι άρχοντας.

δεν ξέρω αν ενδιαφέρεσαι να χαμηλώσεις και το pitch,να κάνεις την φωνη να ακουγεται απ'τον θεό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω ολουσ για τη βοηθεια

 

Spirou για μενα οι nitzer ebb,skinny puppy ειναι ξεπεπασμενοι και σημερα το πραγμα βρισκεται αλλου.κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ενα ψευτοπαρακλαδι αλλα αγαπημενα συγκροτηματα μου.κακος τα χαρακτηρισα industrial αλλα αμα ελεγα dark -electro μπορει και να μην το επιανε κανεις.

Βοοdy το ειδα αυτο το θεμα αλλα επικεντρωνεται σε πιο black metal φωνητικα και εγω δεν ψαχνω ακριβως αυτο.

 

ευχαριστω για τη βοηθεια

 

τρεχω να αρχισω δοκιμες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου