Προς το περιεχόμενο

Squier affinity strat project


messalion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους  καταρχην  Στο θεμα μας λοιπον

 

ΙΣΤΟΡΙΑ

Προσφατα επεσε στα χερια μου σε πολυ καλη τιμη (80 ευρω) αυτη η squier srat affinityhttp://www.alpha-music.com/productcart/pc/catalog/031070056400X.jpg

και σκεφτηκα να την παρω σαν 3-4 η κιθαρα για να κανω μαμακιες ;D καλοβλεποντας ομως καποια project στο ιντερνετ και απο εδω μεσα στο forum λεω "γιατι χρηστο μου να μην την κανεις οπως εσυ θες και να εχεις μια κιθαρα με οτι εσυ γουσταρεις επανω" ?? και ετσι φτανουμε στο τωρινο θεμα μας

 

PROJECT

Για να αποφυγουμε τυχον ασυνενοησιες να σας πω οτι δεν μενω αθηνα και διαφορες λυσεις τυπου"πηγαινε την στον ταδε και θα σε φτιαξει" δεν παιζουν και μαλιστα μενω σε σχετικα "απομονομενο" χωριο με αρκετο ελευθερο χρονο και καθολου χρηματα  ;D (ενταξει οχι καθολου αλλα δεν τα μαζευω και απο το δεντρο που εχω στην αυλη (ευρωδεντρο))

ΞΕΚΙΝΑΜΕ

1: επειδη ολες οι κιθαρες μου εχουν rosewood μανικι ηθελα να κανω κατι σε maple μιας και ο ηχος ειναι κατι το διαφορετικο - δωρακι απο εναν φιλο μου ηρθε ενα μανικι παλι squier srtatocaster 2 σε maple με βαθουλωματα στα πρωτα 6 ταστα - ολα καλα μεχρι εδω - το πρωτο μερος το λυσαμε

2: ζηλευω παρα πολυ τον ζεστο και γεματο ηχο που εχουν οι active μαγνητες και ετσι εκανα την αρχη και πηρα απο εναν συμφορουμητη αυτον τον μαγνητηhttp://www.stevesmusiccenter.com/EMG-SASingleBlack.jpg και θελω να τον βαλω στην neck θεση

3: επειδη με μια προχειρη ματια στα ηλεκτρικα η squier μου φαινεται οτι εχει πλαστικουρα θα τα αλλαξω και αυτα

4: το decal της squier με χαλαει πολυ οχι γιατι ειναι squier οσο το οτι δεν μου αρεσει να το βλεπω ρε αδερφε :(

 

και παμε στις ερωτησεις - αποψεις - διευκρυνησεις - ιδεες (οπου αριθμος στην αναλογη παρορμηση ποιο πανω)

1: μπορω να "φτιαξω" τα ταστα στο μανικι?? (οχι να τα αλλαξω) και ανα ναι πως θα το κανω και τι θα χρειαστω - και στην τελικη ποσο παει ενα refretting ??

2: μπορω να εχω και active και passive μαγνητες σε 1 κιθαρα ?? ναι - οχι - και κατα ποσο ειναι εφυκτο ?? και αν ναι παλι τι θα χρειαστω

3: τι ηλεκτρικα να εβαζα ?? εφ οσον το θεμα 2 εχει λυθει

4: που μπορω να βρω decal της fender και πως θα το εφαρμοσω ?? θεωριες και τεχνικες - και παλι τι θα χρειαστω

 

θελω να ζητησω ενα ΜΕΓΑΛΟ συγνωμη για τυχον αστοχιες στις παραθεσεις μου και το noobistiko μυαλο μου αλλα μεχρι προτυνος ημουν μονο "κιθαρα να΄ναι και οτι να'ναι" δεν ειχα ψαχτει καθολου με τα τεχνικα θεματα και οσο καιρο ειμαι εδω ολο και κατι νεο μαθαινω - ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ :-* :-* :-*

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 67
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Να βάλεις active με passive μαγνήτες γίνεται (είναι λίγο περίπλοκο βέβαια), αλλά δεν ενδείκνυται γενικώς..(δλδ θα έχεις τους μαγνήτες της squier με τον sa?)..είναι τόσο τραγική η κατάσταση με τα τάστα που θέλει refretting? ίσως με λίγο τρίψιμο (Fret dressing) βελτιωθεί η κατάστασή τους λίγο..

 

για το decal που λές, δεν ξέρω τι θες να κάνεις..να το αλλάξεις? να βάλεις της Fender? καγκουριά δεν είναι?  :D αφού δεν είναι fender...τεσπά..

 

για τα ηλεκτρικά (pots, switches, καλωδιάκια κτλ) μπορείς να βρεις στο ebay ή στον thomann άπειρα και σε πολύ καλές τιμές, και όχι μόνο αυτά..κλειδιά, jacks, τα πάντα..

 

τώρα, αφού για όλα αυτά δεν μπορείς να πας σε τεχνικό, μπορώ να σου προτείνω αυτά εδώ τα 2 βιβλία από έναν guru του είδους, τα έχω κι εγώ και με βοηθούν πολύ όταν πάω να φτιάξω-πειράξω κάτι..

 

http://www.amazon.co.uk/Guitar-Player-Repair-Dan-Erlewine/dp/0879309210/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1293537264&sr=8-1

http://www.amazon.co.uk/Make-Electric-Guitar-Great-Player/dp/0879306017/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1293537264&sr=8-3

 

γνώμη μου είναι ότι δεν έπρεπε να πάρεις τον emg σκέτο..θα μπορούσες αφού λύσεις το θέμα με τα τάστα, αφού σου αρέσουν οι emg να πάρεις αυτό εδώ το σετάκι http://www.thomann.de/gr/emg_saset_strat_wh.htm , να της κάνεις ένα τελικό setup και να είναι jet  η κιθάρα και να μην ψάχνεσαι από δω κι απο κει.. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

222 ευρω ρε συ ??πολλα δεν ειναι ?? και θα μου εμενα και ενας μαγνητης αμανατι ?? αφου πισω παιρνει humbucker - βεβαια γλυτωνω πολλα δεν λεω αλλα εδω παμε να γλυτωσουμε και εκεινα που πρεπει  ;D -

για το decal θελω οτιδηποτε αλλο εκτως απο squier  >:( δεν το γουσταρω ουτε να το βλεπω σαν σχεδιο μου καιει τα ματια

θελω αν υπαρχει τροπος να βαλω και τον EMG και να κρατησω το passive στους αλλους 2 αλλα να μην επιρεαζει κατι η συνδεσμολογια - οταν θελω να παιζω με τους passive και οταν θελω με τον active - να πω επισης οτι αμα ειναι η κατασταση ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ παριπλοκη για να τα εχω και τα 2 τοτε τι θα χρειαστω να παρω - αγορασω - κλεψω(τροπος του λεγην) ;D για να βαλω αλλον 1 humbucker και αλλον 1 single coil active ?? (αν υπαρχει κατι σε site ευχαριστως να το κοιταξουμε)

για τα ταστα πιστευω οτι οντως με λιγο τριψιμο ισως να φτιαξει η κατασταση - αλλα ρε συ σιγουρα δεν θα χαλασει κατι στον ηχο ?? ή π.χ. στο action ?? - θα ξεκινησω τριψιμο τωρα και θα σου πω αποτελέσματα οταν εχω - σε ευχαριστω :)

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν είχα προσέξει ότι είναι HSS..γίνεται να έχεις και active και passive μαζί, το έχω δει δλδ, αλλά δεν ξέρω πως γίνεται, αν ξέρει κάποιος να σε βοηθήσει, αλλιώς μια επίσκεψη σε έναν ηλεκτρονικό δεν την γλυτώνεις..

 

αλλιώς βρίσκεις και αγοράζεις μεταχειρισμένους έναν ακόμα EMG-SA και έναν EMG 85 ή 89 για την γέφυρα (δεν θα έλεγα τον 81, πολύ καφρίλα για strat) που τους βρίσκεις γύρω στο 50άρικο και τελειώνεις..απλά οι emg έρχονται με το δικό τους Hardware (pots, καλώδια, jack), να το ξέρεις αυτό..η συνδεσμολογία τους είναι εύκολη, αν έχεις ένα κολλητήρι σε 10 λεπτά τους έχεις βάλει..

 

αν η κατάσταση είναι τραγική με τα τάστα, τότε ναι, το τρίψιμο δεν θα κάνει τπτ..αλλά μην δοκιμάσεις τπτ πριν ενημερωθείς πως γίνεται, γιατί πιθανόν να κάνεις ζημιά.. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα!

 

Η όλη φάση "active με passive" δεν μου ακούγεται καθόλου καλή σαν ιδέα και νομίζω ότι η κιθάρα σου θα συμφωνεί μαζί μου! ;D

 

Αν θέλεις οπωσδήποτε active που να δουλεύει σωστά. πρέπει να είναι όλοι σου οι μαγνήτες active (κατ' εμέ τουλάχιστον) αλλιώς θα έχεις πρόβλημα!

 

Επιπλέον, μονός και active δεν μου ακούγεται και πολύ καλή ιδέα...

 

Δική μου πρόταση είναι να κάτσεις ν' ασχοληθείς με καλούς passive humbuckers που μπαίνουν εύκολα και βγάζουν τον ήχο που αναζητάς π.χ. DiMarzio X2N ή Seymour Duncan Invaders!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ποστς 2 ακυρα για active και passive μαζι - οκ προχωραμε παρακατω

Καλησπερα steve

γιατι δεν σου ακουγεται καλα ο μονος active ?? θελω (τωρα πια) να κανω την κιθαρα active πως θα το κανω ?? μονο με humbuckers ?? 1 humbucker 2 single coil - απλο δεν ειναι ??

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

222 ευρω ρε συ ??πολλα δεν ειναι ??

Mάλλον καλέ μας φίλε, δεν έχεις καταλάβει τί έχεις ζητήσει...δεν ξέρω από EMG (οι EMG έρχονται με τα δικά τους ηλεκτρικά) αλλά για να μιξάρω passive με active σε Fishman system, ο "μίκτης"-προενισχυτής, έκανε μόνος του γύρω στα 100 ευρώ. Μάλλον λοιπόν πήρες ένα μαγνήτη που δεν ξέρεις πώς θα τον χρησιμοποιήσεις. Άσε που πρέπει να βρείς χώρο και για τη 9βολτη μπαταρία του...Τώρα το decal είναι το πιό εύκολο, αλλά να θυμάσαι ότι για να παραμείνει στη θέση του πρέπει να λουστραριστεί...

Έχουμε λοιπόν τρύπα στη κιθάρα για μπαταρία, ηλεκτρικά για active και λίγο λουστράρισμα...ακριβή σου βγαίνει η κιθαρίτσα των 80 ευρώ... ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρε ενα blank pickgard και εναν διπλο active!  ;)

Βαλε τον μονο sto neck και το διπλο κατω! Θα σου κοστισει λιγοτερο και μαλλον θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα!

 

www.mario-art2.blogspot.com

www.mario-art.blogspot.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

marathon thnx για το ποστ σου - καταλαβαινω οτι αυτο που ζητησα ηταν καπως - κατεληξα ομως στο να τους κανω ολους active - οσο για την τρυπα στην κιθαρα για την μπαταρια ειναι το ποιο ευκολο τουλαχιστον για μενα http://www.guitar-mod.com/wiring/fat_tues/battery_foam1.jpg εκει σκοπευω να την βαλω για να μην σκαυω και χαλασω πολυ πραμα -

 

το ξερω οτι ερχονται με τα δικα τους ηλεκτρικα - τα εχω ολα

 

για το decal πες μου σε παρακαλω καποια τεχνικη που θα πρεπει να βγαλω το παλιο - απο που να παρω το καινουργιο ?? και τι λουστραρισμα θα χρειαστω ?? θα πρεπει να λουστραρω ΟΛΟ το μανικι ??

 

mariopol - ποιον humbucker προτυνεις ?? και blank pickguard που θα βρω ??

 

hetfield - εχω ξεκινησει ηδη να με γυαλοχαρτο τα ταστα και βγαινουν μια χαρα - σε ευχαριστω  :D

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου