Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για IBANEZ 1570Z και 1570MZ


Mike G

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα συναδελφοι κιθαρίστες!!Εδώ και καιρό ψάχνομαι για κιθάρα και έχω κοιτάξει αρκετές εταιρίες (dean,washburn,bc rich,michael kelly,parker) και είτε θα ήταν υπερβολικά ακριβές, είτε δεν θα μου άρεσε το σχήμα,το headstock (είμαι λιγακι ψείρας στην εμφάνιση τι να κάνω). Τώρα τελεφταία ψάχνομαι με τιν Ibanez και το μάτι μ έπεσε πάνω σε αυτή.

 

http://www.thomann.de/gr/ibanez_rg1570z_bk.htm

 

Υπάρχει και μία αντίστοιχη με maple ταστίερα και pickguard.

 

Διάβασα αρκετά review της κιθάρας, όλα εξαιρετικά αλλά όλοι στέκονται και καλά στους stock μαγνήτες V7/S1/V8. Γενικά υπάρχουν διφορούμενες απόψεις για τους μαγνήτες αλλά γενικά αυτό που κυριαρχει είναι ότι είναι για τα μπάζα και θέλουν αλλαγή οπωσδήποτε. Τόσο χάλια είναι τελικά? Θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας λιγάκι, πολύ περισσότερο αναν έχετε παιξει και την κιθάρα.

 

Ο λόγος που την επέλεξα είναι γιατί ταιριάζει πολύ με το στυλ παιξίματος μου,το μανικι μου έκατσε βεντούζα και το basswood μου άρεσε σαν ίχος, πιο στρογγυλός αν θέλετε. Επίσης τη συνέκρινα και με τα πιο high-end μοντέλα (rg3550mz,2550 ktl) και η μόνη διαφορά ήταν στους μαγνήτες, ήταν και πολύ ακριβές ενώ αν κάποια στιγμή θελήσω να αλλάξω τους μαγνήτες θα  μου βγεί και φθηνότερα μιας και ακόμα δεν έχω τη δυνατότητα να βγάζω δικά μ χρήματα και τώρα απλά αποταμιεύω από αυτά που μ δίνουν οι γονείς μου.Ακουω τις σκέψεις σας λοιπον αν θέλετε ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά κιθάρα είναι και μια χαρά μαγνήτες φοράει. Αφού σου έκατσε και στο χέρι χτύπα την. Αλλά κατα τη γνώμη μου προτίμησε αυτήν

http://www.thomann.de/gr/ibanez_rg1570bk.htm

Με το καλύτερο για πολλούς EDGE PRO Tremolo και σημαντικά φθηνότερη τιμή.

 

Για τους μαγνήτες απο όσο το έχω ψάξει θα σου πω τα εξής.

Στις παλιές JAPAN Made RG πχ 550 570 ktl. είχαν τους V7-V8-S1 που λένε ότι τους έφτιαχνε η Dimarzio στο εργοστάσιο της στην Αμερική για λογαριασμό της Ibanez και απλά η αιταιρία τους ονόμαζε για λόγους μαρκετινγκ ibanez V8 κτλ. Πόλλοι επίσης λένε ότι είναι ακριβώς οι ίδιοι με τους DiMarzio/IBZ μαγνήτες που βάζει σε πολλά prestige μοντέλα η ιβανεζ. Με λίγα λόγια είναι ωραιότατοι (Πιθανώς Dimarzio USA made) Ceramic (αν δεν κάνω λάθος)

Medium - High output μαγνήτες που σπλιτάρουν κιολάς για πιο Single coil ήχους σε συνεργασία με τον μονό στη μέση. Τους είχα για χρόνια στην RG550 μου και ήμουν υπέρευχαριστημένος με τον ήχο τους. Τωρα τελευταία που τους έδωσα και έβαλα DiMarzio Evolution και Fred σκέφτομαι οτι δεν με ικανοποιούν όσο αυτοί (τουλάχιστον ο EVO δεν κάθεται στα αυτιά μου με τίποτα).

 

Απλά Go for it. Και αν στο μέλλον θες να τους αλλάξεις με κάτι άλλο , είναι το μόνο έυκολο (ακόμα και Pickguard αν θες βάζεις και καταργείς τον μεσαίο πχ.) .

 

ΥΓ . έβλεπα χθες ένα βιντεάκι στο νετ όπου ο Rob chappers συγκρινε την συγκεκριμένη ιβανεζ με μια πιο ακριβή ESP LTD και παρόλο που η LTD είχε καλύτερα χαρακτηριστικά , δεν μπορούσε να ξεκολήσει τα χέρια του από την ibanez και μου είχε κάνει εντύπωση .

 

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

WOW!!Ακόμα βγαίνουν αυτές οι κιθάρες με edge pro tremolo??Μαλλον θα είναι απόθεμα που περισεψε ε??Πάντως κατατοπιστικότατος είσαι και ευχαριστώ!!!Μου έχει περισέψει και ένας seymour duncan original stk-1 για middle θέση.Αν θέλω να βάλω pickguard πρεπει να τρυπήσω το σώμα???

 

Εdit: Θα μπορούσες να μου στείλεις και Link με το βίντεο??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά είναι stock που εχει ξεμείνει για αυτό χτυπα τη όσο προλαβαίνεις.

Στα τρέμολο συνήθως ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα που λέμε, ας πούμε το oroginal EDGE japan made που φοράει η δικιά μου RG550 ουδεμία σχέση έχει με το EDGE III.

Για να βάλεις pickguard πρέπει να κάνεις τρύπες στο σώμα , όποτε μετά θα πρέπει να την έχεις μόνο με pickguard. (μικρό το κακό αμα σου αρέσουν τα pickguard)

 

Είναι τεράστιο (εγώ μόνο μερικά σημεία είδα) , πηγαίνε στο 25ο λεπτό και μετά.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακρυα απ το edge 3 το ειχα σε μια rg470 και ηταν σκετος μπελας σε μια kramer που εχω πολυ πιο φθηνη απ την ibanez το τρεμολο ηταν licenced kai αγνωστου προελευσεις δεν ξεκουρδιζει ομως για κανενα λογο και σεταρεται ευκολα, παντως για το edje pro και zero της ibanez εχω ακουσει τα καλυτερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπό αυτή τη σειρά της Ibanez καλύτερα να πάρεις μία fixed-bridge καλύτερα.Το ψησα πάντως για την Ibanez με το Εdge pro αν και δεν με ενοχλεί και πολύ η διαφορά στα τρέμολα αυτά.όταν θα έχω μαζέψει το ποσό, θα δω ποια θα είναι διαθέσιμη,την παίρνω και άμα θελήσω βάζω ένα σκούρο ασημένιο pickguard.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάs δεν υπάρχει 1570mz

υπάρχει rg 1550mz όπoυ m maple/walnut neck

Το 90% θα πεί οτι οι μαγνήτες είναι για πέταμα--ψέμα =

Οι μαγνήτες είναι αυτοί που είναι για το οργανο αυτό και τα λεφτά που δίνεις,

αν κάτι δεν σου κάθεται καλά μάζεψε περισσότερα χρήματα για κάποιο περισσότερο high end οργανο που θα έχει τις αντίστοιχες προδιαγραφές με καλύτερους μαγνήτες.

Διαφορετικά να σαι σίγουρος πως όταν κάποιος αγοραζει και τοποθετεί καινουργιους μαγνήτες το κόστος είναι πολυ μεγαλύτερο απο το να έπαιρνες κατι καλύτερο, και το αποτέλεσμα αμφιβόλλου ποιότητος.

Τέλος το ίδιο ισχύει και για το tremolo, το zero ειναι η εξέλιξη του pro, το zero2(to foraei i kainourgia rg370dx) είναι ενα σκαλί υποδεέστερο απο το zero.

H πρακτική διαφορα είναι οτι το zero είναι πιο σκληρό και πιο σταθερό απο το pro όπως ειναι φυσικό.

Επίσης η rg1570z ειναι μια κιθάρα με καλό σώμα και πολύ καλό τρέμολο - δεν είναι high end όργανο ούτε για πλάκα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχει μια ιμπανεζ rg2570 στις αγγελειες που ειναι καλυτερη απο την 1570 και γενικα ενα πολυ καλο οργανο... θα γλυτωσεις και χρηματα , θα παρεις και καλυτερη κιθαρα... το παιδι που την εχει δεν τον ξερω αλλα κανε και κανενα παζαρι... ειναι δυσκολες οι εποχες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την συγκεκριμενη κιθαρα την εχουν 2 φιλοι μου.Και ο δευτερος την αγορασε επειδη πορωθηκε που την ειδε απο τον πρωτο.Τελος παντων αυτο που θελω να πω ειναι πως αν εισαι ibanezακιας και δεν εχεις προβλημα με το headstock το πανλεπτο μπρατσο και τους στοκ ibanez μαγνητες και το ξεφλουδισμα του floyd αν δεν το προσεχεις ειναι μια χαρα κιθαρα.Προσωπικα δεν θα την αγοραζα.Θεορω οτι σε

esp και jackson στα ιδια λεφτα βρισκεις καλυτερο deal(κλειδια μαγνητες ηλεκτρικα κτλ) και με περισσοτερα καλοπιστικα στοιχεια.

Παντως η κιθαρα ειναι μια χαρα και αντεχει πολυ ταλαιπωρια.

Οι μαγνητες που φοραει ειναι αντιγραφες των paf.

Ο v7 στο bridge ειναι ωραιος μαγνητης αλλα οχι για μεταλ.Αν θες βαλε εναν super distortion η tone zone και θα εισαι οκ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου