Προς το περιεχόμενο

Πoια monitors για nord electro 3 ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρεται, πρόσφατα αγόρασα το nord electro 3 χωρίς να σκεφτώ πρώτα ότι θα χρειαστώ κάποιου είδους monitor η ενισχυτή . Έτσι ξεκίνησα να το συνδέω στο hifi στο οποιο παίζουν απαράδεκτα. Τι μου προτείνεται λοιπόν ? Το budget μου είναι 300-400 ευρώ . (και άμα τα πουλάει και ο νάκας που έχω έκπτωση δεν με χαλάει :P)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με γειά το όργανο!

 

Καλά studio monitors βγαίνουν από τα 350-400 και πάνω. Εαν προορίζεσαι για κάπου εκεί οι επιλογές σου είναι 2: (α) παθητικά και (β) ενεργά.

 

Τα ενεργά έχουν ενσωματωμένο τον ενισχυτή και δεν χρειάζονται τίποτα άλλο μόνο τα καλώδια 1/4" jack τα βάζεις στη πρίζα και μπορείς να ακούς κατευθείαν από το όργανο. Τέτοια είναι πχ τα Behringer Truth B2031A.

 

Στα παθητικά χρειάζεσαι και ενισχυτή ξεχωριστό-εξωτερικό, είναι δηλ σαν τα ηχεία από το στέρεο σου. Η διαφορά είναι ότι δεν χρωματίζουν τον ήχο οπότε αυτό που γράφεις είναι αυτό που ακούς. Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά όπως το μέγεθος woofer, τα watt, ευαισθησία κτλ Μη πάρεις κάτω από 6ίντσες, διάλεξε κάτι μεταξύ 6-8".

 

Υπόψιν ότι ανάλογα με το που θα στήσεις το όργανο μπορεί να χρειαστείς και βάσεις για τα μόνιτορς. Τα tweeter πρέπει να είναι πάντα στο ύψος του αυτιού σου καθιστός δηλ για να καταλάβεις αν τα έχεις σε γραφείο δηλ είσαι οκ αν όχι πρέπει να πάρεις +βάσεις.

Μάλλον θα χρειαστείς και μια μικρή κονσόλα 2-6 κανάλια όχι κάτι ακριβό για να βάλεις το nord στη κονσόλα και μετά στα μόνιτορς και αν χρειαστεί και pc, cd player κτλ.

 

Αυτό είναι το σωστότερο setup.

 

Για τον Νάκα δεν ξέρω τι φέρνει πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο site του, αλλά και να ακούσεις από κοντά, δεν μπορείς να πάρεις κάτι χωρίς να ακούσεις πρώτα.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τα έχω ακούσει ποτέ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

 

Δουλεύω με τα Truth αυτά που σημείωσα παραπάνω και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

 

Ας μας πει κάποιος φίλος που δουλεύει τα συγκεκριμένα που ανέφερες.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου