Προς το περιεχόμενο

Μουσικη δρόμου & ενισχυτης..


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε όλους,

 

αρχικά, χαίρομαι πολύ που ξαναγραφω.  :)

 

Εχω μία ερώτηση να κάνω:

Τους τελευταιους 2 μηνες, παίζω μουσική στον δρόμο. Και σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα με τους δημοτόμπατσους.

Παίζω με έναν αυτοσχέδιο ενισχύτη, 50 w τρανζίστορ στο 3-4 σε ένα δεκάρι μεγάφωνο. Τραγουδάω, παίζω κιθάρα και έχω και ένα stomp. Η ένταση στα δικά μου αυτιά (που δεν ειναι κριτήριο) είναι οριακά χαμηλη/κανονική, στα αυτιά ενός μέσου ανθρώπου ειναι μάλλον οριακά δυνατά, ειδικα στο Ελλαντα που δεν ξέρουμε τι θα πει μουσική δρόμου.

 

Παίζω delta blues stuff, και όχι grindcore industrial noise με ψήγματα techno (δεν το λέω για να υποτιμησω κάτι, απλα γενικά ειναι μια θεωρητικά ευπεπτη μουσική). Ειδικά τις τελευταίες βδομάδες μου έχουν σπάσει τα

 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

.

 

Γνωρίζει κάποιος το νομικό πλαίσιο του busking ; Υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει να παίζω με ενισχυτή στον δρόμο; Ειναι θέμα decibel ;

 

Οποιαδήποτε πληροφορία ειναι παραπάνω απο καλοδεχούμενη.

 

Ευχαριστω παίδες

 

Α

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To busking στην Ελλαδα βρισκεται σε πρωτογονο επιπεδο - δεν ειναι και τοσο διαδεδομενο, οπως σε αλλες Ευρωπαικες χωρες, ασε που οι περισσοτεροι θα το θεωρουν ενα και το αυτο με τον τσιγγανο που περιφερεται στις ταβερνες παιζοντας ακορντεον. Οποτε δε θα με εξεπληττε αν δεν υπαρχει καποια συγκεκριμενη νομοθεσια για τετοιες δραστηριοτητες. Ισως ξερει καποιος δικηγορος στο forum (LK σε ζηταν στον διαδρομο 4 ;D ;D) 

 

 

Υ.Γ. Εχω δει τους γνωστους Ινδιανους/Περουβιανους να παιζουν ανενοχλητοι επι ΩΡΕΣ πανω σε οποιο δρομο μπορεις να φανταστεις, αν πετυχεις κανα σχημα τους, δε τους ρωτας πως το κανουν? Καμια ειδικη αδεια ισως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάση νόμου απαγορεύεται η χρήση ενισχυτή σε δημόσιο χώρο χωρίς σχετική άδεια..  ???

Ωστόσο υπάρχουν κάποια μέρη, όπου υπάρχει μάλλον καποιός άγραφος κανόνας που δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα η δημοτική αστυνομία ή ξερωγω ποιος.. αλλά και εκεί υπάρχουν τα "πόστα" που έχουν "πιάσει" οι παλιότεροι..  :-X

Jam House

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι Καμινόμπατσοι που με κυνηγάν, οι οποιοι ειναι πολυ συγκεκριμενοι λόγω πόστων αδυνατουν να μου δώσουν την παραμικρή πληροφορία. Τους εχω ρωτήσει πολλάκις διάφορα νομικά και ποτέ μα ποτέ δεν έχουν μία απάντηση. Η δουλειά μου στη σχολή (Καλων τεχνών πλέον, χημικό νιέντε) είναι πάνω στον ήχο, στο πρωτόγονο και στα delta blues και ο καθηγητής μου προθυμοποιήθηκε να μου δώσει χαρτί για να ζητήσω άδεια χρήσης ενισχυτή. Απλά δεν ξέρω αν υφίσταται τέτοιο πράγμα. Αν όχι θα βγάλω δίπλωμα, θα αγοράσω και ένα βανάκι και θα κάνω guerilla garage punk gigs.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

(LK σε ζηταν στον διαδρομο 4 ;D ;D)  

Ρε συ Odis, αφού το Σάββατο έχω ρεπό!!  ;D ;D

Λεπόν, εντελώς επιγραμματικά λόγω ρεπό

(και πάντα λέμε τι ισχύει τυπικά. Δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να γίνονται τα "στραβά μάτια") :

 

Γενικά το θέμα ρυθμίζεται από το Ν. 2323/1995 , όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Ν. 3557/2007, και  αφορά το υπαίθριο εμπόριο (στάσιμο ή πλανόδιο).

Ως πλανόδιοι έμποροι (γυρολόγοι) , αντιμετωπίζονται και οι πλανόδιοι μουσικοί. Τυπικά δηλαδή απαιτείται άδεια.

Μέχρι τώρα τις άδειες τις χορηγούσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Πιθανολογώ ότι πλέον η αρμοδιότητα αυτή θα μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια.  

Τυχόν ισχυρισμός ότι υπάρχουν μόνο φιλοδωρήματα ,και πάλι εμπίπτει στις διατάξεις του ως άνω νόμου, αλλά επικουρικά μπορεί να ισχύσουν και οι διατάξεις για τους εράνους, όπου επίσης (κατ’ αρχήν) απαγορεύεται  να διενεργούνται (έρανοι) χωρίς άδεια.

Εξυπακούεται ότι ο πλανόδιος μουσικός  έχει (υπό προϋποθέσεις)  ασφαλιστικές  και φορολογικές υποχρεώσεις.  

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

οπότε προφανώς...αν παίζεις κάπου μουσική αλλά χωρίς να έχεις απλώσει καπελάκι/κουτάκι/θήκη για λεφτά.....δεν είσαι παράνομος??

 

 

και με την ηχορύπανση τι παίζει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To τυπικό του θέματος το εξήγησε πολύ καλά ο Λάκης.

 

Εγώ πριν κανά 2 χρόνια που είχα πιάσει κουβέντα με κάτι γνωστούς που είχα δει να παίζουν στη Θεσσαλονίκη,μου είχαν πει ότι είχαν πάει και στο δήμαρχο για κάποιο λόγο,νομίζω για κάποιο χαρτί.

 

Το busking στην Ελλάδα είναι πολύ παρεξηγημένο σπορ..

Είναι πολύ εύκολο να τα ρίξω για μία ακόμη φορά στην έλλειψη γενικής παιδείας(και συνακόλουθα μουσικής παιδείας) του μέσου Έλληνα που σε βλέπει σαν παλιοτελευταίο,αλλά από την εμπειρία μου στο εξωτερικό όπου έχω κάνει busking σε σχήμα των 4-5 ατόμων,υπάρχουν και άλλες διαφορές..

 

Δυστυχώς στην Ελλάδα οι περισσότεροι που παίρνουν τους δρόμους αγκαλιά με ένα όργανο δεν έχουν καμία σχέση με την μουσική.Ακόμη και οι γηγενείς τσιγάννοι υπολείπονται από εκείνους άλλων χωρών(Ισπανοί,Ρουμάνοι,κ.λ.π.)  που μπορείς να τους πετύχεις και να μείνεις με ανοιχτό το στόμα.

Εδώ τις περισσότερες φορές βλέπω ζητιάνους που παίζουν 5 λάθος νότες ή ανοργάνωτες φάσεις με ξεκούρδιστα όργανα,κ.λ.π.

 

Το busking για κάποιους μουσικούς του εξωτερικού είναι ένας αξιοπρεπής τρόπος ζωής και καλλιτεχνική έκφραση,ουδεμία σχέση με αυτό που έχει ο μέσος Ελληνας κατά νου..

 

Υ.Γ.@deadendmind Με το κρύο,ειδικά στα χέρια τι κάνεις;Γιατί εγώ σε μια φάση τα είχα δει όλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου