Προς το περιεχόμενο

Ερώτήσεις σχετικά με σύνδεση 2 οθονών σε PC


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατ' αρχήν να πω ότι στο γραφείο μου η απόδοση των οθονών χρωματικά και από άποψη ανάλυσης και σταθερότητας είναι απολύτως απαραίτητο να είναι άψογη. Επομένως, μπορεί να ποστάρισα κάποιες απόψεις βασισμένος στις προσωπικές μου ανάγκες ως γραφίστας. Βέβαια, και ο korg_nikos ανάφερε πως ενδιαφέρεται για σωστή χρωματική απόδοση, και ίσως να πάτησα εκεί.

 

Επί του θέματος τώρα:

Όσον αφορά τις Απαντήσεις #4, #8 και #9 του φίλου dmilo να πω τα εξής: Όταν γράφει οτι η περίπτωση 1 δεν του παίζει τι εννοεί; To δοκίμασε και δεν έτρεξε ή δεν το συνιστά;

 

Βλ. παραπάνω. Δεν το συνιστώ, όταν το είχα κάνει στο παλιό μου μηχάνημα στο γραφείο είχα προβλήματα syncing.

 

Όπως έγραψα και παραπάνω λοιπόν δε με ενδιέφερε ποιο από τα δύο παρακάτω ενδεχόμενα θα δούλευα: A) 2 Monitors με Analog Signal ή B) 2 Monitors με Digital Signal.

Αν η κάρτα σου είναι αυτή που αναφέρω στο post #8, τότε υποχρεωτικά μιλάμε για 2 vga monitors. Άρα, HDMI->VGA adapter. Βέβαια, τα μόνιτορς δεν είναι υποχρεωτικό να είναι μόνο VGA (γιατί είναι και φθηνότερα).

 

Επίσης σε ποιους υπολογιστές γραφείου αναφέρεται; Αν οι υπολογιστές αυτοί έχουν RGB Out Connector και όχι DVI είναι σίγουρο οτι πρόκειται για υπολογιστές με αναλογική έξοδο Video.

Μιλάω για τους υπολογιστές του γραφείου μου :)

Έχουν δύο εξόδους, μία DVI και μία ADC, αμφότερες ψηφιακές. Απλά το ένα από τα δύο μόνιτορς, στις ρυθμίσεις του, έχει εκτός από brightness, contrast, color temperature και white point έξτρα ρυθμίσεις για red gain, blue gain, green gain. Άρα καλιμπράρεται καλύτερα.

 

Πες μας λίγο, για ποιον σκοπό θα χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή και ζητάς χρωματική ισορροπία; Γιατί, αν π.χ. το θέλεις ως DAW, δε νομίζω να είναι απαραίτητο... :)

 

RANDOMIZE USR 0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αγαπητέ φίλε dmilo

 

Aπό οτι κατάλαβα οι Η/Υ στο γραφείο σου είναι Apple/Mac έτσι δεν είναι;

 

Έχω ήδη γράψει σε προηγούμενη απάντηση το εξής:

 

Δεδομένου οτι η εφαρμογή που θα δουλέψω είναι DAW δεν νομίζω οτι αξίζει.
...και αναφερόμουν στην αγορά δεύτερης κάρτας με 2 DVI-I ή 2 ίδιων καρτών με μία DVI-I η κάθε μία. Όταν βέβαια το βλέπει κανείς από τη σκοπιά του γραφίστα σαφώς έχει άλλες αξιώσεις και καλώς τις έχει. Αντίστοιχες έχω εγώ από την κάρτα ήχου μου  :).

 

Η κάρτα γραφικών είναι αυτή που είπες αγορασμένη το 2005.

Συνεπώς  καταλήγουμε στα εξής:

 

--Τα Split τα ξεχνάμε.

--Τη σύνδεση ενός Monitor ψηφιακά και του άλλου αναλογικά πάλι το ξεχνάμε, παρόλο που γίνεται, γιατί υπάρχουν προβλήματα όμοιας απεικόνισης ίσως ασήμαντα για την εφαρμογή μου (DAW) αλλά υπάρχουν. Αν αυτή η λύση ήταν μονόδρομος ίσως το έκανα αλλά από την αρχή είχα εκφράσει τις αμφιβολίες μου για σύνδεση ενός Monitor ψηφιακά και του άλλου αναλογικά.

--Υιοθετούμε τη σύνδεση 2 νέων ολόιδιων Monitor με αναλογικό Path. Το πρώτο με Direct RGB to RGB και το δεύτερο με χρήση αντάπτορα DVI-I to RGB με εκμετάλλευση και μεταφορά του Analog Σήματος και στη συνέχεια σύνδεση στην RGB του μόνιτορ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

παιδια εγω εχω συνδεσει 2 ομοιες οθονες σε μια καρτα γραφηκων ati hd5450..εχει μια vga dvi..με ενα ανταπτορα εχω 2 vga..αλλα η οθονη με τον ανταπτορα εχει ασθενες λευκο..ενο η βασικη μου οθονη το λευκο ειναι απιστευτα καλο και το μαυρο.. εσπασα το κεφαλι μου να το διωρθωσω μα δε ειναι ιδιες με τιποτα..πρωτα για 2μονιτορ ειχα μια αλλης μαρκας και χαρακτηριστικων κ αναλυσης οθονη και ο κυριος λογος που πηρα 2η ιδια ηταν γιατι νομιζα θα εχω την ιδια τελεια οθονη και στην 2η.. απογοητευτηκα λιγο γιατι ειμαι ψιρας σε τετοια.. μαλιστα στο cubase  με γκρι φοντο ειναι εμφανες και στην αποχρωση του γκρι και στην 2η πιο σκωτεινο.. και μαλιστα βλεπω αχνα μικρες γραμμες γραμες σαν σαρωση ας πουμε με νερα να κατεβαινουν προς τα κατω.. η συνθεση του υπολογιστη ειναι μερικων ημερων και η οθονες με μια μερα διαφορα αγορασμενες απο το πλαισιο.. ξερει κανεις να μου πει κι εγω τι θα κανω??? σημερα εγινες η δοκιμη πριν μια ωρα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω την εντυπωση οτι ο ανταπτωρας ευθυνετε για την διαφορα αυτη γιατι ειναι 2 ειδων συνδεσεις.. σκεφτομαι σοβαρα να βαλω απλα την 2η οθονη στην vga της motherboard μπας και δω κατι ομοιο.. γινεται αυτο? η θα καει τιποτα και θα τρεχω αφραγκος ανθρωπος? δεν παιζω παιχνιδια ωστε να με απασχωλει το ati και η μνημη της.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω την εντυπωση οτι ο ανταπτωρας ευθυνετε για την διαφορα αυτη γιατι ειναι 2 ειδων συνδεσεις.. σκεφτομαι σοβαρα να βαλω απλα την 2η οθονη στην vga της motherboard μπας και δω κατι ομοιο.. γινεται αυτο? η θα καει τιποτα και θα τρεχω αφραγκος ανθρωπος? δεν παιζω παιχνιδια ωστε να με απασχωλει το ati και η μνημη της..   

ακυρο δεν εχω onboard graphic card

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η λυση....τελικα

η vga εχει χαλια λευκο.. και εβαλα απο την οθονη της dvi ρυθμηση σε sRGB θερμοκρασια χρωματος και ειναι ιδια με την vga εξοδο.. και ειναι ιδιες τωρα αλλα με λιγοτερο αδρανες λευκο.. τελικα δεν βγαζει ματια το λευκο της πλεων και ισως ειναι καλυτερα ετσι..φωτιζε ολο το δωματιο σε ενα λευκο πχ. εγγραφο... τι να κανεις???? μπορεις αλλιως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου θα χτυπισεις οτι και να γινει τις οθονες παρε πρωτα αυτες και αν δεν εισαι ικανοποιημενοσ με το αποτελεσμα συνεχισε το για καρτα ..(δεν εχω σχεδον καμια ιδεα περι του τεχνικου θεματος)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Χθες σύνδεσα τελικά τα 2 ίδια Monitor (LG W2240S 22'') πάνω στην κάρτα γραφικών μου (ASUS X700 256MB Ram αγορασμένη πριν 6 χρόνια περίπου) που υποστηρίζει dual monitoring)

 

Η περίπτωσή μου είναι ακριβώς η ίδια με του Motifnick. VGA---Απευθείας σε 1o Monitor και DVI---Adapter---2ο Monitor.

 

Παρατήρησα κι εγώ ακριβώς ό,τι και ο Motifnick. Η οθόνη που παιρνει σήμα απευθείας από την RGB έχει ισχυρότερο λευκό ή αλλιώς η οθόνη που παίρνει από τον αντάπτορα έχει ασθενέστερο.

 

Σπατάλησα όλο το βράδυ προσπαθώντας να τις φέρω 100% ίδιες προσπαθώντας είτε από τις ρυθμίσεις των Monitors είτε από τα Utilities της κάρτας γραφικών. Τελικά κατέληξα κι εγώ οτι η καλύτερη ρύθμιση ήταν η χρήση του sRGB στην οθόνη που παίρνει από τον αντάπτορα.

 

Βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται αυτό αφού ο αντάπτορας εκμεταλλεύεται μόνο το αναλογικό σήμα από την DVI-I έξοδο της κάρτας γραφικών και συνεπώς τα 2 σήματα που φτάνουν στα Monitors υποθέτει κανείς οτι είναι ίδια...εκτός και αν γίνεται κάποιο Conversion στο σήμα που φτάνει στα Analog Pins της DVI-I πριν τον αντάπτορα, τέτοιο που να διαφοροποιεί τα 2 υποτιθέμενα ίδια Analog σήματα που οδηγούνται στα 2 Monitors.

 

Με την ρύθμιση sRGB κατάφερα να εξισώσω τα λευκά αλλά έπρεπε να κάνω και άλλες μικρές ρυθμίσεις στο Monitor που δεν είχε τεθεί σε sRGB προκειμένου να φέρω και τις άλλες αποχρώσεις σε αποδεκτά επίπεδα.

 

Αυτό που έκανα για τη σύγκριση ήταν να έχω ένα παράθυρο ακριβώς στη μέση προκειμένου η αριστερή του πλευρά να εμφανίζεται στο αριστερό monitor και η δεξιά στο δεξί monitor. H διαδικασία αυτή με βοήθησε να "φέρω" όσο γίνεται καλύτερα και τις γκρι αποχρώσεις των παραθύρων του CUBASE.

 

Αφού τελείωσα με τις ρυθμίσεις και έχοντας φέρει τα 2 Monitor να δείχνουν σε ικανοποιητικό βαθμό όμοια κατέβασα Wallpapers ανάλυσης 3840x1080 κατάλληλα για desktop σε dual monitors. Οι οθόνες μου υποστηρίζουν 1920x1080 έκαστη. Στα Wallpapers που οι αποχρώσεις μπλέκονται και είναι απείρως περισσότερες απο αυτές ενός παραθύρου των Windows ή του Cubase, η μεταγωγή από το ένα Monitor στο άλλο ήταν άψογη και φυσικότατη χωρίς να καταλαβαίνει κανείς διαφορά.

 

Το περίεργο που μου συνέβη όμως ήταν το εξής:

 

Αφού είχα ρυθμίσει τα πάντα και τα είχα φέρει σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα έσβησα το PC. To δεξί (Secondary Monitor) έσβησε ενώ το αριστερό (Primary Monitor) έδειχνε την μπλε οθόνη με το μήνυμα "Windows is saving your settings" πριν κλείσει. Στη συνέχεια έκλεισε και το Primary Monitor. Όλα καλά μέχρι εδώ.

 

Μόλις ξεκίνησα το PC πάλι εμφανίστηκε και στα δύο monitors ταυτόχρονα το Logo της μητρικής μου και το Logo των Windows (Μαύρη οθόνη με το Logo και την μπάρα που δείχνει το process της φόρτωσης). Στη συνέχεια το Primary Monitor έμφάνισε τη μπλε οθόνη με το μήνυμα Welcome ενώ το Secondary έσβησε κανονικά μέχρι να εμφανιστεί το Desktop. Μέχρι εδώ όλα καλά.

 

Όταν εμφανίστηκε το Desktop το Primary Monitor ήταν ok ενώ ως δια μαγείας το Secondary είχε μειωμένη ανάλυση. Στα Properties το δεύτερο μόνιτορ ανέφερε οτι η ανάλυσή του ήταν 1920x1080 αλλά σίγουρα δεν ήταν. Δοκίμασα να την χαμηλώσω και να την ξανανεβάσω αλλά μάταια. Οι αναλύσεις που αναφέρονταν στα Properties άλλαζαν αλλά η απεικόνιση όχι. Μετά απο διάφορες επανεκκινήσεις δεν κατάφερα τίποτα.

 

Το μόνο που έφερε αποτέλεσμα ήταν να κάνω το Primary Monitor--- Secondary και το Secondary Monitor---Primary και να τα επαναφέρω πάλι.

 

Με αυτό το Switch η ανάλυση και η απεικόνιση του δεξιού Monitor επανήλθε.

 

Μετά από επανεκκίνηση όμως το δεξί monitor εξακολουθεί να αναφέρει 1920x1080 αλλά να απεικονίζει σε μικρότερη ανάλυση. Επανέρχεται μόνο μετά από Secondary σε Primary και πάλι πίσω σε Secondary από τα Properties.

 

Εννοείται οτι δοκίμασα και με τα δύο Monitors. Το πρόβλημα υφίσταται κάθε φορά στο Monitor που συνδέεται στην DVI μέσω του αντάπτορα συνεπώς τα 2 monitors μου είναι εντάξει.

 

Το μόνο που κατάφερα να σκεφτώ (αν και δε στέκει) είναι οτι με όλες τις ρυθμίσεις από οθόνες, utilities της κάρτας γραφικών και επανεκκινήσεις ίσως η κάρτα γραφικών την "άκουσε" λίγο.

 

Το απόγευμα θα απεγκαταστήσω την κάρτα γραφικών και θα την ξαναπεράσω για να δω αν το θέμα της ανάλυσης μετά την επανεκκίνηση λυθεί.

 

Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο; Πάει κάπου το μυαλό σας στο τι μπορεί να φταίει;

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επανέρχομαι στο θέμα για να δώσω νέες πληροφορίες. Άλλαξα την κάρτα γραφικών μου με μία δανεική GIGABYTE RADEON HD5570 η οποία διαθέτει 1 D-SUB VGA, 1 DVI-I και μία HDMI.

 

Ξαναδοκίμασα με τις LG οι οποίες υπενθυμίζω έχουν μόνο D-SUB VGA είσοδο και συμβαίνει κι εκεί το ίδιο. Η μία οθόνη έχει εντονότερο λευκό για τις ίδιες τιμές ρύθμισης.

 

Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι κάτι γίνεται στον adaptor από DVI σε VGA.

Θα ήθελα να δοκιμάσω και με κάρτα γραφικών που έχει 2 RGB VGA αλλά προφανώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στις σύγχρονες κάρτες γραφικών.

 

Προφανώς λοιπόν θα πρέπει να δοκιμάσω με κάρτα γραφικών που να υποστηρίζει Dual DVI-I έτσι ώστε τουλάχιστον να συνδεθώ στις οθόνες μου με χρήση ενός DVI-VGA αντάπτορα σε κάθε μια. Τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρχει αντάτορας και στις δύο διαδρομές οπότε πιθανόν να έχω την ίδια απεικόνιση.

 

Η πιο φθηνή Dual-DVI που βρίσκω είναι στα 139€ και δεδομένων των:

 

1. Ρίσκο για το αν τελικά θα οδηγήσει τα 2 ίδια Monitors μέσω αντάπτορα σε κάθε έξοδο με τον ίδιο τρόπο παρόλο που διαθέτει δύο εξόδους DVI-I .

2. Αγορά κάρτας Dual DVI-I που διαθέτει ψηφιακές συνδέσεις για αναλογική χρήση μόνο (Οι 2 LG μου έχουν μόνο D-SUB VGA είσοδο)

 

...ίσως δεν αποτελεί και την πιο έξυπνη ή money for value αγορά.

 

Έχει βρεθεί κανείς σε ανάλογη θέση ώστε να έχει ανάλογη εμπειρία. Τι προτείνετε να κάνω τελικά;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου έχω πει τι ακριβώς να κάνεις, στη πρώτη σελίδα του thread πριν αρκετές εβδομάδες. Κάντο να ησυχάσεις.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου