Προς το περιεχόμενο

Ηλ. κιθαρες: Παλια vs Καινουρια παραγωγή


freerock1974

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μερικές σκέψεις στα όσα πολύ ενδιαφέροντα γράφονται.

Μία broken in καλοστημένη κιθάρα κατά κανόνα θα προτιμηθεί, πιστεύω αν όχι απο το σύνολο, απο το μεγαλύτερο μέρος κιθαριστών ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΙΡΑ.

Έχει ΠΟΛΥ μεγάλη σημασία πως τελικά αξιολογεί κάποιος ένα όργανο. Για μένα που παίζω ζωντανά συχνά-πυκνά, η συναυλία είναι ο απόλυτος κι αδιαμφισβήτητος κριτής.

Έχω γοητευτεί απο κιθάρες, τις είχα σπίτι για μέρες πιστεύοντας πως θα με καλύψουν και στα λάιβ, κι όμως, κάτι έλειπε, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις μου επι πάλκου.

Εκεί αρχίζει άλλη ιστορία με το πως μπορείς ενδεχομένως να βελτιώσεις κάποια πράγματα φτάνοντας σε επιθυμητό επίπεδο -εφόσον υπάρχει μια μίνιμουμ καλή βάση- αλλά αυτό αποτελεί ένα άλλο τεράστιο κεφάλαιο που θέλει καινούργια συζήτηση.

Σε σχέση με Μοναστηράκι και το τι μπορείς να βρείς... Η περίπτωση στις μέρες μας να πέσεις πάνω σε κάτι πράγματι ενδιαφέρον θα συμφωνήσω είναι μηδαμινή... Παλιά όμως όντως δεν ήταν έτσι. Αρχές δεκαετίας '80 αγόρασα πάμφθηνα μία Gretsch Chet Atkins Tenessean, κουφωτή του '60, απο ένα ωδείο στη Λιοσίων, την είδα απο ένα ανοιχτό παράθυρο καθώς βολτάριζα να κρέμεται σ'ένα τοίχο, παρατημένη και σκονισμένη...

 

 

Ετσι ναι!! το χω παρατηρησει και σε επειπεδο εξοπλισμου. Και εκει αλλωστε ειναι η διαφορα. Στα live.

Kαι που σαι....καπως ετσι μου ''χαρισαν'' τη 6122. Σκονισμενη με χορδες απ το 1985κλπ. ;)

Tυχαιο? ΝΑΙ ΡΕ ΤΥΧΑΙΟ(πλακα κανω)

'Η ΤΑΝ 'Η ΕΠΙ ΤΑΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 84
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πριν αρκετα χρονια, ειχε τυχει να δουλευω στο Λασιθι της Κρητης σαν "βοηθος ηχοληπτη - κουβαλατεεεεεεε" (γνωστος κλαδος εργασιας!) κ ειχε τυχει να κανουμε ηχο σε ενα μικρο φεστιβαλακι στο φοινικοδασος του Βαι (μπορει να το θυμαται ο κυριος Ζάικος, ειχαν παιξει κ αυτοι). Τονιζω οτι ημουν πολυ μικρος (21 νομιζω, θα σιγουρευτω αν ποσταρει ο ez την χρονια του λαιβ!!) κ απο τετοια πραματα δεν ηξερα κ πολλα. Το πρωτο γκρουπ ηταν κατι παιδια απο τη Σητεια (χειλ!) κ σε καποια φαση εσπασε μια χορδη στη κιθαρα του τραγουδιστη. Κατευθειαν ο τραγ/κιθαριστας της επομενης μπαντας (Λευτερης) μου εδωσε την μπακ απ κιθαρα του να την δωσω στα παιδια μεχρι να αλλαξουμε χορδη για να μη κανει κοιλια το λαιβ (σωστος!!!). Αφου αλλαξαμε χορδες κ την εδωσα πισω στη σκηνη, επιστρεφοντας στον Λευτερη την μπακ απ, συνηδειτοποιησα οτι κατι μου θυμιζε... τον ρωταω λοιπον "Λευτερη, τι κραταω?" κ μου λεει "Ειναι του κιθαριστα μας του Lee", μια παλια κιθαρα, Gibson LesPaul μαλλον του '58 δε θυμαμαι τι μου ειχε πει κ επιπλεον στα κλειδια δεν εγραφε τιποτα! Κ τοτε του ειπα " Καλα ρε κ εχετε αυτη για μπακ απ, κ στο σαουντσεκ ο Lee ειχε την Squier τη μουφα? Ουτα καν μια στρατοκωστα??" κ τοτε ο Lee μου απαντησε οτι για εκεινη την περιοδο η "μουφα" ειχε τον ηχο που γουσταρε να παιζει !!!!

 

Το συμπερασμα μου ειναι προφανες νομιζω!!! 8)

Everybody lies...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου