Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για φθηνό synth ...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά γειά και χαρά,

 

ενδιαφέρομαι να αγοράσω (μάλλον απ' τον Thomann) ένα φθηνό (αν ήταν δυνατόν και κάτω των 600 ευρό) synth... έχω v.a. synths (σε hardware) και βέβαια το "μουσικό" μου πι σι με διπλοπύρηνο άθλον κλπ. φουλ σε vsti ... συνεπώς από ηλεκτρονικούς ήχους/γενήτριες/synths είμαι οκ. αυτό που θέλω είναι το νέο synth που θα προσθέσω να είναι.... κατ' αρχάς synth (μου είναι άχρηστες λειτουργίες sampling/sequencing...εδώ και χρόνια δεν έχει νόημα να ΜΗΝ τα κάνεις στο πι σι...) έπειτα επικεντρώνομαι στην αναζήτηση κάποιου synth που να έχει καλά ακουστικά όργανα (κυρίως πιάνο) αλλά και βιολιά / τσέλο κλπ... τέλος με ενδιαφέρει η φορητότητά του (δηλαδή 5-6 κιλά ει δυνατόν)

 

(γράφω electronica αλλά παίζω και κάποια live και τέλος πάντων μ' ενδιαφέρει το άλλο άκρο να καλύψω την ανάγκη μου για ένα όργανο με καλά patches σε κλασικούς ήχους, ένα ευέλικτο, ελαφρύ και όσο το δυνατόν φθηνότερο rompler)

 

προσανατολίζομαι στις ακόλουθες λύσεις :

 

roland juno d (489 euros)

yamaha S 03 SL (459 euros)

 

και διαβάζω για την έλευση του korg χ-50 (798 euros) ακριβό προφανώς αλλά πιο πλήρες ίσως.....

 

έχω παίξει με το juno d και μπορώ να σας πω πως με την τιμή του thomann το σκέφτομαι σοβαρά....

 

 

Τι λέτε ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προετρεψα πριν λιγουςμηνες ενα φιλο να αγορασει το juno d και μαλιστα του το παρειγγειλα εγω μαζι με δικη μου παραγγελια και νομιζω οτι ειναι μια καλη αγορα συμφωνα με ολα αυτα που θελεις. μια χαρα τιμη μια χαρα για κοντρολερ απο ηχους δε θα τρελλαθεις κιολας , αλλα ακομη και στα live μπορεις να κουβαλησεις Pc Πλεον αν θελεις . το d beam (ετσι δε λεγεται αυτο που κουνας τα χερια σου απο πανω απο κατι Led? ) ειναι μουφα μη ψαρωνεις.:)

ειναι μια καλη λυση για καποιον που θελει με λιγα λεφτακια να εχει μιντι κοντρολερ + ενα μηχανημα που μπορεις να παιξεις χωρις να ανοιξεις τον υπολγιστη αναγκαστικα.

δε τρελλαθηκα με τα πιανα και τα ακουστικα οργανα που ειπες παντως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ούτε εγώ τρελλάθηκα , πάντα τα roland μου φαίνονται εξάλλου και λίγο μουντά , βέβαια στις μίξεις είναι οκ....

 

έχω πάθει πάντως πλάκα με το χ-50 (που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες) όσον αφορά στη φορητότητά του .. είναι ενα τρ61 χωρίς το σίκουενσερ , 64μβ ρομ 5οκτάβες κλπ... ακουσον ακουσον : ------>>>> 4.3 κιλά... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

 

τεσπά ... για το s03 ή οτιδήποτε άλλο μικρό σχετικά φθηνό που να αξίζουν τα ακουστικά του όργανα ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το x-50 KORG δεν το έχω ακούσει, αλλά μεταξύ juno και s03 θα σου πρότεινα το Roland Juno D. Το s03 (το άκουσα με ακουστικά βέβαια) μου φάνηκε πολύ φτινιάρικο στον ήχο. Κάποιοι ήχοι ήταν λες και άκουγα το Yamaha PSR-A3 μου. Πιστεύω για πλάτες, (pads,strings..) και guitar και piano είναι καλύτερο το juno.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμ, απλά στη yamaha βρίσκεις συνήθως καλύτερο πιάνο..... κατά τ' άλλα κι εμένα μου παραφαίνεται ψεύτικο... κυρίως σαν κατασκευή ....

 

το x-50 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και όταν αυτό συμβεί στις προσεχείς μέρες, θα έχει (τιμή thomann) 800 euro, πάει δηλαδή πολύ.... ΟΜΩΣ έχει 64mb rom και είναι πρακτικά ένα korg tr61 χωρίς sequencer..... με το εξής κορυφαίο : 4,3 kg βάρος !!!!!!

 

οπότε όσον αφορά στο x50 μετατρέπω το ερώτημα ως εξής . έχετε ακούσει το tr61 ??? έχουν βελτιωθεί οι ήχοι πιάνο και πόσο ? ανταγωνίζονται τους ήχους της yamaha ? ( το tr61 ΔΕΝ είναι το extreme...ηχητικά)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα να δείς.. έχω το motifES και οι ήχοι του πιάνο μ' αρέσουν πολύ.. αλλά δεν μπορώ να πώ πως μαρέσουν γενικά οι ήχοι πιάνο σε όλα τα yamaha synth. Στο s03 δεν μου ακουγόταν καθόλου καλά. Μάρεσε ο ήχος πιάνο στο P250 της Yamaha παρα πολύ επίσης. Μου άρεσε και το πιάνο του Roland RD300SX που άκουσα αλλά και το GrandPiano του Fantom X. Τωρα το πιάνο του s03 δεν μαρεσε καθόλου. Ενω του juno d στεκόταν μια χαρά, δεν ήταν και RD300SX αλλά δεν με χάλασε. Ολα αυτά είναι και υποκειμενικά.. μπορεί να φταίγανε τα ηχεία , τα ακουστικα... εγώ.. :) . Στο καινούριο σου ερώτημα δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί δεν έχω ακούσει ούτε το x-50 ούτε το tr61 (μονο από demo songs το άκουσα) :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω το KORG TR6. Για να μη γράφω και εδώ τα συμπεράσματα μου θα τα δείτε στο http://www.analogorama.com/forum_posts.asp?TID=158&PN=2

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Proteinw Roland Juno-D kai den to suzitaw. Oti prepei. Mia xara hxous exei pou mporeis aneta na epeksergasteis oso 8eleis meta, einai panalafro kai nomizw oti einai kai mia aksioprephs oikonomikh lush gia synth. Meta to Fantom-X bebaia to XAOS.......... :lol:

Don't compromise yourself, you're all you've got!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου