Προς το περιεχόμενο

Καμένο πετάλι Landmine


kokotron

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

 

"Κατάφερα" να κάψω το Landmine distortion pedal που είχα αποκτήσει για 60 ευρώ καινούριο από ένα παζάρι στο Bat City. Να είστε επιεικείς μαζί μου.

 

Το χρησιμοποιούσα εδώ και μερικές εβδομάδες, ενώ χτες άρχισε να συμβαίνει το εξής: Ύστερα από λίγη ώρα χρήσης, το πετάλι έμενε στο On όσο και να το πατούσα. Όταν έβγαζα τα καλώδια και δοκίμαζα μετά από λίγο, λειτουργούσε κανονικά για κάποια ώρα πάλι. Για να μην πάει ο νους μου σε κάτι χειρότερο, λέω "θέμα μπαταρίας". Γιατί να μη δοκιμάσω λοιπόν εξωτερική τροφοδοσία, μιας και μπαταρία δεν είχα εύκαιρη;

 

Το πετάλι πέρνει τροφοδοσία 9V. Δοκίμασα έναν 9V μετασχηματιστή που βρήκα (δεν είχε δικό του) αλλά δεν λειτουργούσε. Συνέχισα μετά να παίζω έχοντας την μπαταρία (σημαντικό στοιχείο) και μου έρχετε η ιδέα να δοκιμάσω το τροφοδοτικό του PodXT που είναι 9V. Δεν λειτουργούσε ούτε αυτό. Όταν το αφαίρεσα, το πετάλι ήταν νεκρό. Βγήκα να αγοράσω μία καινούρια μπαταρία, την τοποθέτησα και πήγα λίγο να χαρώ βλέποντας το λαμπάκι να ανάβει στιγμιαία αλλά να σβήνει (με την παλιά μπαταρία δεν άναβε καν).

 

Που μπορώ να το επισκευάσω, λοιπόν; Βρήκα το site των JAMpedals που έχει προταθεί κάπου στο forum αλλά δεν βρήκα καμμία πληροφορία για επισκευές εκεί. Επίσης όποια άλλη πληροφορία - συμβουλή (όπως το να μη δοκιμάζω ότι τροφοδοτικό βρίσκω στις συσκευές μου) κλπ. ευπρόσδεκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαχα, το πεταλι παιζει να ηταν δικο μου - δεν ειχα βρει αλλο ατομο που να το ειχε εισαγει. Το χα πουλησει στον φουφουμακη, σιγουρα εκεινος το πουλησε και φανταζομαι υστερα απο πολλα χερια πρεπει να βρεθηκε στην κατοχη σου.

Κοιτωντας προχειρα βλεπω οτι το τροφοδοτικο του PodXT βγαζει 9V AC. Εσυ θελεις DC!! Αρα πρωτο μαθημα - κοιταμε τι τροφοδοσια παιρνει το πεταλι!

Το πιο πιθανο ειναι να εψησες κανενα ολοκληρωμενο ή τρανζιστορ (δεν θυμαμαι την πλακετα του). Αν εισαι Αθηνα μπορουμε να βρεθουμε να το κοιταξω (free φυσικα 'για τους παλιους καλους καιρους'  ;D) ωστε να μπορεσω αν το φτιαξουμε να το ξανακουσω κιολας :)

Αν θες στειλε μου πμ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου