Προς το περιεχόμενο

Martin Guitars διαφορες επιλογή


killboy010

Προτεινόμενες αναρτήσεις

χαίρεται.. ψάχνω μέσα στα άρθρα του φόρουμ να μάθω τις διάφορες, ηχητικές και σχεδιαστικές ανάμεσα στα μοντέλα της martin διότι έχω φάει σκάλωμα τις τελευταίες εβδομάδες και παρόλο που ασχολήθηκα αρκετά δεν έβγαλα σαφή συμπεράσματα.

 

Μήπως υπάρχει κάποιος που γνωρίζει ή έχει ακούσει τη διαφορά υπάρχει ακουστικά (γιατί οπτικά προφανώς υπάρχει) μεταξύ των παρακάτω μοντέλων:

D-28 με HD-28 και αντίστοιχα D-35  με HD-35

έχει διαφορά ηχητικά η D-28 με την D-35 ;

η  000-28 με την D-28;

και τέλος αν αξίζει τα χρήματα της η eric clapton είναι καλύτερη από την απλή;

σαν πολλά να ρωτάω αλλά ίσως βοηθήσουμε και άλλους.. ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όλες αυτες οι κιθάρες που ανέφερες είναι ελαφρά διαφορετικές η μια απο την άλλη. για να καταλάβεις τη διαφορά όμως χρειάζεται έμπειρο αυτί. εκτός αυτού τα 000 μοντέλα είναι κυρίως για δαχτυλοπαίξιμο ενώ τα D για ακκορντοπενοκαταστάσεις

τετραφάρμακος

www.myspace.com/palebluepanos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά, καταρχήν όλες είναι καταπληκτικές κιθάρες. Έχω μία HD-28 και είναι όργανο απίστευτης μουσικότητας.

Διαφορά μεταξύ μοντέλων D και HD

Tο Η σημαίνει ότι η κιθάρα έχει scalloped bracing. Αντίστοιχα η D-28 και η D-35 έχουν non scalloped bracing, ή αλλιώς standard bracing. Τώρα, τι είναι αυτό το bracing; Μια πρώτη ιδέα εδώ:

http://www.martinguitar.com/guitars/features/bracing.html

Ξύλα σαν βέργες (κόντρες να τα πω;) που στηρίζουν το καπάκι της κιθάρας από την κάτω μεριά και διαμορφώνουν τον ηχητικό χαρακτήρα του οργάνου.

 

Σαν γενική αρχή θα έλεγα ότι όταν το Bracing είναι scalloped (σκαφτό σε κάποια σημεία), η κιθάρα είναι λίγο πιο γλυκιά και έχει sustain. Όταν το bracing είναι non-scalloped είναι ξερή αλλά και πιο στακάτη. Είναι θέμα τι σου αρέσει περισσότερο. Π.χ. η D-35 μου είχε φανεί καλύτερη για strumming και λίγο πιο πριμαριστή από την HD-28, που είναι κάπως πιο γεμάτη και γλυκιά (και προσφέρεται και για finger picking). Ό,τι και να πάρεις σε αυτά τα μοντέλα, δεν χάνεις. Απλώς το θέμα είναι τι σου ταιριάζει περισσότερο. Θα βρεις περισσότερα για το bracing με ένα googlάρισμα. Δες π.χ. εδώ: http://www.acousticguitarforum.com/forums/showthread.php?t=148909

 

Διαφορά D-28 με D-35

Διαφορά υπάρχει σαφώς αλλά αν δεν παίξεις αρκετή ώρα τα όργανα δεν θα την καταλάβεις. Θα έλεγα ότι η 35 είναι ένα τσακ πιο στακάτη και πιο πρίμα, αλλά με κάθε επιφύλαξη, αφού μπορεί να είναι θέμα και των συγκεκριμένων κομματιών που έπαιξα. Φιλική συμβουλή: το κομμάτι που θα δοκιμάσεις και θα επιλέξεις, αυτό να πάρεις. Άλλο κομμάτι μπορεί να διαφέρει και ας είναι το ίδιο μοντέλο. Για αυτό, ειδικά για τόσο ακριβό όργανο δεν θα πήγαινα με τίποτα σε online μαγαζί και ας μου στοίχιζε λίγο παραπάνω.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλική συμβουλή: το κομμάτι που θα δοκιμάσεις και θα επιλέξεις, αυτό να πάρεις. Άλλο κομμάτι μπορεί να διαφέρει και ας είναι το ίδιο μοντέλο. Για αυτό, ειδικά για τόσο ακριβό όργανο δεν θα πήγαινα με τίποτα σε online μαγαζί και ας μου στοίχιζε λίγο παραπάνω.

 

 

+1

τετραφάρμακος

www.myspace.com/palebluepanos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

ριξε και μια ματια στο παρακατω φορουμ αν δεν το εχεις κοιταξει

 

http://theunofficialmartinguitarforum.yuku.com/

 

η μεγαλυτερη διαφορα εχει να κανει με το σχημα του οργανου. jumbo, mini jumbo, dreadnought, και οι μικροτερες κιθαρες (OM, OOM κτλ), εχουν σημαντικη διαφορα στον ηχο και στο γιατι προοριζονται. απο κει και περα, οσο πιο ακριβο το οργανο και η σειρα, τοσο καλυτερα ξυλα και προσοχη στη λεπτομερεια συνηθως (τα signature μοντελα προσωπικα τα αποφευγω γιατι νομιζω οτι πληρωνεις παραπανω λογω ονοματος). αλλα οτι ισχυει για τις martin ισχυει και για τις υπολοιπες μαρκες, οποτε αρχιζε να δοκιμαζεις οργανα για να αποκτησεις οση περισσοτερη εμπειρια μπορεις. κατα τη γνωμη μου ειναι κριμα να αγοραζεις ενα οργανο στα 2-3 χιλιαρικα πριν ξερεις ακριβως τι θελεις. τι στυλ μουσικης θελεις να παιξεις με την ακουστικη? παιζεις με πενα, δαχτυλα, η και τα δυο? την θελεις για live (με φουλ μπαντα?), η για σπιτι?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είμαι "συναισθηματικά" θα έλεγα προς την D-35.. αλλά εμφανισιακά μου αρέσει το σώμα της 000-28. Το παίξιμο θα έλεγα έχει λίγο απ'ολα αλλά και blues, αλλά μάλλον δεν θα βγάλω άκρη αν δεν τις δοκιμάσω.

Υπάρχει κανένα μαγαζί που να έχει τα μοντέλα για δοκιμή κάπου μέσα στην Ελλάδα να μην ξενιτευόμαστε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο guitar store στα εξάρχεια έχει αρκετά μοντέλα. εγώ την δικιά μου απο εκεί την πήρα

 

D-35... μεγάλος ανεκπλήρωτος (μέχρι στιγμής) έρωτας  ;D :-* :) :o 8) ::)

τετραφάρμακος

www.myspace.com/palebluepanos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

παντως για την d16 διαβαζω παντου οτι θεωρειται value for money, δηλαδη πολυ καλη κιθαρα σε λογικη τιμη. απ την αλλη, οταν ο κοσμος σκεφτεται martin βασικα σκεφτεται d28, και οσες d28 εχω ακουσει αρκετα (2-3 απο φιλους και μαθητες) ηταν ολες πολυ καλα οργανα, και ολες στο ιδιο ψηλο επιπεδο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου