Προς το περιεχόμενο

Ακουστικά για synth?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια! Επιτελους πηρα το πρωτο μου synth ! Απλα δν καταλαβαινεται ποσο πολυ περιμενω να ερθει η παραγγελια και να παιζω ολη μερα trance,kraftwerk και jean michel jarre :P

Που λετε πηρα το Alesis Micron! το συζητησα πολυ και το προτιμησα λογο μεγεθους,τιμης αλλα και των πολλων επιλογων που μου δινει. οκ δν εχει analog Knobs οπως ενα roland αλλα ενταξει θα τα παλεψω για αρχαριος στο ειδος.

Στο θεμα τωρα. Δν ειχα λεφτα για μονιτορ και ξεχασα να παραγγειλω και ακουστικα μαζι...οποτε σκεφτηκα να παω να παρω απο τον Νακα καποια seinnheiser. Μηπως θα μπορουσατε να με βοηθησετε? ψαχνω κατι αξιοπιστο και οχι υπερβολικα ακριβο.. αυτα απο εμενα.(να σημειωσω οτι σαν μαθητης του νακα εχω 10% εκπτωση οποτε υπολογιστε το ,χαχα)

ευχαριστω προκαταβολικα!

We roll tonite to the guitar bite...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ακυρο, αλλα επειδη διαβασα αυτα π λεω και ακουστηκε ακυρο το "ειμαι αρχαριος αλλα παιζω jean michel jarre" απλα παιζω πιανο καποια χρονια :Ρ. απλα για να αποφυγουμε ποζερο-παρεξηγησεις  ;)

We roll tonite to the guitar bite...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να πάρεις ένα απλό ζευγάρι ακουστικών με 40Εκαι να κάνεις τη δουλειά σου αλλά αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό του ήχου του synth ούτε είναι μόνιμη λύση.

 

Για να ακούσεις τον πραγματικό ήχο, προς το παρόν, πρέπει να συνδέσεις τα main outs (Right&Left) σε ένα μίνι ηχοσύστημα (HI-FI) ή σε ενισχυτή που να οδηγεί ηχεία που να έχει aux/tape input.

 

Οπότε μην επαναπαύεσαι με τα ακουστικά. Είναι μεν χρήσιμα για τις ώρες κοινής ησυχίας αλλά δεν είναι ο σωστός τρόπος να δουλεύεις με synth. Σιγά σιγά αργότερα μάζεψε λεφτά να πάρεις, έστω και μεταχειρισμένα, ένα ζευγάρι μόνιτορς για να μάθεις από τώρα να ακούς και να δουλεύεις σωστά και αργότερα να μιξάρεις αν χρειαστεί.

 

Μη ξεχνάς ότι πολλοί ακούν/φτιάχνουν με ακουστικά έναν Α ήχο και όταν συνδέουν το όργανο σε pa δεν έχει καμιά σχέση ο ήχος και την πατάνε.

 

Οπότε θέλει μεγάλη προσοχή από τώρα στην αρχή να μάθεις να ακούς σωστά.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω σκεφτομουν 40-50 ευρω. κοιτα εχω τον ενισχυτη της κιθαρας μου..ειναι transistor οχι λαμπα ομως εχει υποδοχη για κατι τετοιο. πιο παλια ειχα συνδεσει και ενα πικαπ σε αυτον. ισως κανει μεχρι να παρω μονιτορ...παντως ευχαριστω! Καποια προταση για ακουστικα ή λες να μην παρω καν?

We roll tonite to the guitar bite...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό είναι να έχεις ένα ζευγάρι ακουστικά για αρχή όπως αυτό: http://www.thomann.de/gr/sennheiser_hd_203.htm. Δεν χρειάζεται κάτι πολύ ακριβό εφόσον δεν δουλεύεις σε studio env.

 

Όσον αφορά τον ενισχυτή κιθάρας δεν είναι κατάλληλος για synth, εκτός από πιθανή ελαφριά παραμόρφωση που θα έχεις δεν μπορεί να υποστηρίξει στερεοφωνικό σήμα το οποίο είναι απαραίτητο στα synth.

 

Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις με ένα καρφί (από το L(mono)) να δεις τι ήχο θα πάρεις,  αλλά δεν το συνιστώ σαν μόνιμη λύση.

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει δίκιο ο Σταύρος, το micron έχει wide στερεοφωνική εικόνα ,μπορείς να πανάρεις τα φίλτρα του όσο αριστερά & δεξιά θές... μπορείς με mod να κάνεις γενικότερα τρελά πραγματάκια με το panning. Είναι κρίμα λοιπόν αυτό να μην μπρορείς να το απολαύσεις!

Και κάτι ακόμα... δεν έχει μονοφωνική έξοδο, δεν έχει δλδ. αυτό που βρήσκεις στα rolandyamahakorg synthια: L/mono που κάνει μήξη της left & της right εξόδου... με το micron αν έχεις 1 μόνο καρφί ή left ή right θα ακούγεται, άρα αν έχεις κάποιον ήχο με πανάρισμα στα φίλτρα του (και έχει τέτοια presets το micron) δεν θα ακούς το ένα από τα δύο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου