Προς το περιεχόμενο

LOUISIANA RED & OI BLUES WIRE Louisiana Red Birthday Tour 2011


ez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

HALF NOTE JAZZ CLUB 25/3/2011 - 31/3/2011

 

Ο Louisiana Red, Αποτελεί χωρίς αμφιβολία μία από τις περισσότερο σημαντικές προσωπικότητες του μπλουζ, έναν από τους τελευταίους αυθεντικούς legendary bluesmen. Κάθε χρόνο περιοδεύει ασταμάτητα από ήπειρο σε ήπειρο, τραγουδώντας τα δικά του βιώματα και ηχογραφώντας τα σε άλμπουμ υψηλών προδιαγραφών. Δεν είναι παράξενο ότι τόσο το ηλεκτρικό του άλμπουμ “Back to the black bayou”, όσο και το ακουστικό “You got to move” με τον πιανίστα David Maxwell, ανακηρύχθηκαν από το Blues Foundation σαν τα καλύτερα του 2010 στις αντίστοιχες κατηγορίες. Η μουσική του δραστηριότητα αρχίζει στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '40, όταν πιτσιρικάς παίζει φυσαρμόνικα και κιθάρα στους δρόμους για πενταροδεκάρες.Το 1948 γνωρίζει τον Muddy Waters, ο οποίος γοητεύεται από τον πεισματάρη δωδεκάχρονο ορφανό και του μαθαίνει όλα όσα ξέρει, περιθάλποντας τον σαν το πνευματικό του παιδί. Σήμερα, ο Louisiana Red είναι ο μοναδικός μουσικός του μπλουζ που παίζει σλάιντ, όπως ακριβώς και ο Muddy. Στη δεκαετία του '50 αρχίζει να ηχογραφεί με το ψευδώνυμο Crying Red ή Playboy Fuller.

Στη συνέχεια υιοθετεί το Louisiana Red, είτε λόγω της Ινδιάνικης καταγωγής του, είτε εξαιτίας της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας και δράσης στο κίνημα των Black Muslims και του Rev.Ike, στις αρχές της δεκαετίας του '60. Ο Louisiana Red είναι ένας μοναδικός φίλος για όσους τον γνώρισαν από κοντά - και είναι πολλοί αυτοί στην Ελλάδα - και ένας ξεχωριστός και μεγάλος καλλιτέχνης. Μαζί του στο Half Note οι Blues Wire. Ξεκινώντας την πορεία τους στο χώρο του blues στα 1983, οι Blues Wire βαδίζουν ήδη στην τρίτη δεκαετία τους, γεγονός πολύ σπάνιο για ελληνικό συγκρότημα, με αμέτρητες συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδος, εννέα άλμπουμ στη δισκογραφία τους και τον τίτλο μιας από τις καλύτερες blues bands στην Ευρώπη.

 

Louisiana Red: φωνή / κιθάρα

Ηλίας Ζάικος: κιθάρα / φωνή

Σωτήρης Ζήσης: μπάσο

Νίκη Γουρζουλίδου: τύμπανα

LR_BW_2011.jpg.f99820c307d463b3f035feb5300a8604.jpg

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τους Blues Wire τους είχα δει στα Γιάννενα με τον Louisiana Red πριν από έντεκα-δώδεκα χρόνια περίπου και η συναυλία ήταν απίστευτη. Έχω ακόμη την αφίσα με το αυτόγραφό του... Μη τους χάσετε. :)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχαμε την τιμή και την μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε πέρσι τον μεγάλο αυτό μουσικό στο Blue Note στην Καστοριά. Μαζί με τους Blues Wire φυσικά  ;D

Υπέροχος άνθρωπος, και μας χάρισε μια καταπληκτική βραδιά... Αξέχαστη πραγματικά.

Να περάσετε καλά Ηλία, να δώσεις τους χαιρετισμούς και την αγάπη μας απο όλους εμάς στο Blue Note στον Mr. Red.

Παιδιά όπου παίξει κοντά σας ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΣΕΤΕ...

 

ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ, ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΗΓΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Guru

Απο σήμερα το βράδυ (10:30) και για 7 ημέρες!!!ελπίζω να δω απο κοντά φίλους που έχω να συναντήσω καιρό αλλά να τα λέμε κι απο δώ καθότι έχω πρόσβαση σε pc!!oh yeah!!

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια επίμονη γρίπη με έχει κρατήσει μέσα για μερικές μέρες. Αρχή της άλλης εβδομάδας θα τα πούμε από κοντά Ηλία.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου