Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρικά σε κιθάρα mod


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

έχω μία Cort m900 και είχα αλλάξει μαγνήτες (Bare knuckle stormy mondays). Όλα καλά αλλά δεν κόβουν στο mix. Παραείναι τζαζ και έγω δεν.. Έστειλα ένα email στον Bareknuckle αρχικά ρωτώντας τον αλλα πράγματα (πως να να πριμάρω τον ήχο των μαγνητών) και μου είπε να αλλάξω pots (αυτός έχει 550 kohm) και να βάλω και αυτό το NOS 0.015mfd paper in oil cap.

Τα pots είναι 500άρια οπότε ας πούμε ότι τ'αφήνω, με το άλλο το μαραφέτι θα δώ πιο πολλά πρίμα (και λίγα μεσαία ίσως) ή όχι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και το volume και το tone ή μόνο το volume?

 

Για να έχεις πιο πρίμο αποτέλεσμα θα πρέπει να βάλεις 1ΜΩ pots και σε volume και σε tone. Το volume θα είναι λογαριθμικό και το tone γραμμικό pot. 

Υπάρχουν κι άλλα κόλπα για πιο πρίμο ήχο όπως το να βγάλεις εντελώς το tone pot από το κύκλωμα. Αν όμως το χρησιμοποιείς γενικά, τότε μπορείς να βάλεις ένα push-pull pot για tone που θα θέτει εκτός το tone κύκλωμα με τον πυκνωτή όταν το ενεργοποιείς.

Ή μπορείς να βρεις ένα shadow kill pot ή απλά ένα pot που θα έχει ενσωματωμένο off διακόπτη στη min. θεση (όπως είναι το volume σε κάτι ραδιοφωνάκια).

http://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?t=50349

http://www.shadow-electronics.com/viewpro.html?lang_id=&id=266

 

Αλλη καλή λύση για μουντούς ή μπάσσους humbuckers, είναι η προσθήκη ενός πυκνωτή εν σειρά με το "hot" πόλο του μαγνήτη που κόβει μπάσσες κι αναδεικνύει τις πρίμες:

http://www.lonephantom.com/2010/11/taming-the-tone-zone/

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα το κατάλαβα! Στην αρχή τον είχα ρωτήσει πως μπορώ να εξισσοροπήσω τα μπάσσα του neck και του bridge μαγνήτη συν να "καθαρίσω" τον ήχο της κιθάρας. Άρα αυτό που μου λέει να βάλω 0.015mfd είναι για τον neck μαγνήτη... όπως έστειλες στο link...

Οπότε ξεκινάω αρχικά με ένα πυκνωτή σε σειρά και ένα volume 1MΩ και αν θέλω και άλλο πρίμο αλλάζω tone.

Το tone είναι ήδη push/pull για να σπλιτάρει τους μαγνήτες. Βέβαια δεν μου αρέσει ο ήχος των σπλιταρισμένων humbucker οπότε θα μπορούσα να ψάξω για καμμία συνδεσμολογία που να το βγάζει εκτός.....

πετάω πάνω δυο P90 και είμαι έτοιμος!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου