Προς το περιεχόμενο

Laney GH100TI Tony Iommi Signature


agkalitsas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπέρα και καλή χρονιά!  ;D ;D ;D

 

Θέλω να αγοράσω τον συγκεκριμένο ενισχυτή όμως δεν γνωρίζω τιποτα σχετικά με τους ενισχυτές Laney.  :'(

 

http://www.laney.co.uk/show_prod.php?prod=gh100ti

 

Eίναι καλοί? Απο ποιότητα κατασκευής λένε τίποτα?

Θυμάμαι, σε ένα ξένο forum, κάπου είχα διαβάσει προχτές ότι οι Laney έχουν προβληματικά tube sockets και ότι με την πρώτη αλλαγή λάμπας "πάπαλα". Όμως ποιο κατω ένας άλλος τον διεύψεδε. ??? ::)

Δέν πολυ ακούγετε και συζητιέτε στα forums ο GH100TI και κάτι video που είδα στο youtube είναι άστα να πάνε.  :o

Είχα περάσει απο τον Νάκα και τον είχε στην βιτρίνα, πέρσι, τον δοκίμασα σε μια cab με V30 που ήταν πάνω και ο ήχος μου άρεσε. British tone. Όμως, θένω να μάθω γνώμες απο κατόχους του συγκεκριμένου μοντέλου, πως τους φάνηκε απο ποιότητα κλπ.

 

Γενικά επειδή στα forums ο καθένας γράφει ότι θέλει και καμια φορά πλακώνουν τα fanboys, του στυλ: "Marshall κορυφηηηηηηηηή και χέσε τους Laney!", θα ήθελα το Post να μην γίνει αντικέιμενο σύγκρησης εταιριών του στυλ προτιμάς κεφαλή που την έφτιάξε drummer (Marshall) ή bass-ίστας (Laney)? :-\

Ας γίνει μια ωραία κουβεντούλα γύρω απο τον ενισχτυτή αυτόν και γενικώς Laney.

 

Τony

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα, καλη χρονια,

 

προσωπικα θεωρω τους Laney πολυ τιμιους ενισχυτες. Εχω εναν VH100r και διαφορους μαρσαλ και η ποιοτητα κατασκευης δεν θεωρω οτι υστερει. Ισα ισα σε καποια θεματα ο Laney υπερτερει - πχ εχει choke ενω οι περισσοτεροι μαρσαλ απο την σειρα jcm 900 και μετα (οχι τα reissue) δεν εχουν για καθαρα οικονομικους λογους. Αυτο που λενε μερικοι για τις βασεις μην σε τρομαζει - ειχα διαβασει οτι τα sockets ειναι pcb-mount (οπως δλδ στους περισσοτερους μαζικης παραγωγης στις μερες μας) και σε καποιες περιπτωσεις απο την πιεση ειχε ξεκολλησει καποιο ποδαρακι καποιας βασης. Και να συμβει αυτο δεν ειναι φυσικα το τελος του κοσμου - επιδιορθωνεται πολυ ευκολα - ασε που θεωρω οτι θελει να ασκησεις μεγαλη δυναμη για να συμβει. Προσωπικα δεν ειχα ποτε καποιο θεμα. Δεν εχω ακουσει τον συγκεκριμενο αλλα δοκιμασε τον εκτενως πριν τον παρεις - απο οτι καταλαβαινω απευθυνεται σε συγκεκριμενο κοινο και εχει πολυ συγκεκριμενο ηχο (πχ ισως ειναι δυσκολο να βγαλεις καλο καθαρο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και καλή χρονιά και σε εσένα Tony.

 

Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι πραγματικά φοβερός. Θα σου πω μια ιστορία που θα σου αρέσει.

 

Κάποτε στην Αθήνα είχα πάει σε ένα live όπου έπαιζε ενα συγκρότημα με πιτσιρίκια τότε. Θυμάμαι τον κιθαρίστα ήταν ψηλός και αριστερόχειρας (χεχε ξέρω ακούγετε τρελό μιάς και ο ενισχυτής που επιθυμείς είναι signature ενός αριστερόχειρου θεού της 6χορδης) και είχε έναν ήχο... μα έναν ήχο το παλικάρι... καλη του ώρα όπου και να ναι τώρα!

Αφού μόλις τελείωσε το setlist του τον πλησίασα και τον ρώτησα με τι ενισχυτή παίζει.

Θυμάμαι, είχε φοβηθεί γιατί ήμουν μεγαλύτερος του, με το που τον ρώτησα όμως στη συνέχεια μου είπε ότι ο Laney που χρησιμοπιούσε ήταν του Tony Iommi.

 

Δεν σου κρύβω ότι μου άρεσε τόσο πολυ ο ήχος τους που πήγα και τον αγόρασα!

Ο συγκεκριμένος ενισχυτήσ που είχα ήταν ο GH100S. Μην τρομαζεις, καθώς ο GH100S είναι το ίδιο μοντέλο με τον GH100TI. Μετονομάστηκε στη συνέχεια σε ΤΙ

 

Σου δίνω ένα link απο το επίσημο site του Tony Iommi να το διαβάσεις και εσύ μόνος σου  :)

 

http://www.iommi.com/page.php?id=17&sec=eq

 

Εγώ τον συγκεκριμένο ενισχυτή τον είχα για ένα χρόνο. Ίσως και περισσότερο. Τον χρησιμοποίησα τόσο στο studio όσο και για lives. Δέν άλλαξα ποτέ λάμπες τόν είχα με τις stock. Όμως έιναι πολύ καλές αυτές που έχει. Είναι οι TAD EL34B-STR. Είναι αυτές που χρησιμοποιέι και ο ίδιος live kαι θα το διαβάσεις και ο ίδιος άμα στο site του επιλέξεις το link "live".

Λοιπόν, δεν άλλαξα ποτέ τις λάμπες και ο ενισχυτής δούλευε μια χαρά. Eίχα μικροπρολήματα με τον ενισχυτή όταν τον πήρα stock απο τον Nάκα. Όμως εντάξει ήταν stock, δεν ξέρεις πόσο καιρό τον έχει βιτρίνα και πόσοι πέρασαν απο πάνω του. Όμως όταν τον πήγα πίσω και πλήρωσα διαφορά για να μου έρθει καινούργιος στο κουτί του όλα πήγαν περίφημα και όπως σου είπα τον είχα για κάτι παραπάνω απο χρόνο. Όσο για τα tube sockets μην φοβάσαι. Όπως είπε και ο φίλος πριν είναι περίεργο να συμβει εκτος και αν ασκίσε υπερβολική πίεση ή τις αλλαξε αμέσως μετά απο live. ??? ::)

 

O GH100TI είναι single channel και έχει πολύ ιδιαίτερο ήχο. Έχει 5 στάδια gain μόνιμα ενώ ο GH100L ή ο GH50L έχουν διακόπτη.

Έχει διακόπτη για παράλληλη και σειριακή λούπα καθώς και υποδοχή για να κάνεις ένα κεφάλι master pre-amp και στη συνέχεια άλλες κεφαλές ως slaves.

Επίσης είχε toroidal transformer που με είχε αφήσει έκπληκτο καθως είναι ότι καλυτερο μπορει να έχει κεφαλή για μετασχηματιστή καθώς εμποδίζει την είσοδο hum και hiss. Και στις εντάσεις που παίζει ο Tony Iommi καλα κάνανε!

 

Είναι φοβερός ενισχυτής που στεναχωριέμε που δεν ακούγετε τόσο. Ίσως γιατί υπάρχει ένα κίνημα nu-metal πλεον, ίσως γιατι διανύουμε μια περίοδο που το heavy rock/ heavy metal δεν έχει τόσο πέραση και ίσως γιατί ο ενισχυτής έχει προσωπικό ήχο.

 

Έχει 2 inputs low και high και για καθαρά δεν θα έχεις πρόβλημα. χαμήλωσε το volume της κιθάρας σου όπως κάνει και ο Tony Iommi στα live του. Με την κατάλληλη κιθάρα και καλά pickups όλα γίνονται.  ;D

 

Σου δίνω φωτογραφίες του ενισχυτή μου για να δείς Τony:

 

http://img600.imageshack.us/i/laneyfrontsmall.jpg/   o GH100TI απο μπροστά

 

http://img89.imageshack.us/i/laneybacksmall.jpg/     o GH100TI απο πίσω

 

http://img153.imageshack.us/i/img010726.jpg/         ο δικός μου

 

http://img535.imageshack.us/i/img010333.jpg/

 

http://img560.imageshack.us/i/img010433.jpg/

 

http://img232.imageshack.us/i/dscf0190x.jpg/        οι λυχνίες TAD

 

Kai εδώ ο ενισχυτής όπως τον έχει ο Tony Iommi στο rack του  ;D :o :

 

http://img137.imageshack.us/i/pics388422.jpg/

 

Πιστεύω να σε βοήθησα  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποποοο...  :o :o :o

φίλε χαζούλη με άφησες άφωνο... ;D ;D ;D

ίσως και το καλυτερο review που έχω διαβάσει ποτέ! Με φωτογραφιες απο όλα...

Ρεπορτάζ κανονικό χι χι χι χι :P ;D

 

Σε ευχαριστω πολύ και δεν σου κρύβω ότι όντως είναι φοβερή κεφαλή. Περιμένω και απο άλλους φίλους να μασ πουν τη γνώμη τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανάς άλλος που να έχει Laney να μας πει τη γνώμη του?

Δεν χρειάζετε να είναι το συγκεκριμένο. Ας είναι GH100L ή ο,τιδήποτε αλλο που να ενημερώσει πάνω-κάτω τη ποιότητα είναι, αν αντέχουν στο χρόνο. Λεφτά θα δώσω...

 

Κάποιοι αγοράζουν/ προτιμούν άλλες μάρκες. Για ποιο λόγο? Κάτι δεν τους αρέσει στους Laney? Ας γράφω ότι δεν θέλω να καταντήσει το ποστ σε συγκρίσεις εταιριών όμως αν η "χ" βγάζει μοντέλα καλά ενό η "y" χαλάνε εύκολα, δεν πρέπει να το γνωρίζω?

 

Eγώ για φραπεδιά που βγήκα το απογευματάκι πάλι άκουσα το κλασσικο "ελα μωρε Laney??" xωρίς να μου εξηγούν το λόγο. Αυτό το ρημάδι το λόγο θέλω να μαθω.

 

Είπα να πάρω εναν ενισχυτη, που μου αρέσει ο ήχος του όμως να μου μείνει κιόλας. αμα είναι να τον πηγαίνω service....  :'(

Ισχυεί το ότι δεν πα να χουν καλό ήχο είναι ελλατωματικοί ή μύθος?

 

Το πολύ να πάω να πάρω κανα Marshall JCM 800 τουλαχιστον λένε κρατάνε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρωτη φορα γραφω και ισος και τελευταια.

γενικα τετοια forums μην περιμενεις να μαθεις και πολλα. ο καθενας θα πει το μακρυ και το κοντό του. όλοι το παίζουν γνωστες και όταν έρχετε η ώρα να μιλησουν "λοσ πουλος". τα αυτιά σου να ακούς και να πιστεύεις τα μάτια σου.

 

οι laney δεν ειναι καλοι ενισχυτες και χαλανε ευκολα. κανενας σοβαρος επαγελματιας σε στουντιο ή μουσικός δεν ασχολείτε σοβαρά μαζί τους. εγω είχα τον gh100l, aor, τον gh50l. ολοι τους ειχαν προβληματα με τον μετασχηματιστη και δεν άντεξαν στο χρονο.

οι laney για μενα είναι ότι πληρώνεις έχεις. είναι καλοί για να τους πάρει κάποιος σαν το πρώτο του λαμπάτο ενισχυτή και μέχρι εκει. δεν αξίζουν. οι καμπίνες του δε είναι made in china kai μονο μια αξήζει αυτη που εχει V30. όλες οι άλλες κατι ηχεία ούτε η μάνα τους δεν τα ξέρει. ακόμα και τα ηχεία που λένε οτι πάνε πακέτο με το κεφάλι οι laney λεει οτι ο iommi τους χρησιμοποιεί. παπαρια. στο site που έδωσε ο φίλος πριν του iommi ο ίδιος αλλάζει τα ηχεία τα celestion 70/80's stock με celestion g12h heritage.

 

ασε που αν θυμάμαι του ίδιου του είχε φτιάξει η gibson μια sg  αντιγραφή της jaydee που ο ίδιος έκανε μια tour kai apo τότε δεν τον ξαναείδα με δαύτη. με την jaydee παίζει... lol

 

και για να τελειώνω θα σου δώσω μια συμβολή. ΜΗΝ ΚΟΛΑΣ ΣΤΑ SIGNATURE!

o paul gilbert έπαιζε με laney και έλεγε "κορυφή" και σε τωρα παίζει με marshall vintage modern που αποκαλέι επίσης... ναι καλα μάντεψες "κορυφή". και η λίστα ανεβαινει...

ακόμα και ο tony iommi τον τελευταιο δίσκο με τον μακαρίτη τον Dio το "The devil you know" στο guitar world διάβασα ότι τον έγραψε με ENGL powerball! και ακομα και στην περιοδεία που έκανε με engl έπαιζε. δεν τα βγάζω απο το κεφάλι μου. κάνε μια έρευνα θα το δεις.

 

μακρια απο laney αμα θες σοβαρά. άμα είναι ο 1ος σου λαμπάτος ενισχυτής πήγαινε. και μετα πούλημα. δεν σου κάνει εντύπωση ότι ολες οι αγγελιες είναι με laney. έχεις δει σοβαρο ενισχυτή σε αγγελία? και αν ναι κατι $$$ παραπανω.

θες να με ακουσεις? καλος εγω ετσι και αλιος περαστικη νότα είμαι...

 

αυτα.-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν διάβασες όλη τη συνέντευξη του Iommi φίλε...kabliaris (ωραίο nickname, έτσι σε φωνάζουν οι ναύτες?), θα πρόσεξες ότι ηχογράφησε και με Engl στο The Devil You Know. Ναι, τους χρησιμοποίησε και on tour.

Αμφιβάλλω ότι ένας κιθαρίστας αυτού του μεγέθους και με τόσο συγκεκριμένες επιλογές gear εδώ και 244 χρόνια θα ζητόυσε τη δικιά σου ή τη δικιά μου άδεια για να δοκιμάσει κάτι άλλο...στα 62 του... ::) ::)

 

Για κάθε έναν γραφικό που φωνάζει (εσύ είσαι αυτός), υπάρχουν εκατό σιωπηλοί συμφορουμίτες που δεν έχουν ανατινάξει ποτέ μετασχηματιστή - και δεν πρόκειται. Σε Laney, ή σε οποιαδήποτε μάρκα.

 

Σύνελθε, γιατί αποπροσανατολίζεις. Ή έστω, κράτα το λόγο σου.

 

πρωτη φορα γραφω και ισος και τελευταια.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επανερχομαι: κατα τη γνωμη μου μην φοβασαι αυτα που ακους. Καταρχην αν δεν κανω λαθος ο GH100TI ειναι Made in UK με οτι αυτο σημαινει (βλ. η Μαρσαλ αρχιζει στην Κινα-τα ακριβα μοντελα ειναι ακομα Uk αλλα δεν ξερω για ποσο ακομα, η Vox ειναι εδω και καιρο εκει κλπ κλπ.). Επισης οπως βλεπω οι βασεις των τελικων ειναι chassis mounted (και της προενισχυσης) το οποιο σημαινει οτι αυτα που σου εγραψα παραπανω οτι μπορει να ξεκολλησει κανενα ποδαρακι απο το pcb δεν ισχυουν! Ειλικρινα δεν ξερω πως καταφερνουν και εχουν προβλημα με αυτες τις βασεις. Η ποιοτητα κατασκευης ειναι μια χαρα, ειλικρινα.

 

Η λουπα των Laney - αν ειναι ιδια με του Vh100r ειναι η πιο ευελικτη που εχω συναντησει ποτε. Καμπινα πραγματι ισως να κοιταξεις αλλου. Αλλα η σειρα GH,VH κτλ ειναι πολυ αξιολογη. Το προβλημα του Laney ειναι οτι δεν ασχολειται ιδιαιτερα με τα endorsements. Αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι οι ενισχυτες του δεν ειναι καλοι σε καμια περιπτωση. Πραγματι ειχε 4-5 γνωστους κιθαριστες (4 κιθαριστες με αρκετα διαφορετικο ηχο παιζαν τον ιδιο ενισχυτη αν σου λεει κατι για την ευελιξια του - Gilbert, Eklundh, Timmons και ο τυπος απ τους ΗΙΜ παιζαν με τον VH100r)  και οχι μονο δεν φροντισε να μαζεψει και αλλους γνωστους αλλα εχασε κιολας μερικους.

 

Για μενα ειλικρινα πηγαινε με βαση τα ηχητικα σου κριτηρια και τιποτα αλλο. Η ποιοτητα κατασκευης ειναι μια χαρα. Η μονη μου επιφυλαξη ειναι οτι ισως δεν κανει ολα οσα χρειαστεις (πχ καλο καθαρα - αν και υπαρχει λυση για αυτο). Αν σου αρεσει η χροια του overdrive του για μενα παρ τον.

 

ΥΓ. Συμπτωματικα εχω και τους 3 ενισχυτες που αναφερθηκαν (VH100r,Vintage Modern , Powerball) και μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους. Σιγουρα και ο Poweball δεν εχει καμια σχεση με τον Laney. Για μενα κατασταλαξε σε τι ηχοχρωμα θες και μετα πηγαινε και ακου (πχ ο Powerball ειναι πολυ σφιχτος και μοντερνος ενισχυτης ενω ο Λανευ απ οτι εχω διαβασει εχει μεν πολυ gain αλλα ειναι πιο old school η χροια του - αρα αν επαιρνες Λανευ για πολυ σφιχτο low end θα ηταν κακη αγορα οπως και αν επαιρνες powerball για να παιζεις sabbath). Ολα ειναι σχετικα  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί οι λαμπάτοι ενισχυτές να έχουν τις "ευαισθησίες" τους, τα καπρίτσια τους και να απαιτούν κάποια προσοχή στην χρήση τους, αλλά επειδή δεν πρόκειται και για καμιά cutting edge technology, τα όποια προβλήματα κατασκευής έχουν λυθεί εδώ και καιρό (pcb, pots, sockets κ.α. είναι αυτά, όχι αφρός σοκολάτας σε πύργο μπισκότου με βάση μους βανίλιας)

 

Αν ο ενισχυτής αράζει στο σπίτι (δεν είναι συνέχεια on the road) οι πιθανότητες να παρουσιάσει πρόβλημα είναι ίδιες με τις πιθανότητες αστοχίας από την γραμμή παραγωγής, οι οποίες για τις γνωστές εταιρίες είναι μάλλον πάνω κάτω οι ίδιες.

 

Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Είναι κρίμα που ο kabliaris, ο xazoulis και ο ερωτών agkalitsas "εκπέμπουν" από το ίδιο σπίτι (διεύθυνση).

3 αδέλφια που διαφωνούν; Τριχασμένη προσωπικότητα; Πολυτάλαντος πληκτρολόγος που δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει; Ποιός ξέρει... Ας το συζητήσει μόνος του καλύτερα. Ξέρει πως.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου