Προς το περιεχόμενο

Home Recording


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παίδες...

 

Όπως και κάθε φορά, από τις λίγες ομολογουμένως που ποστάρω σε αυτήν τη θεματική ενότητα του noiz, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω οτι δεν είμαι ηχολήπτης αλλά πληκτράς.

 

Αναφέρω ακολούθως τον εξοπλισμό που θέλω να στήσω προκειμένου να κάνω home recording.

 

Κάρτα ήχου της Μ-AUDIO (1 unbalnced stereo in (RCA), 1 unbalanced stereo out (RCA), S/PDIF in,out και ΜIDI in,out)

 

Sequencer (Nuendo 3 ή Cubase SX 3)

 

6 πλήκτρα εκ των οποίων το ένα συνδέεται με εξωτερικό personal fx διότι δεν διαθέτει εφφέ από μόνο του (σε σειρά)

 

Κονσόλα Mackie CFX 16 MK II (12 mono inputs, 2 stereo inputs, 4 mono sub outs 1 main stereo output tape in/out, και 2 βοηθητικές stereo out)

 

2 Aυτοενισχυόμενα Monitor.

 

Aυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πώς μου προτείνετε να συνδέσω την κάρτα ήχου στην κονσόλα σε συνδυασμό φυσικά με τα όργανα (6 hardsynth και καμια 20αριά Vsti) προκειμένου να είμαι σε θέση να κάνω εγγραφή (1 track τη φορά μέσω του sequencer) όντας σε θέση να ακούω τα προηγούμενα tracks κατά την εγγραφή, αλλά ταυτόχρονα όλα τα προηγούμενα tracks να μην περνάνε στην εγγραφή του τρέχοντος. Εννοείται φυσικά οτι τον πλήρη έλεγχο θέλω να τον έχω απο την κονσόλα έχοντας την ένταση της κάρτας μου σταθερή και φυσικά να ακούω τα πάντα απο τα μόνιτορ μου. Eπίσης να είμαι σε θέση να ηχογραφώ playback απο την κάρτα την ίδια (κύρίως για λούπες)

 

Αυτά για αρχή...  

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά,

 

νομίζω ότι με αυτόν τον εξοπλισμό που έχεις δεν μπορεί να γίνει αυτό που 8ες: Για να γίνει η ηχογράφηση σε κάποιο host των εξωτερικών πηγών που διαθέτεις ανά κανάλι θα πρέπει να εισηχθεί το σήμα τους ανά κανάλι. Απ' ότι βλέπω η κάρτα ήχου που έχεις δύο στερεοφωνικές εισόδους και SPDIF. Άρα χοντρικά μιλάμε για δύο σήματα.

 

Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να μιξάρεις όλες τις εξωτερικές πηγές στο Mackie CFX και στην συνέχεια την έξοδο του Mackie την στέλνεις στην κάρτα ήχου και την έξοδο της κάρτας ήχου την στέλνεις στα αυτοενισχυόμενα ηχεία. Απο κει και πέρα στο sequencer έχεις σε ένα στερεοφωνικό κανάλι όλα τα εξωτερικά σήματα, την επιμέρους ένταση των οποίων την ρυθμίζεις από το Mackie και όλα τα VSTi σε ξεχωριστά κανάλια, των οποίων την ένταση την ρυθμίζεις από το sequencer.

 

Πάντως, προσωπικά μιλώντας, εμένα θα με ενοχλούσε αυτό. Θα βοηθούσε πολύ αν στο setup σου είχες περισσότερες εισόδους στην κάρτα ήχου. Έλπίζω να βοήθησα λιγο, αν έχεις άλλες απορίες απλά ρώτα  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω θα σου προτεινω το εξης.

βαλε ολα τα οργανα στην κονσολα (υποθετω φυσικα οτι θα τα συνδεσεις και ολα με μιντι ),

στειλε στα μονιτορς την main mix (ή εναλλακτικα την sub3-4 αλλα θα πρεπει να εχεις ολα τα assign 3-4 πατημενα) ,

στειλε την sub 1-2 στην στερεο εισοδο της καρτας (πατας left στο ενα kai right στο αλλο στα κουμπακια που εχει διπλα στα faders )

στειλε την εξοδο της καρτας στο καναλι 15-16 (ή οποιο αλλο θελεις)

 

και εισαι ετοιμος

 

θα γραφεις μουσικη στο cubase , θα πατας το play , θα ακουγεται απο το main mix  , θα δοκιμαζεις ιδεες απο τα διαφορα σου μηχανηματα (και θα ακουγεται κανονικα απο τα μονιτορ μεσω της main mix )και οταν αποφασισεις κατι (*) να το ηχογραφησεις πατας το assign 1-2 στο καναλι του. θα συνεχισεις να το ακους οπως και πριν μονο που αυτη την φορα θα ηχογραφειται και θα ελεγχεις την ενταση με την οποια μπαινει στην καρτα απο τa sub 1-2  faders.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ. δε πρεπει να πατας το assign 1-2 στο καναλι 15-16 γιατι θα στελνεις το σημα απο την εξοδο της καρτας στην εισοδο και ξανα στην εισοδο κ.ο.κ και ετσι το σημα θα μπει σε εναν ατερμωνα βρογχο (τι φιλοσοφος θεε μου..!)  οπως ακριβως ο μικροφωνισμος.

 

(*)  φυσικα επειδη θα τα ελεγχεις μεσω του cubase μεσω midi μπορεις να ηχογραφησεις ταυτοχρονα οσα απο τα οργανα θελεις , πατωντας το αντιστοιχο assign 1-2. απλως λογω καρτας θα γραφονται σε ενα καναλι ολα .

και μια ιδεα : με αυτον τον τροπο μπορεις να κανεις και να ηχογραφεις , ηχους με layers απο ολα τα συνθια σου. (χαιρω πολυ θα μου πεις , σιγα την ιδεα... χε χε )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα αν υπαρχει καποια ιδιαιτεροτητα σε αυτο που θες να κανεις και δε το καταλαβα , να μας την πεις γιατι η κονσολα σου επιτρεπει να βρουμε απειρες λυσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eυχαριστώ για την απάντηση ourdarkness αλλά δυστυχώς το να συνδέσω ηχεία κατευθείαν πάνω στην κάρτα (και ειδικά με RCA εφόσον η κάρτα μου έχει τέτοια έξοδο) και όταν μάλιστα έχω RMS 800W σύνολο είναι κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό. Δεν θέλω να συνδέσω καμία συσκευή που να ελέγχεται μέσω software κατευθείαν πάνω στα ηχεία μου. Θέλω το γενικό έλεγχο του volume να τον έχω σε fader της κονσόλας και όχι σε εικονικό fader της κάρτας ήχου ή των windows.

 

Aυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να συνδέσω τα 6 όργανα σε 6 αντίστοιχα stripes της κονσόλας (mono ch 1 έως 6) και την έξοδο της κάρτας ήχου μου σε stereo in ch (έστω 15-16). Στη συνέχεια η έξοδος main της κονσόλας (xlr L/R) θα πρέπει να πάει στα ηχεία μου.

 

Μέχρι εδώ έχω εξασφαλίσει οτι όλο το playback απο την κάρτα ήχου και τα όργανα ελέγχεται απο το master της κονσόλας πριν πάει στα ηχεία.

 

Όσον αφορά το recording σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τις Sub 1-2 της κονσόλας τις οποίες θα στείλω στην Stereo In της κάρτας μου αφού προηγουμένως τις έχω ανάγει σε Left/Right αντίστοιχα. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται εγγραφή αλλά εδώ μπαίνει το πρόβλημα που έλεγα προηγουμένως σχετικά με το multi-track recording του Sequencer. Πιο συγκεκριμένα αν πχ στο Track 1 του sequencer έχω πχ τύμπανα και στο Track 2 θέλω να γράψω κιθάρες τότε το Τrack 2 θα γράφει ό,τι έρχεται στην stereo line in της κάρτας διότι πέρα απο τις κιθάρες που θα παίξω, στη line in θα ξαναφτάσουν τα τύμπανα εφόσον ακούγονται playback απο την έξοδο της κάρτας ήχου μου η οποία έρχεται στην είσοδο 15-16 της κονσόλας μου.

 

Με αυτόν τον τρόπο κάθε επόμενο track του Νuendo ή του Cubase θα ηχογραφεί και όλα τα προηγούμενα!!!. Μπορεί να δοθεί λύση μέσω solo/pfl και χρήση ακουστικών για μόνιτορ του playback αλλά και πάλι δεν είναι αποδεκτή γιατί θέλω οτι κάνω να το ακούω απο τα ηχεία μου.

 

Αυτό που σκέφτομαι να κάνω για να λύσω το πρόβλημα εντελώς είναι να ανάγω το playback της κάρτας ήχου μου απο το stereo ch 15-16 στις sub out 3-4 οι οποίες δεν πάνε στην κάρτα ήχου σαν είσοδοι. Με αυτόν τον τρόπο όλη η προηγούμενη ενορχήστρωση φτάνει στα μόνιτορ απο τις sub 3-4 και το live recording (πχ από όργανο) μέσω των sub 1-2 οι οποίες ηχογραφούνται εφόσον πηγαίνουν στην κάρτα.

 

Στο midi λογικά δεν θα έχω πρόβλημα εφόσον στα midi tracks δεν περνάει σήμα απο audio oπότε νομίζω οτι αυτά που περιέγραψα παραπάνω αποτελούν την πιο σωστή και ηχοληπτικά ορθή λύση δεδομένου του υπάρχοντος εξοπλισμού.

 

Το μόνο που θα πρέπει να προσεχτεί (σε εφαρμογές playback recording μόνο) είναι να μην είναι το playback της κάρτας ανηγμένο και στις 4 sub διότι η στάθμη θα είναι ψηλά και μπορεί να κλιπάρει η έξοδος μου με τα current settings.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βoody κατι τετοιο περιγράφω κι εγώ αλλά είδα την απάντησή σου αφού έστειλα τη δική μου...

 

Δεν θα συνδέσω όλα τα όργανα με midi αλλά μόνο ένα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταρχην ειναι εκπληκτικη η ομοιωτητα αυτων που λεμε μεχρι και στ νουμερα χε χε χε , που σημαινει οτι εισαι μεσα στο πνευμα και κινεισαι προς την σωστη κατευθυνση.

ξαναδιαβασε ομως αυτο που σου γραφω , ειναι αυτο ακριβως που θες να κανεις . δε θα ξαναγραφεται τιποτα βρε συ απο το playback αφου θα εχεις πατησει μονο το assign Που σε ενδιαφερει , και αφου ΔΕΝ θα εχεις πατημεενο το assing του 15-16 (διαβασε την παραγραφω που σου συνιστω ΠΡΟΣΟΧΗ) .

 

τελος δε μπορω να καταλαβω γιατι ενας πληκτρας δεν συνδεει ολα τα οργανα με midi ! :) :)

δεν μειναν λεφτα για καλωδια? :) :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nαι δεν είπα οτι λέμε κάτι διαφορετικό...απλά μόλις πόσταρα την την απάντησή μου είδα οτι είχες ήδη απαντήσει...

 

Όσον αφορά το midi συνδέω απλά ένα όργανο γιατί δεν βλέπω το λόγο να έχω περισσότερα controllers για τα vsti μου τα οποία παίζω ένα τη φορά. (Tι θα πρότεινες εσύ?)

 

Απλά χρησιμοποιώ επιπροσθέτως mergers, όπως επίσης και breath controller (μέσω breath to midi converters) και event processors (όλες midi εφαρμογές).

 

Όσον αφορά τα καλώδια και τα λεφτά ας είναι καλά ένας φίλος ο οποίος μεσολάβησε και πήρα σε καλή τιμή υλικά (καλώδιο κουλούρα και βύσματα (jack-xlr-rca) τα οποία μανιωδώς κολλούσαμε--σιχαίνομαι τους adaptors!!!) της Νeutric τα οποία θεωρούνται καλά.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν προκειται μονο για κοντρολερς καλα κανεις και δε τα συνδεεις . δε τα χρειαζεσαι ολα παρα μονο αυτο το ενα που σε βολευει για mother keyboard.αν ομως εχουν μεσα τους και μηχανη ηχου , και σκοπευεις να τα ηχογραφησεις καλο ειναι να τα συνδεσεις γιατι αλλιως δε θα μπορεις να γραφεις σε μιντι πρωτα μετα να τα διορθωνεις και μετα να τα ηχογραφεις αλλα θα πρεπει να γραφεις real time με οτι κοστος εχει αυτο σε κοστος ποοτητα και... νευρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαθέτουν όλα μηχανές ήχου και η αλήθεια είναι οτι προτιμώ να γράφω real time audio. Aπλά ενα απο αυτά το χρησιμοποιώ ως mother για τα vsti μου.

 

Αν ήθελα να τα χρησιμοποιώ όλα ως μηχανές παραγωγής ήχου ελεγχόμενα απο το mother είναι σαφές οτι πρέπει να τα συνδέσω όλα με midi και έχεις απόλυτο δίκιο.

 

Απλά μου αρέσει και λίγο η "ατέλεια" του audio signal...δίνει πιο ζωντάνια κατά την ταπεινή μου γνώμη. Αν βέβαια επιθυμώ την studio αυστηρότητα θα πρέπει να κάνω αυτό που προτείνεις. Είναι απλά θέμα επιλογής.

 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου