Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για epiphone les paul standard 1959 και θέμα με volume pot μιας custom


BGkakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι ήδη κάτοχος μιας epiphone les paul custom ebony με EMG's και σκεφτόμουν να καταφύγω στην παραγγελία της αναφερόμενης στον τίτλο κιθάρας. Οι λόγοι είναι 1) για να έχω μια 2η καλή κιθάρα (μπορεί να γίνει ακόμα και η 1η μου σε προτίμηση, θα δούμε), 2) μ'αρέσει πολύ εμφανισιακά και 3) έχω διαβάσει και έχω ακούσει ότι είναι απ'τις καλές epiphone, μάλιστα ότι είναι ακόμα καλύτερη και απ'την custom.

 

Να διευκρινίσω ότι απ'την custom είμαι υπερευχαριστημένος (τώρα που το θυμήθηκα, υποερώτημα: μου "γλυστράει" και φεύγει απ'την θέση του το pot του volume του bridge μαγνήτη. Πρέπει να βάλω κάποιο υλικό μέσα να μένει "κολλημένο" στο ποτενσιόμετρο ή να πάρω καινούριο pot?) Την έχω 2 χρόνια.

 

Παίζω διάφορα είδη εντός των metal ορίων και από ενισχυτή έχω τον randall RH50T. Πιστεύετε ότι η εν λόγω κιθάρα με ή χωρίς τους stock μαγνήτες θα κολλήσει/ είναι κάτι το αξιόλογο και εμπιστεύσιμο ?(ενδεχόμενη αλλαγή μαγνητών παίζει είτε με Duncan Blackouts ή Invader {για bridge} ή ακόμα και με EMG αν δω ότι σαν ταυτότητα η κιθάρα διαφέρει αρκετά απ'την custom οπότε οι ίδιοι μαγνήτες δεν θα τις ταυτοποιήσουν τόσο)

 

Επίσης, φαντάζομαι (και λέω φαντάζομαι επειδή πουθενά δεν είδα να γράφει κάτι σίγουρα) ότι είναι όπως και οι άλλες les paul από μαόνι το σώμα ε? Επειδή το μαόνι με έχει βολέψει αφάνταστα.

 

Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί με το θέμα μου. Να υπενθυμίσω οι ερωτήσεις είναι για την standard 1959 KAI για το θέμα με το volume pot της custom.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το vol pot θέλει λιγο άνοιγμα για να μένει το knob στη θέση του. Πρέπει να βάλεις ένα μικρό κατσαβιδάκι στην εγκοπή που κάνει η βάση του pot και να ανοίξεις λίγο το διάκενο αυτό της εγκοπής: δες την εικόνα.

 

Η Les Paul 1959 που θέλεις, είναι μια κιθάρα που δεν έχει metal προσανατολισμό αλλά πιο vintage. Από την επιλογή μαγνητών, φαντάζομαι ότι τη θέλεις για heavy παίξιμο. Είναι και κρίμα να αλλάξεις τους μαγνήτες της με EMG για παράδειγμα. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν καλύτερα να δεις για παράδειγμα κάτι άλλο πιο σύγχρονο.

 

Όπως π.χ. την Εpiphone goth LP που είναι σε τιμή τσάμπα, από μαόνι, βολική κι ελαφριά και με σίγουρα heavy προσανατολισμό. Την έχω πάρει κι έχω δοκιμάσει διάφορους μαγνήτες επάνω της. Με Emg, ή ακόμη καλύτερα με dimarzio X2N ή SD blackouts είναι απίστευτη για hard rock και κάθε είδος metal.

http://www.thomann.de/gr/epiphone_gothic_lespaul_studio.htm?sid=d811a73b4e1617ede4a873bff22b7e1a

 

Εναλλακτικά, για να έχεις μια 2η πολύ καλή κιθάρα που να γράφει epiphone και να είναι με hot μαγνήτες, δες τις prophecy:

http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_custom_gxbc.htm

 

Αλλες πολύ καλές εναλλακτικές:

http://www.thomann.de/gr/espltd_ec200qm_stbk.htm

http://www.thomann.de/gr/kramer_guitars_assault_220_redburst.htm

http://www.thomann.de/gr/ibanez_art120_bk.htm

http://www.thomann.de/gr/ibanez_art120mss.htm

http://www.thomann.de/gr/hagstrom_ultra_swede_bb.htm

http://www.thomann.de/gr/hagstrom_ultra_swede_black.htm

http://www.thomann.de/gr/vintage_icon_v100mrcs.htm

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec256_avb.htm

 

 

vcpins.jpg.039f6f0aafa2606efe4224662dc19c77.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το volume pot, είναι κάτι που γίνεται εύκολα?? Μην καταστρέψω την κιθάρα, έχω και ένα live αυτή τη βδομάδα.

 

Τώρα όσον αφορά την κιθάρα, είμαι άτομο γενικά που δεν πιστεύει στις ταμπέλες και στο για τι "προορίζεται" το κάθε όργανο. Πιστεύω ότι στο metal, καλύτερο ήχο βγάζουν όργανα που δεν προορίζονται για αυτό από μόνα τους αλλά με τον κατάλληλο εξοπλισμό (ενισχυτή + μαγνήτες {κάποιες φορές}) και την κατάλληλη "φροντίδα" (δάχτυλα). Με την custom που έχω (επίσης μια κιθάρα που κατά τα φαινόμενα δεν είναι για metal) βγάζω πολύ καλύτερο ήχο (πιο γκαζωμένο, πιο στιβαρό, πιο κλασάτο) απ'ό,τι με την bc rich που έχω, μια ibanez που έχω παίξει (πιο ακριβή απ'την custom) με dimarzio μαγνήτες και διάφορες άλλες κιθάρες που έχω ακούσει.  Για αυτό και ρώτησα για την κιθάρα σαν κιθάρα πώς είναι, σαν εμπιστευσιμότητα, όχι αν κάνει για metal. Αυτό πιστεύω είναι κάτι που εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως είπα και παραπάνω και όπως είναι και γνωστό, άλλωστε. Ούτως ή άλλως με gibson standard παίζουν διάφορα metal συγκροτήματα (ακόμα και με τους stock μαγνήτες, άσχετα με το αν μπορεί να φαίνεται ότι είναι οι stock ενώ δεν είναι- κάποιοι είναι ειλικρινείς). Αλλά ακόμα και να μην παίζουν, εγώ μόνος μου, με την custom διαπίστωσα ότι τα διάφορα είδη "παντρεύονται" με φοβερά αποτελέσματα. Για αυτό επαναδιατυπώνω το ερώτημά μου, πώς είναι η κιθάρα αυτή (epiphone les paul standard 1959) σαν κιθάρα (κατασκευαστικά, ποιοτικά κ.λ.π.) και κατά προτίμηση, αν ξέρει κάποιος, σε σύγκριση με την custom. Και επιμένω τόσο στην συγκεκριμένη κιθάρα επειδή την έχω βάλει στο μάτι καιρό και δεν βγαίνει με τίποτα... ;D

 

Τώρα όσο για τις κιθάρες που προτείνεις Sottos, πρώτ'απ'όλα thanks για τον χρόνο σου. Το θέμα είναι όμως ότι δεν θέλω άλλη μαύρη κιθάρα, έχω ήδη 2. Κάποιες απ'αυτές που πρότεινες μ'αρέσαν και αισθητικά (αν εξαιρέσεις τις hagstrom), ειδικά η πρώτη ibanez που παρέθεσες, αλλά γενικά θέλω να μείνω στο brand epiphone επειδή με έχει βολέψει πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν είχες και άλλα ακούσματα, πχ. classic rock, blues rock ίσως θα άξιζε να έχεις δύο

lp διαφορετικού προσανατολισμού, αν και πάλι προσωπικά το θεωρώ υπερβολικό.

Αλλά το να αγοράσεις μια αρκετά ολοκληρωμένη κιθάρα με vintage χαρακτηριστικά

και να βάλεις και σε αυτή active μαγνήτες ξεφεύγει πολύ. Βέβαια αυτά τα λέω

απο την δική μου σκοπιά, αν εσύ γουστάρεις τόσο ώστε να δώσεις κοντά στα 600

ευρώ για μια κιθάρα σχεδόν ίδια με αυτή που έχεις χωρίς τύψεις, η γνώμες των άλλων

περιττεύουν ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Δεν είπα ότι θα αλλάξω σίγουρα μαγνήτες και 2) το ξαναλέω, δεν ρωτάω αν η κιθάρα κάνει για αυτό που θέλω. Ρωτάω πώς είναι η κιθάρα σαν κιθάρα (κατασκευαστικά, playability και τα σχετικά) σε σύγκριση ή όχι με την custom.

...μια αρκετά ολοκληρωμένη κιθάρα με vintage χαρακτηριστικά....

 

Τέτοιου είδους σχόλια (και αρνητικά αν έχει κάποιος να πει παρόμοιου περιεχομένου) θέλω να μου πει όποιος γνωρίζει για την εν λόγω κιθάρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καμιά γνώμη για την standard ρε παιδιά??? Και να υπενθυμίσω, μην μου πείτε πάλι σχόλια τύπου "καλά πάλι les paul?" , "καλά θα πάρεις αυτήν και θα παίζεις μεταλ?". Δικαίωμά μου είναι, εγώ ρωτάω γνώμες για την κιθάρα σαν κιθάρα οπότε τα σχόλια ας περιοριστουν εκεί. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου απαντούσα διότι πέρασαν κανα δυό από τα χέρια μου... αλλά δεν μου αρέσει ο τρόπος σου, κι εμένα είναι δικαίωμά μου να σε αγνοήσω.

Παρακαλώ.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν μερικοί μερικοί μπαίνουν σε ένα thread και αγνοούν την ερώτηση που τους κάνεις και απαντούν ό,τι να'ναι είναι ωραίος τρόπος? Ο τρόπος μου δηλαδή εμένα πού ακριβώς ήταν? Που διευκρίνισα για ΑΚΟΜΗ μια φορά ότι θέλω γνώμες ΜΟΝΟ για την κιθάρα σαν κιθάρα?? Μην είμαστε τόσο μυγιάγγιχτοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις epiphone όπως και σε όλες τις κιθάρες (σε μικρότερο ίσως βαθμό) ισχύει το όπως σου "κάτσει" στο χέρι, με ποσοστά παλεύεις να πέσεις σε κιθάρα μέτρια-καλή-εξαιρετική και φυσικά οι μαγνήτες που φοράει είναι κάτω του μέτριου.

Κι εγώ στις δικές μου LP έχω βάλει EMG αλλά περισσότερο γιατί θέλω να είμαι με καθαρή πηγή στα βρώμικα. Καμμιά δεν κράτησα από τις epi διότι δεν είχαν την ποιότητα που συνάντησα σε Japan Replicas, στην ίδια τιμή πάντα και πολύ ποιό ενδιαφέρουσες κιθάρες.

Περι ορέξεως κολοκυθόπιττα κι εμένα μου αρέσουν οι lp αρκετά και δεν θα με χαλούσε να έχω αρκετές (ήδη έχω) αλλά όταν έχεις μόνο δυό κιθάρες καλό θα ήταν να έχεις και κάτι ποιό ευέλικτο σαν εναλλακτική κιθάρα. Σου γράφουν οι συνάδελφοι εδώ μέσα για εναλλακτική προσέγγιση αλλά εσύ δεν ακούς (δικό σου θέμα) και τους επιπλήτεις κι από πάνω με φράσεις του στυλ δικαίωμά μου κλπ παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι εδώ μέσα έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να εκφράσουμε την δική μας άποψη την οποία αν θες ακούς αν δεν θες την "γειώνεις". Απλά ο τρόπος έκφρασης ήταν λίγο... ας το πούμε απότομος και άκομψος σε ανθρώπους που σου χαρίζουν από τον χρόνο τους (ίσως έστω γράφοντας άσχετα με αυτά που θες εσύ να ακούσεις).

Εγώ αν ξαναγόραζα lp epi θα αγόραζα αυτην: http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_tribute2010_outfit_fc.htm

 

Epiphone LP Tribute 2010 Outfit FC E-Guitar, Premium Les Paul, solid Maple top, "Long Neck Tenon" 2009 Asymmetrical Neck Profile, Rosewood Fretboard, 1x Gibson 57 Classic und 1x 57 Classic Plus Humbucker Pickups, Nickel Hardware, Finish Faded Cherry Sunburst, incl. case

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου