Προς το περιεχόμενο

Παραλειπόμενα Frankfurt Musikmesse 2011 (Lace pickups)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Χθες το βράδι μετά την έκθεση φάγαμε με μια ωραία παρέα παραδοσιακά κότσια und μπιρεν. Ηταν μαζί ο Don Lace (Lace pickups) o Αλέξανδρος Αμπραβανέλ (αντιπρόσωπος της Lace μεταξύ άλλων), ένας Δανός λάτρης της Ελλάδας ( ; ) και ο Analogtreehouse παλιό μέλος του Noiz, ο οποίος ζει στη Γερμανία και κάνει ωραία πράγματα που θα μας αφηγηθεί σε άλλη ενότητα σύντομα.

 

Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για τους μαγνήτες και την τεχνολογία τους με τον Don, που η εταιρεία του είναι πρωτοπόρα σε εναλλακτικές λύσεις.

Κατ' αρχάς κυκλοφορεί τον μαγνήτη Alumitone για μπουζούκι. Ο ήχος αυτών των μαγνητών για όσους δεν τον έχουν ακούσει, είναι πιστός και φυσικός, κάτι που ταιριάζει απόλυτα σε ένα όργανο σαν το μπουζούκι. Αυτή την εποχή συζητάει συνεργασία με την Peavey για μια σειρά από κιθάρες με τους μαγνήτες του.

 

Του είπα πως οι Holy Grail που φοράει η Stratocaster μου είναι η ύστατη επιλογή μου μετά από αρκετά σετ μαγνητών που δοκίμασα από πολλές εταιρειες και τον συγχάρηκα για τον ήχο τους. Με ενημέρωσε πως τους είχαν σχεδιάσει για να μπουν πάνω στις Fender Deluxe. Η Fender είχε καλέσει όλες τις μεγάλες εταιρείες να κατασκευάσουν μαγνήτες noiseless που να έχουν That Tone. Μετά από μήνες έφτιαξαν τους Holy Grail που κέρδισαν τον "διαγωνισμό" της Fender. Για οικονομικούς λόγους όμως λίγο αργότερα η Fender αποφάσισε να βάλει δικούς της που είχαν διαφορά 2-3 δολλάρια και έτσι δεν προχώρησε η συνεργασία όπως είχε τύχει σε άλλη σειρά παλαιότερα. Σήμερα η Fender χρησιμοποιεί τους Lace μόνο σε κάποια μοντέλα Artist Signature.

 

Κάτι που μου έκανε εντύπωση ήταν ένας μαγνήτης πρωτότυπο, που έβγαλε από την τσέπη του (!) και προσπαθεί να βρεί εργοστάσιο μαζικής παραγωγής. Πρόκειται για έναν πολύ μικρό και στενό passive μαγνήτη που μπορεί να κολληθεί στο τέλος της ταστιέρας και έχει πλάτος όσο δύο τάστα περίπου. Το πρόβλημα είναι πως είναι δύσκολη η κατασκευή του σε γραμμή παραγωγής, αφού είναι τόσο μικρός. Η αλήθεια είναι πως μου γυάλισε ιδιαίτερα η ιδέα για την Telecoustic μου, πάνω στην οποία θέλω να βάλω μαγνήτη. Κολλάει σαν προέκταση της ταστιέρας, είναι μαύρος και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Ηχο δεν άκουσα, αλλά αν τηρεί τις προδιαγραφές της Lace σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

 

Παρά τις μπύρες και την πολυλογία μου, τελικά δεν τον ξέχασε στο τραπέζι και έφυγα με ένα μπρελόκ που μου έδωσε... Ατιμη κενωνία!

 

Στη φωτό από αριστερά: Analogtreehouse, Α. Αμπραβανέλ, yameth, Don Lace

MesseLace.jpg.cc89d5112ac98ea242ad96510711430e.jpg

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου