Προς το περιεχόμενο

M-audio Profire 610


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω αγοράσει μια profire 610 εδω και 1.5 χρόνο,

 

αρχικά την εγκατέστησα σε windowsXP SP3 και για πολύ μεγάλο διάστημα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μετά από έναν χρόνο, η κάρτα άρχισε να βγάζει σφάλματα στην εκκίνηση των windows "No m-audio profire device could be found " παρόλα αυτά μετά από ένα restart έπαιζε σωστά.

 

Την ίδια περίοδο εγκατέστησα τα Windows 7 sp1 και σε άλλο partition ξανά-εγκατέστησα τα xp sp3. Την κάρτα την εγκατέστησα και στα δύο λειτουργικά. Αρχικά η κάρτα έκανε τα ίδια "No m-audio profire device could be found " - restart - ολα καλά.

 

Εδώ και μια βδομάδα όμως η κάρτα είναι σαν να κάνει απεγκατάσταση μόνη της. Την κάνω install και δουλεύει κανονικά για την πρώτη φορά, με το που κλείσω τον υπολογιστή και ξαναμπώ στα windows η κάρτα δεν λειτουργεί, τα windows κάνουν αυτόματα install την κάρτα ήχου της motherboard (realteck AC97 audio) και όταν πάω στο device manager η maudio δεν υπάρχει.. έχει χαθεί.

 

υπάρχει περίπτωση να "συγκρούονται" οι κάρτες μεταξύ τους;

έχει κανείς καμιά ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς όρισες.

 

Έχεις ακολουθήσεις σωστά (κατά γράμμα) τις οδηγίες εγκατάστασης;

 

XP

http://www.m-audio.com/index.php?do=support.faq&ID=485df5a71d1c49faeb8d332238ef7d4e

 

Vista/7

http://www.m-audio.com/index.php?do=support.faq&ID=b0cb8030ccf9830a78048760405b92ce

 

Επίσης, αν δεν την χρειάζεσαι, απενεργοποίησε τη realtek εντελώς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα έχω κάνει ακριβώς όπως λένε οι οδηγίες... Εξάλλου την πρώτη φορά μετά την εγκατάσταση, η m-audio δουλεύει πάντα. Όταν κλείσω τον υπολογιστή και τον ξανανοίξω δεν δουλεύει..

 

Επίσης τα windows 7 κάνουν αυτόματα εγκατάσταση την κάρτα ήχου (realteck AC97 audio)  που είναι ενσωματωμένη στην μητρική κάθε φορά που δεν βρίσκουν την m-audio. Την κάνω disable, uninstall τους drivers και διάφορα άλλα που έχω βρει με googlαρισμα αλλα τίποτα. Αυτή εγκαθίστανται αυτόματα κάθε φορά που δεν βρίσκει ο υπολογιστής άλλη κάρτα.

 

Οπότε την δεύτερη φορά γίνεται το ανάποδο από αυτό που θέλω. Έχω εγκατεστημένη την κάρτα ήχου της μητρικής και απενεργοποιημένη(?)-απεγκατεστημένη(?) την m-audio.

(Μπαίνω στον υπολογιστή-η maudio μου βγάζει σφάλμα-ο υπολογιστής δεν βρίσκει κάρτα ήχου - η realtech εγκαθίσταται αύτοματα.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω και εγώ την ίδια κάρτα.Στα xp είχα προβλήματα.Δεν μου την αναγνώριζε αν την άνοιγα/είχα ανοιχτή πριν bootάρει.Στα 7 δεν είχα κανένα πρόβλημα.Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις την onboard από το bios?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

edessaios

 

ηταν τοσο απλη η λυση.. εγω είχα μείνει ότι την κάρτα την ανοιγά πριν απο τον υπολογιστη και αυτο δουλευε στα ΧP. Τωρα απο ότι φαίνεται είχα το δικό σου πρόβλημα και το όποιο λυθήκε απευεθείας με το που άνοιξα την κάρτα μετά το boot. Το τσέκαρα πολλές φορές και είναι κομπλε! thanx  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου