Προς το περιεχόμενο

Σχολες για τυμπανα στο εξωτερικο


lampofgod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια υπαρχει κανεις που να εχει ψαξει το θεμα για να παρακολουθησει καποια σχολη εξω για τυμπανα? Αν ναι εχω καποιες γενικες αποριες γιατι ειμαι τελειως ασχετος με το συγκεκριμενο θεμα οπως, αν μπορει καποιος να μου ονομασει καποιες συγκεκριμενες σχολες, βασικο κριτηριο για να γραφτεις ειναι τα χρηματα? αξιζει να κανει κανεις μια τετοια προσπαθεια? υπαρχουν πανεπιστημια , οπως ειναι το τμημα κρουστων στην κερκυρα που να ειναι αποκλειστικα πανω sta drums? και ενα απο τα κυριοτερα, αν καποιος εχει τελειωσει μια τετοια σχολη, μπορει να συνδυαστει η παρακολουθηση παραλληλα με δουλεια?

Γενικα και πληροφοριες εκτος απο αυτα τα ερωτηματα καλοδεχουμενες, γιατι οι αποριες μου ειναι πολλες. :P

Το θεμα για εγκυκλοπαιδικους λογους κυριως το εθιξα αλλα στο πισω μερος του μυαλου μου περνανε κατι τετοιες σκεψεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καταλαβαινω τον προβληματισμο σου φιλε Λαμπα του θεου.

Μεγαλωνοντας και εγω ειχα τετοιες σκεψεις ...για ενα μεταπτυχειακο σε καποια χωρα του εξωτερικου..

Πιστευω οτι το επιπεδο των σπουδων στα τυμπανα στην Ελλαδα ειναι σε παρα πολυ καλο επιπεδο..και πραγματικα δεν χρειαζετε πλεον να ξενιτευτεις και να χωσεις εκατομμυρια σε μια υλη που μπορεις να διδαχτεις στην πατριδα σου.. Ομως  αν πουμε οτι εξακολουθεις να θες να το κανεις...θα πρεπει να εχεις στα χερια σου ολη την υλη που μπορει να σου προσφερει η Ελλαδα ..και μετα να φυγεις. Αν δεν την εχεις ειναι ατοπο και που συζηταμε..αλλα anyway.

Τι εννοω...πρεπει αν φυγεις απο εδω για σπουδες...να φυγεις στο υψηλοτερο level που μπορει να φτασεις στην Ελλαδα ..και να δεις καποια χρονια σπουδων στο εξωτερικο {οπου κι αν ειναι αυτα] σαν ΜASTER LEVEL STUDIES.

Για κανενα αλλο λογο...απλα θα πεταξεις τα λεφτα σου.

Βαγγελης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με ενα απλο google ολες οι αποριες σου θα λυθουν στο αψε σβυσε (γραψε μονο music schools & τις χωρες που σε ενδιαφερουν)...φυσικα δεν θα σπουδασεις μονο τυμπανα αλλα πρωτα απο ολα ΜΟΥΣΙΚΗ.

 

from the top of my head: Berklee στη Βοστωνη,εχω τον ανηψιο μου εκει και μεσα σε εναν χρονο εχει κανει απιστευτη προοδο τοσο στα τυμπανα οσο και στις μουσικες γνωσεις,μονο και μονο το ανταγωνιστικο περιβαλλον και η ποικιλια αλληλεπιδρασεων με τους υπολοιπους μουσικους απο καθε χωρα του κοσμου που ειναι εκει αρκουν (αυτο δεν θα το βρεις σε καμμια ελληνικη σχολη),φυσικα του εχει φυγει η ψυχη στη μελετη (δεν θα αναφερθω καν στο απιστευτο επιπεδο της σχολης και των καθηγητων του ή στα συνεχη clinics απο τερατα των drums που παρακολουθει),μονο κακο: ειναι ΑΚΡΙΒΟ.

 

 

http://www.berklee.edu/tuition/

 

και ενα απο τα κυριοτερα, αν καποιος εχει τελειωσει μια τετοια σχολη, μπορει να συνδυαστει η παρακολουθηση παραλληλα με δουλεια?

 

οποιοσδηποτε φοιτητης δεν ειναι υιος του...Ωναση και δεν ειναι χαραμοφαης ΦΥΣΙΚΑ και πρεπει να δουλευει οταν σπουδαζει στο εξωτερικο (ειδικα σε χωρες με τρομερο κοστος σπουδων οπως οι ΗΠΑ),οπως αλλωστε κανουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ φοιτητες εδω και πολλα χρονια,εδω υπαρχουν ανθρωποι που σπουδαζουν...πυρηνικη φυσικη & ιατρικη και δουλευουν ..εσυ που θα ...βαρας τα..κλαπατσιμπανα .... ;D ;D.δεν θα βρεις 5-6 ωρες την ημερα (η τη νυχτα) για να βγαζεις κανα φραγκο?

 

γενικα αν μπορεις ΦΥΓΕ απο την Ελλαδα,μονο ΚΑΛΟ θα σου κανει οτι και να σπουδασεις.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 για το Berklee. Πλην όμως

 

(ειδικα σε χωρες με τρομερο κοστος σπουδων οπως οι ΗΠΑ),οπως αλλωστε κανουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ φοιτητες εδω και πολλα χρονια,εδω υπαρχουν ανθρωποι που σπουδαζουν...πυρηνικη φυσικη & ιατρικη και δουλευουν ..εσυ που θα ...βαρας τα..κλαπατσιμπανα .... ;D ;D.δεν θα βρεις 5-6 ωρες την ημερα (η τη νυχτα) για να βγαζεις κανα φραγκο?

Για όσους φοιτούν Αμερική (και δεν έχουν αμερικάνικη υπηκοοότητα) ισχύει συνήθως ο περιορισμός για δουλειά έως 20 ωρες την εβδομαδα (και αυτό για δουλειές που εγκρίνει το πανεπιστήμιο, συνήθως εντός του πανεπιστημίου). Εκτός εαν μιλάμε για μαύρο χρήμα, αλλά παίρνεις ένα άλφα ρίσκο (του να σε πιάσουν για φοροδιαφυγή και να διακυβεύσεις την υπόλοιπη διαμονή σου στις Η.Π.Α.).

 

Καλή τύχη εύχομαι σε ό,τι και να αποφασίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανάλογα του τί έχεις στο μυαλό σου... Γενικά Αν βλέπεις οτι προχωράς και οτι πλέον το προσφερόμενο επίπεδο στην Ελλάδα δε σε καλύπτει ψάξου για εξωτερικό. Υπάρχει το rockshool που έχει 8 επίπεδα στα ντράμς, των οποίων η ύλη γίνεται απο αρκετούς δασκάλους εδώ, και άμα δώσεις εξετάσεις του 8ου μετά μπορείς να μπείς σε όλα τα αγγλικά και αρκετά άλλα ευρωπαικά μουσικά πανεπιστήμια για 4ετές barchelor. Εκεί βέβαια οι συνθήκες είναι πολύ πιο απαιτήτικές από οποιοδήποτε ωδείο εδώ....

Πάντως ενα τέτοιο πτυχίο δε σου εξασφαλίζει δουλειά εδώ, μιάς και δεν υπάρχει ανάλογη πιστοποίηση για μοντέρνα όργανα και γενικά δε δουλεύει ''αξιοκρατικά'' η πιάτσα.

Επομένως, αν σκέφτεσαι καριέρα μουσικού στο εξωτερικό πρέπει να περάσεις απο κάποιο πανεπιστήμιο, αλλιώς για εδώ και μόνο, τα ωδεία και οι δασκάλοι που υπάρχουν σε καλύπτουν ικανοποιητικότατα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα φιλε!Εχωντας ηδη 1,5 χρονου στην πλατη με πολυ ψαξιμο στο συγκεκριμενο θεμα(καθως θελω να φυγω για σπουδες) μπορω να σου πω 2 πραγματα.

1ον)το θεμα Αμερικη,αν δεν παιζει τρελο back up χρηματων απο πισω,καλυτερα να το αφησεις στην ακρη.Οντως η Αμερικη ειναι το κεντρο του πραγματος,αλλα ειναι εξαιρετικα ακριβα τα πανεπιστημια..εκτος και αν πλεον μιλαμε για summer course ή κατι τετοιο,το οποιο καπως παλευεται.

2ον)Η Ευρωπη θεωρω οτι εχει εξαιρετικο μουσικο επιπεδο και γενικα υπαρχουν σχολες με πραγματικα πολυ καλο level.Σιγουρα θα ναι και  πιο βατα τα πραγματα οικονομικα.Ψαξε ολα τα conservatoire στην Ολλανδια,οπου γενικα παιζει πολυ οργανωμενη φαση.Το θεμα με την Ολλανδια ειναι οτι για να μπεις πρεπει να χεις ενα καλο level και στο ντραμιστικο κομματι,καθως και λιγο θεωρια,ear training κλπ.Η αγγλια εχει καποια κολεγια για τα οποια δεν παιρνω ορκο(drumtech,LCM,ACM κλπ).Απο κει και περα υπαρχουν κι αλλες επιλογες τυπου Γαλλια,Γερμανια καποια πανεπιστημια για τα οποια ομως δεν γνωριζω πολλα πραγματα(κριτηρια εισαγωγης κλπ.).Google search will be your best friend!!:)

 

Απο κει και περα,ειναι προφανες οτι για να παιξεις στο ταδε μπαρακι ή στο χ μαγαζι στην Ελλαδα δεν χρειαζεται να χεις τελειωσει κανενα berklee,ΜΙ κλπ.Σιγουρα εχουμε πραγματικα εξαιρετικους καθηγητες-μουσικους κ εδω+dvds instructional,βιβλια κλπ που μπορουν να σε βοηθησουν να φτασεις σε υψηλο επιπεδο.Επισης κανενα χαρτι απ τα παραπανω δεν σου εξασφαλιζει δουλεια..αν και μαλλον θα σε εχει φερει σε ενα λεβελ τετοιο που ντραμιστικα τουλαχιστον θα εισαι σε θεση να ανταπεξελθεις σε παρα πολλα πραγματα(which means Μεροκαματα).Για να κλεισω,απο την χ πειρα μου ως τωρα απλα σου λεω οτι και εξω τα πραγματα ειναι δυσκολα στο θεμα παιξιματα,lives κλπ.Θεωρω πως ενας μουσικος φευγει απ την Ελλαδα απλα μηπως και καταφερει να γλυτωσει απ το καλαμπορτζε ολε που επικρατει εδω περα,για να ανεβασει το Level του σε ολα τα πιθανα επιπεδα και γιατι οχι αν κατσει να συμμετεχει σε καποιες μουσικες δουλειες εκει.Ειναι σιγουρα μεγαλο ρισκο(κατα την αποψη μου αξιζει να το παρεις αν ευνοησουν οι συνθηκες) και θελει ψαξιμο πολυ πριν παρεις την αποφαση!!ΑΑ και πανω απ ολα,ειτε εξω ειτε εδω...μελετη και αγιος ο Θεος!!:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω με τον Τολη

Αν φυγεις θα φυγεις για σενα και μονο για σενα..

Αν φυγεις γιατι θελεις γυριζοντας  να παιξεις Ιερα Οδο ..[Με το Μαζωνακη...η το Χ Μαζωνακη..]γιατι πιστευεις οτι θα ειναι καλυτερες οι συνθηκες...κατα τη  γνωμη μου ειναι αχρειαστο και  μια αλλη κουβεντα απο μονη της.

Βοττοm line....Δεν θα σε κανει μια σχολη ντραμμερ...

Εσυ θα γινεις ντραμμερ.

Τωρα τι χαρτι ειναι αυτο που θα το πιστοποιησει...Λιγο με νοιαζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμηθηκα μια φραση απο το Λουφα και παραλλαγη του Περακη...

Ελεγε ενα τυπος...

"Στο στρατο...και γιατρος να εχεις τελειωσει...παλι σκατα θα καθαριζεις"

Παραφραζοντας τη......

;στην Ελλαδα ..." και Berklee να εχεις τελειωσει....παλι τσιφτετελια θα παιζεις" ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου