Προς το περιεχόμενο

Αγορά εξωτερικής κάρτα ήχου για αρχάριο.


Vegeterian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. ;D

Θέλω να αγοράσω μια εξωτερική κάρτα ήχου για να μπορώ να ηχογραφώ τα κομμάτια μου και γενικά ότι παίζω στη κιθάρα. Δέν έχω καμία απολύτος εμπειρία στο θέμα αυτό. Ούτε πως να τη δουλεύω ούτε που να κοιτάξω και τί. Οπότε και ρωτάω εδώ τα εξής. Τι μπορώ να πάρω απο 100-150Ε που να με καλύπτει στα αρχικά μου βήματα αλλά να μου μείνει κιόλας και για αργότερα όταν ενκληματιστώ με το όλο θέμα της ερασιτεχνικής ηχογράφισης ( αν το θέτω σωστά  :P ).

Προφανώς θα χρειαστώ και κάποιο λογισμικό. που θα πρέπει να κοιτάξω, πρέπει να το αγοράσω η υπάρχει κάτι δωρεάν στο ίντερνετ?

Και κάτι τελευταίο.

Σκοπεύω να κάνω ένα Home Studio, όχι τίποτα τρελό. Ένα λάπτοπ , μόνιτορ, 2 μικροφωνάκια έτσι για να ηχογραφώ τα κομμάτια μου για μένα.

Το λάπτοπ που έχω είναι ενα Acer Aspire 5517( http://www.retrevo.com/search?q=Acer+Aspire+5517&rt=sp&modelid=23511274 και θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά αυτή που χρειάζεται για να ηχογραφίσω.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός μιας και δε ξέρω πολλά πράγματα πάνω στο θέμα.

Κάθε απάντηση δεκτή ευχαριστώ εκ των προτέρων...  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίξε μια ματιά κατ αρχάς εδώ

http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=50

και εδώ http://www.noiz.gr/index.php?action=articles;sa=view;article=51

όσον αφορά την αγορά κάρτας ήχου.

Γενικά πολλές κάρτες συνοδεύονται και από κάποιο γνωστό daw σε lite έκδοση, αλλιώς μπορείς να δοκιμάσεις το audacity που είναι απλοϊκό, αλλά και freeware.

 

και αν θες διάβασε κάποια από τα πρώτα βήματα για home recording

http://www.noiz.gr/index.php?topic=160830.0

 

Αν κάνεις μια αναζήτηση στο φόρουμ θα δεις ότι υπάρχουν χιλιάδες θέματα ανάλογα με το δικό σου. Όπως επίσης και τα σχετικά που εμφανίζονται ακριβώς από κάτω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Το ξέρω ότι υπάρχουν πολλά τόπικ σα το δικό μου ναι. Απλά ήθελα μια καθοδήγηση για τις συγκεκριμένες ερωτήσεις που με απασχολούσαν αλλά περισσότερο για το εάν όλο αυτό που θέλω να κάνω μπορεί να υποστηρικτεί απο το λάπτοπ που έχω.

Αυτό με απασχολεί αρκετά και γιαυτό και ρώτησα μήπως κάποιος που ξέρει τι απαιτήσεις θέλει η κάρτα και ένα πρόγραμμα και άν το λάπτοπ που λεχω θα μπορέσει να υποστηρίξει κάτι τέτοιο... ::)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή εδώ έχει και ωραίο software

 

http://www.thomann.de/gr/presonus_audiobox_usb.htm

 

Το laptop σου δεν πάει βήμα, και δεν είναι για πολλά- πολλά. Παρόλα αυτά για αρχή καλό είναι, για να γράψεις δηλαδή τα audio κανάλια σου και να πετάξεις και κάνα plug-in. Στην πορεία βλέπεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου