Προς το περιεχόμενο

προτεινομενο setup ηλ. κιθαρας για live



Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα επανέλθω στο κανονικό θέμα... (και όχι στις διαφωνίες) έτσι γιατί μ' άρεσε! Λοιπόν, απο όση εμπειρία έχω (όχι τραγική αλλά ούτε και τιποτένια) το μόνο που με βόλεψε ήταν το κιθάρα --> πεταλάκια ---> ενισχυτής --> μικρόφωνο. Και αυτό γιατί η πεταλιέρα έχει προ - προγραμματισμένους ήχους! Μα εγώ θέλω τα 3 μου... πεταλάκια, άντε 4 και να μπορώ ανα πάσα στιγμή να βάλω και να βγάλω ό,τι θέλω! Το να πρέπει να ξέρω που βρίσκεται ο κάθε συνδυασμός ήχων κτλ μου φαινόταν απίστευτο πάντα!

Κατα τα λοιπά δεν νομίζω οτι παίζει θέμα μόνιτορ, όταν έχεις τον ενισχυτή σου ακούς αυτόν (άλλωστε αυτόν θές να ακούς) απλά στο soundcheck θα πρέπει να τα πείς καλά με τον ηχολήπτη γιατί ας πούμε έγω έχω μαλώσει πολλες φορές για το απλό... να μην κρέμεται το μικρόφωνο σαν... :-X αλλά να κοιτάει την καμπίνα! Σε μέρη με σοβαρό ηχολήπτη πάλι θες προσοχή στο check για να ξέρεις οτι αυτό που βγαίνει είναι αυτό που θές, απλά έκεί έχεις έναν άνθρωπο να σε βοηθήσει αντί να σε πολεμάει με βλακείες όπως στα υπόλοιπα.

Με τέτοιο στήσιμο και έναν ενισχυτή όχι τέρας βγαίνεις μια χαρά και δεν χαλάει και η μέση σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 83
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν ξερω ποσο  κουραστικά ή παρεξηγησιμα ηταν αλλα καποιες εννοιες που γραφτηκαν, ρεαλιστικα, τεχνικα αλλα και "φιλοσοφικα" ειχαν point.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε συμφωνούμε, και ο SF το ίδιο πράμα είπε, αλλά από πού και ως που είπε ο Loki ότι πρέπει να παίζουμε με την πεταλιέρα στο PA? Μου βάζεις την παράθεση να το δούμε? Γιατί εγώ δεν διάβασα κατι τέτοιο σε ποστ του Loki  ???

+ 1 να λες την άποψή σου αλλά εσύ ξεκίνησες ένα παραλήρημα να πούμε και μπριζώθηκες χωρίς να κατάλαβω τη διαφωνία

 

1) Το κοινό ακούει τί του δώσεις. Αν του δώσεις λ.χ.:

    Κιθάρα->Πετάλια/Πεταλιέρα->PA, ουσιαστικά του δίνεις μια κλανιά απο κιθάρα,

    εν συγκρίσει με το Κιθάρα->Ενισχυτής->PA.

2) Το κοινό ακούει τη "διαφορα μεταξύ πλυμένου και πραγματικά καθαρού"!!! ( για να θυμηθούμε τη παλαιά διαφήμιση!!  Grin Tongue

 

Σου κάνω παράθεση αυτό που έγραψα εγω. Για τον απλό λόγο οτι δεν είπα οτι συνέστησε το να παίζει κάποιος με αυτό το setup, αλλα για να "θίξω" αυτό που είπε, οτι το κοινό ακούει οτι και αυτός που παίζει..και συνέχισα λέγοντας ( όπως και όλοι μας ) πως αν δώσεις κλανιά, θα είναι πολύ χειρότερο...εδω με rig και δε καταλαβαίνει ο ακροατής ( το μέσο αφτί όπως ονομάζεται ) τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού ήχου...αν πάρεις κάτι ημίμετρο, δεν είναι λογικό να έχει χειρότερο αποτέλεσμα στα αυτιά του;...

 

Κ κάτι τελευταίο, δεν πρόσεξες οτι στο πρώτο μου post συνεχώς αστειεύομαι, βάζω emoticons και λοιπές internetικές βλακείες για να δείξω οτι κάνω πλάκα...και εν πάσει περιπτώσει, δεν ειρωνεύτικα κανέναν, ξέρω κανέναν κ απο χθές για να αρχίσω τις ειρωνιές μέσω ενος φόρουμ;; έλεος-τί είμαστε....

 

Αυτά...πάω για μακαρόνιαααΑΑΑΑαααα καλή συνέχεια ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μωρε αποτελεσμα μπορει να εχεις (φυσικα  κατωτερο απο ενα μικροφωνο μπροστα σε εναν ενισχυτη) ...εσυ δεν την βρισκεις..... (αλλη αισθηση να σου φυσαει τα...μπατζακια ..το μεγαφωνο του ενισχυτη και αλλη να ακους την κιθαρα σου απο το μονιτορακι....)

 

Για σκυλε καταστασεις ("μαγαζια",ροκ-σκυλαδικα,αρπαχτες κτλ.) καλο ειναι το connect αλλα τωρα αν θες να ακους την κιθαρα σου like GOD intended to.. ;D...τιποτα δεν αντικαθιστα τον ενισχυτη....

 

Συμφωνώ και επαυξάνω... Άμα δεν πάρω τον αγαπημένο μου RIVERA και τα πετάλια μου (marshall echohead και regenerator ,και dunlop crybaby) απλά δεν έχω τον ήχο μου, οπότε ξενερώνω και εγώ και η μπάντα. Όλα παίζουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα και στο πόσο καλά θα πορώσεις την υπόλοιπη μπάντα ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Στην τελευταία πρόβα έπαιξα με τη στρατ μου αντί για την nighthawk, και επειδή η διαφορά στον ήχο ήτανε τεράστια, ξενέρωσε όλη η μπάντα και δεν μπορούσε να groovαρει...

Οπότε τελικά, όπως παίζεις στην πρόβα, έτσι πρέπει και στη σκηνή. Γνώμη μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

δεν πρόσεξες οτι στο πρώτο μου post συνεχώς αστειεύομαι, βάζω emoticons και λοιπές internetικές βλακείες για να δείξω οτι κάνω πλάκα...και εν πάσει περιπτώσει, δεν ειρωνεύτικα κανέναν, ξέρω κανέναν κ απο χθές για να αρχίσω τις ειρωνιές μέσω ενος φόρουμ;; έλεος-τί είμαστε....

 

Aυτά περί ειρωνίας ή όχι τα αφήνω μεταξύ εσάς των δύο....απλά την...ΔΙΑΦΩΝΙΑ...ήθελα να εντοπίσω... ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μενα, εαν εχεις τα πεταλια και τον ενισχυτη που σου αρεσουν και που με αυτα βγαζεις αυτο που εσυ νιωθεις σαν τον ηχο σου,δεν υπαρχει κανενας λογος να τα αφηνεις να μαραζωνουν στο σπιτι (ή στο στουντιο) και να μην τα παιρνεις στα live να παρουν λιγο αερα και αυτα. Γιατι αν εχεις μαθει με αυτα,οποια πεταλιερα-μονιτορ και να εχεις τον ηχο σου δεν θα τον βγαλεις,οποτε μετα λογικα ερχεται σαν αλυσιδωτη αντιδραση η μετρια αποδοση ολης της μπαντας (εαν μπαινουν στον κοπο να σε ακουσουν  ;D ).

Ναι εχει κουβαλημα η φαση,αλλα τ αξιζει.

Οσο για το αν εχει ή οχι ηχοληπτη,ή τι επιπεδου ηχοληπτη εχει το μερος που θα παιξεις,δεν αγχωνομαι,μιας και ο ηχοληπτης ειναι μελος της μπαντας κανονικοτατα οποτε ειναι παντου και παντα μαζι (και φερνει και μερικα "καλουδια" που τον διευκολυνουν (και αυτον και τη μπαντα τελικα). Τοσο απλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω παιξει απο μπαρακια μεχρι μεγαλα μπουζουκια...

οταν ειχα τον λαμπατο fender super reverb, στο παταρι (και παλιοροκα ηχοληπτη που μου επερνε ηχο απο μικροφωνο) χρειαζοταν να παιψω μονο καθαρα,αλλα γουσταρα απιστευτα..

βεβαια οπως το 99% των νυχτερινων μαγαζιων,δεν ηταν φτιαγμενο για μπουζουκια,με απαραδεκτα υλικα σε τοιχους και ΚΟΛΩΝΕΣ που παρολα τα 4 18ρια sub  και τα 8 κιλα ηχο που ειχαμε ακουγαμε ΜΟΝΟ πριμα και μεσαια( αυτος ηταν και ο λογος που ολοι οταν φευγαμε ειχαμε νευρα...)

μετα εβαλα την πεταλιερα κατυθειαν στη κονσολα...

αν σκεφτειτε,οτι αφηνα τον παλιο και συλλεκτικο και κειμειλιο οικογενειακο fender σε ενα μαγαζι στη μεση του πουθενα 200 χιλιομετρα απο το σπιτι μου...τοτε θα ψηφιζα σιγουρα πεταλιερα.η πεταλακια και κονσολα..

παρολα αυτα τιποτα δεν δινει τη γλυκα που ενοιωσα οταν επαιξα σε ενα μπαρ και ειχα ενα marshall (μικροτερο εννοειτε απο τον fender) ενα πεταλακια της boss overdrive,ενα eq της boss και δανεικο ενα reverb της boss..

αρα το θεμα για μενα δεν ειναι ποιο ειναι το καλυτερο,το θεμα για μενα ειναι αν αυτο το κανεις επαγγελμα και προσπαθεις να διευκολυνεις τη ζωη σου,η το κανεις απο χομπι και ταλαιπωρεισαι,αλλα γουσταρεις...

εγω επειδη το εχω κανει απαγελμα τα τελευταια 13 χρονια...προσπαθω να κανω τη ζωη μου ευκολοτερη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω επειδη το εχω κανει απαγελμα τα τελευταια 13 χρονια...προσπαθω να κανω τη ζωη μου ευκολοτερη.

 

και πολυ καλα κανεις...

 

απλα το προβλημα με την...γενια μας... ;D...ειναι οτι τα χρονια τα ..παλια.. ;D...καλος ενισχυτης θεωρουνταν ο...ΜΕΓΑΛΟΣ ενισχυτης.... ;D ....και ετσι σπασαμε τις μεσες μας..κουβαλωντας ...ωραιοτατα αλλα ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ για την ελληνικη πραγματικοτητα ...μηχανησματα... ;D...σε ολα τα κωλαδικα της περιφερειας και της πρωτευουσας.... ;D

 

καποια στιγμη ομως στην...πολυταραχη  ζωη μου ..ανακαλυψα...το...εργαλειο που λεγεται ΜΙΚΡΟΣ ΛΑΜΠΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ (και οταν λεμε μικρος εννοουμε ΜΙΚΡΟΣ,δηλ.τον κουβαλας ανετα με το ενα χερι,στην πλατη εχεις την κιθαρα στο gig bag της & στο αλλο χερι την πεταλιερα σου...δηλ. απλα κανεις...ενα ...ταξιδι απο το...αμαξι στο....μαγαζι... ;))  

 

με εναν μικρο λαμπατο ενισχυτη σε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μαγαζι (αλλα ακομα και στο ΟΑΚΑ... ;D) και να παιξεις κερδιζεις τα παρακατω:

 

1.ευκολο μικροφωνισμο του..(παρε & ενα μικροφωνο για να μη γκρινιαζει ο ηχοληπτης δεν χανεις τιποτα και εχεις και σταθερη ποιοτητα)

2.ελαχιστη βαβουρα (δεν βαβουριαζει και ειναι πολυ πιο controlable απο τα τερατα)

3.οικονομια χωρου

4.καλυτερο ηχο..

 

τυχαιο?δεν νομιζω? ;D

 

απο εκει και περα φυσικα οταν παιζεις σε "δουλειες" και σε αρπαχτες  βαζεις "κονε" την πεταλιερα και καθαρισες (και εγω το ιδιο κανω...ή μαλλον εκανα)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Όταν ακούμε τον ενισχυτή μας πάνω στο stage ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ δεν ακούμε ό,τι το κοινό. Βάσει των περιορισμών του χωροχρονικού συνεχούς, σ'αυτό το σύμπαν τουλάχιστον, είναι αδύνατον δύο αυτιά να βρίσκονται στο ίδιο ακρβώς σημείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κβαντομηχανικα, δεν ειναι αδυνατον.  ;D ;D

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου