Προς το περιεχόμενο

Boss GT-8 ή ΜΕ-50Β????


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, από κιθαρίστας αποφάσισα να ασχοληθώ με το μπάσο και το βρίσκω υπέροχο, έχω λιώσει να παίζω MUSE, η ερώτηση μου είναι η εξής, θέλω να πάρω μια πεταλιέρα για εφέ στο μπάσο και είμαι μεταξύ μιας μεταχειρισμένης Boss GT-8 ή  μιας καινούριας ΜΕ-50Β, αλλά δεν ξέρω, η διαφορά από άποψη χρημάτων είναι μικρή μιας και μια καινούρια ΜΕ-50Β κάνει 220 ευρώ περίπου, ενώ την μεταχειρισμένη GT-8 μπορώ να την πάρω 180ευρώ.. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Την GT-8 την χρησιμοποιούσε μπασίστας και λένε ότι έβγαζε πολύ καλό ήχο και έχει έτοιμους ήχους κτλ. σύντομα θα πάω να την δώ από κοντά και να την ακούσω, αλλά δεν ξέρω αν όντως κάνει για να χρησιμοποιηθεί η εν λόγω πεταλιέρα ως πολυεφέ για μπάσο.. Και γενικά έχω διαβάσει ότι πολλοί χρησιμοποιούν εφέ κιθάρας στο μπάσο... τι πιστεύετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είσαι σαλονικιός μάλλον εμένα εννοείς.  ;)

 

Κατά τ'άλλα, αν νομίζεις ότι εσύ μπορείς να κάτσεις ν'ασχοληθείς αρκετά ώστε να βγάλεις σωστό ήχο μπάσσου ΚΑΙ από τις προενισχύσεις της GT8 προχώρα, αλλιώς παίρνεις την ME που είναι ΠΟΛΥ πιο απλή και με αρκετά πιο άμεσο UI (κουμπάκια και knobs, απλά πράγματα). Η GT8, όπως και οι προηγούμενες καθώς και η επόμενη θέλει αρκετό κάψιμο μέχρι να μπορέσεις να βρείς και να συνηθίσεις τις ρυθμίσεις, και "έτοιμοι ήχοι" όπως λες δεν υπάρχουν. Εγώ  έκατσα αρκετά να βγάλω σωστούς ήχους που στέκονται ΠΟΛΥ άνετα.

 

Όπως και να'χει πάντως, καλύτερα επέλεξε την ME αν δεν έχεις εμπειρία με πεταλιέρες, θα σου φανεί πιο εύκολη. Φιλική συμβουλή, απέφυγε τη GT6B (μπασσοπεταλιέρα) της Boss. Την είχα παλιότερα και δεν μου άρεσε καθόλου, με την "κιθαροπεταλιέρα" έχω ΠΟΛΥ καλύτερα αποτελέσματα. Και λιώσε στο παίξιμο.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι.. άρα είσαι ο Tony, που λες, με ενδιαφέρει η περίπτωση της πεταλιέρας σου πάρα πολύ, κοίτα ούτως η άλλως ψάχνομαι με τον ήχο γιατί και τα παιδιά έχουν απαίτηση από μένα στον θέμα του ήχου, ίσως με μια συζήτηση να μου λύσεις όλους τους ενδιασμούς, ο Πέτρος μου είπε ότι έχει έτοιμους τους ήχους... επειδή θέλω να λιώσω τον εγκεφαλό μου από άποψη ήχου, και στην τελική ρε συ θα μου μείνει και για την κιθάρα..!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου