Προς το περιεχόμενο

Θέμα με την ορχήστρα των χρωμάτων


Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Το έλαβα σε e-mail και αν, φυσικά, όχι στον στενό χώρο του ροκ/ποπ, είναι νομίζω σημαντικό:

 

Αγαπητοί φίλοι,

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μουσικοί της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

 

Δυστυχώς η ασυνέπεια, των υπευθύνων είναι χρόνιο φαινόμενο και αν η Ορχήστρα υπάρχει ακόμα αυτό συμβαίνει γιατί άνθρωποι απλήρωτο για μήνες, μένουν προσηλωμένοι στο όνειρο του Μάνου Χατζιδάκι και με προσωπικές θυσίες εξακολουθούν να προσφέρουν μέσα σε απελπιστικά δύσκολές συνθήκες.

 

Αυτή τη στιγμή είμαστε απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες.

 

Παρόλα αυτά πήραμε την απόφαση να συμμετάσχουμε στην τελική φάση του διαγωνισμού «Δημήτρης Μητρόπουλος», πιστεύοντας ότι έτσι υπερασπιζόμαστε το κύρος της Ορχήστρας αλλά και της πατρίδας μας, αφού τυχόν ακύρωση του διαγωνισμού θα είχε διεθνώς αρνητικό αντίκτυπο.

 

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας έπαιξε η διαβεβαίωση του ΥΠΠΟ-Τ, δια στόματος της Γενικής Γραμματέως κας Λίνας Μενδώνη, ότι το Υπουργείο δεν θα εγκαταλείψει την Ορχήστρα των Χρωμάτων, ούτε θα την αφήσει να σβήσει.

 

Εμείς όμως, ως καλλιτέχνες εκτός από τη βοήθεια του Υπουργείου έχουμε ανάγκη την υποστήριξη του κοινού μας, αφού χωρίς εσάς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.

 

Ελπίζουμε να σταθείτε δίπλα μας τούτη τη δύσκολη ώρα, όπως κάνατε τα προηγούμενα είκοσι χρόνια.

 

Σας ευχαριστούμε.

 

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

 

www.blog-mousikoichromaton.com

 

Δεν είμαι απολύτως σίγουρος πως ακριβώς θα στηρίξουμε την ορχήστρα, αλλά, προσωπικά, μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη ορχήστρα της Ελλάδας και πολύ καλό σημείο ακόμη και για τα παγκόσμια δεδομένα.

 

Φυσικά δε μπορώ να επιβεβαιώσω (είμαι και εκτός Ελλάδας αυτή η στιγμή), ή όχι την αλήθεια των λόγων τους, αλλά τείνω να το πιστέψω, έχοντας γνώση κάποιων θεμάτων μέσα στο χώρο. :(

 

Τέλος, ελπίζω να μην έκανα άσχημα που παρέθεσα το θέμα, ή να πάτησα κάποιο κανόνα. Αν το έκανα ζητώ συγνώμη.

 

Νικόλας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κριμα ρε μαμωτο και ειναι και παιδικος μου φιλος ο μαεστρος....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Κρίμα για την Ελλάδα... :( Πραγματικά είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ορχήστρα που έχουμε. Να την κάψουν; Και η ΕΡΤ ψάχνει μουσικούς αυτή τη στιγμή. Δηλ, της ΕΡΤ της περισσεύουν και εδώ χάνετε η ΟΧ! :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 μήνες καλά είναι ακόμη... όταν φτάσουν στους 28 εκεί αρχίζουν τα ζόρικα....

 

Το Πολιτισμού είναι από τα χειρότερα Υπουργεία anyway (προσωπική εμπειρία... ας ειν καλά τα σκυλάδικα!)

 

Η πλάκα θα ήταν να ίσχυε και για αυτούς το 24μηνο, π.χ. ο τσελίστας αν έκλεινε 3 συνεχόμενα 8μηνα να μην μπορούσε να συνεχίσει στη ίδια ορχήστρα και να έπρεπε να πάει ε άλλη... ε ρε γέλιο που θα 'χε! Ευτυχώς δουλεύουν υπό κάποιες διαφορετικές προυποθέσεις.

 

Καλή τύχη και συνέχεια στα παιδιά, το αξίζουν.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς είναι αλήθεια πως έχουν να πληρωθούν οι άνθρωποι 9 μήνες.Κ γι αυτό δεν φταίει το υπουργείο πολιτισμού μιας κ έχει δώσει τα χρήματα που έπρεπε να δώσει.Φταίει η κακοδιαχείριση (όχι δεν τα έφαγαν) των πόρων της ορχήστρας απ τους διοικούντες της.Ο κύριος υπεύθυνος έχει παραιτηθεί τώρα πια.Πάντως όλοι ελπίζουν πως σιγά σιγά τα πράγματα θα στρώσουν γιατί υπάρχει πραγματικά καλή θέληση απ το υπουργείο.

Στον τελικό του διαγωνισμού Δημήτρης Μητρόπουλος ήμουν κ εκεί αναφέρθηκε απ τον μαέστρο της ορχήστρας πως οι μουσικοί έχουν να πληρωθούν 9 μήνες.Ξεφτίλα στους μαέστρους που ήρθαν να διαγωνιστούν αλλά κ στην επιτροπή που οι περισσότεροι ήταν από Ευρώπη.Οταν μάλιστα πήρε κ τον λόγο ένας απ την επιτροπή ένοιωσα την απόλυτη ξεφτίλα γιατί μας λυπήθηκε.

 

Κ μιας κ θίξατε την ΕΡΤ.Δεν προσλαμβάνει κ άλλους εκτελεστές.Απλά καλύπτει τις κενές θέσεις όσων απέλυσε με την δικαιολογία πως έχουν κ άλλη θέση σε άλλη ορχήστρα ή φιλαρμονική.Αυτό κ αν είναι παράλογο.Η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στον μουσικό να έχει δεύτερη δουλειά κ έρχεται η ΕΡΤ με εσωτερικό κανονισμό να πει πως αυτό απαγορεύεται.Κ όχι μόνο αυτό.Την δικαιώνει κ το δικαστήριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως τελειωνουν ολα αυτα μια και μεχρι το 2020 το βιωτικο επιπεδο στην Ελλαδα θα ειναι επιπεδου...Σομαλιας...και δεν φανταζομαι να ξερεις καμμια ...σπουδαια ορχηστρα απο τη Σομαλια.... ;D

 

Οτι φαγανε (καλως ή κακως) για τον πολιτισμο (εντος ή εκτος εισαγωγικων) φαγανε....το ταμειον ειναι μειον πλεον.... και θα ειναι για ΠΟΛΥ καιρο.....  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν απολύτως λόγο, της οικονομικής κατάστασης συμπεριλαμβανομένης, που να δικαιολογεί αυτή την κατάντια, εκτός από την κοσμικών διαστάσεων μαλακία που δέρνει τους εκάστοτε "αρμόδιους" ηλίθιους (και το υπουργείο δεν είναι σε καμία περίπτωση άμοιρο ευθυνών).

 

Όπως είπε ο Νικόλας, τα Χρώματα είναι ίσως η καλύτερη ορχήστρα της χώρας, και θα ‘πρεπε να κόψουν τον κώλο τους να τη χρηματοδοτήσουν, ακόμα κι αν χρειαζόταν να βάλουν το χέρι στη δική τους (βαθιά και ξεχειλωμένη) τσέπη. Γύφτοι!

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε,τωρα ξερεις πως ειναι αυτα τα πραγμα...κοντα στα ξερα καιγονται και τα χλωρα και υπαρχουν τοσα ΠΟΛΛΑ ....τα....ξερα που δυσκολα θα κατσουν να κανουν επιλογες ....δυστυχως ετσι θα πηγαινουμε απο εδω και μπρος...(εκτος κι αν το ΔΝΤ βαλει κανα...μουσικοφιλο...χαρτογιακα να κοβει της δαπανες..κατοπιν...ακροασεως... ;D)

 

Εδω ρε αρχηγε μου δεν εχουν λεφτα για να λειτουργησουν τα...φαναρια...για τις ορχηστρες θα κατσουνε να σκασουνε...? :'(

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231067142

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Για όλα φταίει ο καιρός!

 

Οπως είπε και ο Χάρης:

Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν απολύτως λόγο, της οικονομικής κατάστασης συμπεριλαμβανομένης, που να δικαιολογεί αυτή την κατάντια, εκτός από την κοσμικών διαστάσεων μαλακία που δέρνει τους εκάστοτε "αρμόδιους" ηλίθιους...

 

Αλίμονο τώρα που θα κάτσουμε να αναλύσουμε ΕΜΕΙΣ, το ποιός φταίει για το πρόβλημα της Ορχήστρας. Λες και δεν πάσχει η μισή Ελλάδα από το ίδιο πρόβλημα...

 

No coffee please. Just moustokouloura, thank you.

 

Πιστεύω πως η ανακοίνωση συμπαράστασης έγινε και αρκεί η ανάλυση μέχρι εδώ.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου