Προς το περιεχόμενο

Κάνει το Moog Little Phatty για Rudess/Sherinian style leads?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νομιζω οτι η παρακατω γελοιογραφια δινει ισως μια απαντηση...

(την σηκωσα απο καποιο παλιο ποστ του Noiz αλλα δεν θυμαμαι ποιο...)

 

b5c1cb3d81e7aa1cad2e1a8e7d1ee9df.jpg

 

Αυτό το σκίτσο δεν δίνει καμμία απάντηση σε ερώτηση που να τέθηκε στο παρόν thread. Αντιθέτως αυτό το σκίτσο:

 

packrat_kb005.jpg

 

ίσως σου δώσει να καταλάβεις, ότι δεν είναι ίδια όλα τα components, ούτε είναι όλα σχεδιασμένα με τον ίδιο τρόπο, ούτε παράγουν όλα τον ίδιο ήχο, ούτε είναι όλα το ίδιο αρεστά.

 

Και επίσης, να μην ξεχνάς ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 57
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γιατί στο δικό μου thread; Τι έκανα; Εγώ ήθελα μόνο να μάθω αν το Little Phatty κάνει για leads στο στυλ του Rudess....... ???

 

@OurDarkness

 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου, ήταν ίσως οι πιο κατατοπιστικές που έλαβα από τότε που ξεκίνησα αυτό το thread.. :)

 

Τα μονοφωνικά synthesizers τα οποία αναφέρθηκαν είναι πολύ κατάλληλα για leads και basses αλλά όχι για pads. Θα πρέπει να βολευτείς με τα VST στον τομέα pads, μέχρι να πάρεις κάτι άλλο (ίσως το workstation που ανέφερες).

 

Προσωπικά, δεν βρίσκω λάθος στη λογική σου - αφού θες να εστιαστείς στους ήχους leads και bass, πάρε ένα από τα αναλογικά μονοφωνικά που αναφέρθηκαν. Χρησιμοποιώντας το, θα μπορείς να εκτιμήσεις και καλύτερα τις ηχητικές διαφορές που υπάρχουν και θα διευκολυνθείς και στην επόμενη αγορά.

 

:)

 

Έχεις δίκαιο εδώ αλλά κατάλαβα αυτό που είπαν διάφοροι συνφορουμίτες πριν, ότι δηλαδή τα μονοφωνικά synthesizer "είναι το κερασάκι στην τούρτα και όχι η τούρτα", και ότι χρησιμοποιούνται σαν συμπληρωματικά των πολυφωνικών, οπότε αποφάσισα να πάρω ένα πολυφωνικό πρώτα (έτσι ώστε να ενταχθώ και όσο το δυνατόν καλύτερα στον κόσμο της σύνθεσης ήχου) και αργότερα να προχωρήσω και στην αγορά ενός μονοφωνικού, αν δω ότι αυτό χρειάζομαι.. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θα μπορούσε το synth αυτό (το Nord Lead 2x στο οποίο έχω καταλήξει) να αντικατασταθεί με ένα Workstation, όπως το Korg M50 ή Kurzweil PC3 (με ελαφρά προτίμηση στο πρώτο επειδή έχω βρει πολλούς έτοιμους ήχους που με ενδιαφέρουν στο διαδίκτυο οπότε δεν θα χρειαστεί να τους φτιάξω εγώ), έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσω και τα δύο? Ή ένα Workstation δεν θα με εξυπηρετήσει από τη στιγμή που οι βασικότεροι αλλά όχι οι μοναδικοί ήχοι που θέλω είναι τα synths (Pads, Leads, Basses κλπ)? Δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω και το Nord Lead 2x και το Korg M50 γιατί και τα δύο μαζί βγαίνουν οριακά εντός του budget μου αλλά ένα από τα δύο θα πρέπει να αγοραστεί με καθυστέρηση έως και ενός χρόνου, δηλαδή μέχρι τότε θα στερούμαι τις δυνατότητες του ενός από τα δύο. Όπως και να 'χει, ειλικρινά ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνεις να κατανοήσεις κατ' αρχήν τις ασυναρτησίες μου και στη συνέχεια να μου απαντήσεις, εσύ και κάθε φίλος συνφορουμίτης. Για να δείτε τι καλό παιδί είμαι θα σας δώσω από ένα αυτόγραφο όταν γίνω διάσημος..  ;D

 

 

Υ.Γ:

Και επίσης, να μην ξεχνάς ότι ουκ εν τω πολλώ το ευ.

 

+1

'Cause I was Raised on Rock...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Anduan3 παραβλέπεις κάτι, που ίσως για εσένα να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, για κάποιους άλλους όμως έχει. Για την ακρίβεια παραβλέπεις δύο πράγματα. 1ον Το λεγόμενο product feeling (που σε κάποιους μετράει) και 2ον και σπουδαιότερο ότι δεν έχει σημασία τόσο τι δυνατότητες έχει ένα όργανο , αλλά τι σου εμπνέει να παίξεις. Αν και η σύγκριση moog με ψηφιακά όργανα είναι apples and oranges , δεν είναι αυτό το ζητούμενο κατά τη γνώμη μου (εννοώ το συγκριτικό test). Επιμένω ότι βασικότερο είναι τι σε εμπνέει να παίξεις με αυτό ένα όργανο.

Ολα αυτα που λες φιλε LK τα ξερω και τα δεχομαι, αλλα ειναι ολα υποκειμενικα.

Και μενα με εμπνεει να παιξω με μια Χ μαρκα φυσαρμονικας, εχω τρελα ρε παιδι μου με τον ηχο της, τι πρεπει να γινει, να μου την πουλησουν 500€?

 

Εγω στεκομαι στο εντελως αντικειμενικο κομματι της ιστοριας που λεει οτι ενα synth με τετοιες δυνατοτητες ειναι υπερκοστολογημενο, απο οπου και να το δεις.

 

Κατασκευαστικα? Ουτε απο χρυσο να ηταν.

Δυνατοτητες συνθεσης ηχου? Τραγικα μικρες σε συγκριση με τα σημερινα synths.

Ακομα και αν ο συγκεκριμενος Moog ηχος ειναι μοναδικος, αυτο δεν ειναι λογος να το πουλανε σε τετοια τιμη. Και ο ηχος του ειναι μεν μοναδικος (οπως και καθε αλλου synth) αλλα αυτο απο μονο του δεν λεει κατι.

 

Το οτι υπαρχουν μουσικοι που τα αγοραζουν ειναι αλλη ιστορια, υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι που δεν τα αγοραζουν για τους λογους που ειπα. Ειμαι σιγουρος οτι ακομα και οι κατοχοι ενος Moog καπου στο βαθος του μυαλου τους ξερουν οτι το synth που εχουν ειναι ακριβο. Και δεν ειναι τυχαιο οτι παρα πολλα reviews/tests κανουν σχολιο για την τιμη του.

 

Η τιμη ανεβαινει οσο θελει και οπως θελει φιλε bloody_sunday οταν το Χ "μηχανημα" ειναι χειροποιητο, κανει καλα αυτο που κατασκευαστηκε να κανει, οταν κουβαλαει ενα "βαρυ" ονομα, οταν ειναι limited edition, οταν ειναι παλιο/ιστορικο και αλλα πολλα.

 

Οι τιμες δεν ανεβαινουν παντα με τη λογικη και συμφωνα με αντικειμενικα κριτηρια.

Και γω μπορει να εδινα 10.000€ για να αγορασω ενα MiniMoog που ειχε ο Emerson σε μια tour, αυτο δεν σημαινει οτι το συγκεκριμενο synth αξιζει 10.000€.

 

Και στην τελικη, επειδη η Moog εχει ακομα ζητηση, ειναι λογος αυτος να πουλανε τα synths τους σε τετοιες τιμες? Αυτο το θεωρω "πιασιμο κwλου" και εκμεταλλευση της οποιας επιθυμιας καποιου να αποκτησει ενα Moog.

 

Θεωρω την τιμη τους υπερβολικη, και απορροια εκμεταλευσης (με την κακη εννοια) του ιστορικου αυτου ονοματος.

 

Τελος, να ξαναπω οτι και γω γουσταρω τον ηχο Moog και οπως ειπα θα γουσταρα ενα Voyager, αλλα βρισκω την τιμη του απαραδεκτη.

 

Αυτα...7f625584343114e547b0d20fec54b218.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Αν και φεύγουμε off topic , προσωπικά αποδέχομαι  και την ακραία θεώρηση σου moog = ακριβό επειδή έχει το όνομα. Θεωρητικά μια SL450 του 68 μπορεί να υστερεί σε τεχνολογία ακόμα και από το καινούριο Hyundai (που υστερεί) , και φυσικά να είναι (η SL) ακριβότερη.

Αν το θέλεις, ακόμα και έτσι αγοράζεις ιστορία, σχεδίαση κ.λ.π. που συνολικά τα ονομάσαμε για να συνεννοηθούμε ως «product feeling». Θέλεις να δεχθώ ότι η moog έχει καλλίτερο sales marketing από τη Υamaha; Το δέχομαι και αυτό.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δίκαιο εδώ αλλά κατάλαβα αυτό που είπαν διάφοροι συνφορουμίτες πριν, ότι δηλαδή τα μονοφωνικά synthesizer "είναι το κερασάκι στην τούρτα και όχι η τούρτα"

 

Δεκτόν, αλλά προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις ότι στην προκειμένη περίπτωση η τούρτα δεν μετριέται με ... νότες. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες μουσικοί, που έχουν ένα και μοναδικό όργανο, πολλές φορές μονοφωνικό, πολλές φορές ακριβό, με το οποίο είναι συνυφασμένοι. Δεν το βλέπουν σαν συμπλήρωμα γιατί εστιάζουν εκεί, και όχι κάπου αλλού.

 

οπότε αποφάσισα να πάρω ένα πολυφωνικό πρώτα (έτσι ώστε να ενταχθώ και όσο το δυνατόν καλύτερα στον κόσμο της σύνθεσης ήχου)

 

Επειδή είναι πολυφωνικό δεν σημαίνει ότι είναι το καταλληλότερο για να μάθεις ηχοσύνθεση. Μπορεί κάλλιστα να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, εξαιτίας της πολυπλοκότητάς του. Έχε το κατά νου.

 

Το θέμα όμως είναι το εξής: Θα μπορούσε το synth αυτό (το Nord Lead 2x στο οποίο έχω καταλήξει) να αντικατασταθεί με ένα Workstation, όπως το Korg M50 ή Kurzweil PC3 (με ελαφρά προτίμηση στο πρώτο επειδή έχω βρει πολλούς έτοιμους ήχους που με ενδιαφέρουν στο διαδίκτυο οπότε δεν θα χρειαστεί να τους φτιάξω εγώ), έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσω και τα δύο?

 

Νομίζω ότι θα σε καλύψει επαρκώς το Nord Lead 2X για αρκετό χρονικό διάστημα, ειδικά αν εστιαστείς σε bass, lead, pads.

 

Δεν έχω πρόβλημα να αγοράσω και το Nord Lead 2x και το Korg M50 γιατί και τα δύο μαζί βγαίνουν οριακά εντός του budget μου αλλά ένα από τα δύο θα πρέπει να αγοραστεί με καθυστέρηση έως και ενός χρόνου, δηλαδή μέχρι τότε θα στερούμαι τις δυνατότητες του ενός από τα δύο.

 

Μέσα σε έναν χρόνο πολλά μπορούνε να αλλάξουν... πάρε το NL2X, που είναι μια χαρά synthesizer και βλέπεις στην πορεία τι υπολείπεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Και στην τελικη, επειδη η Moog εχει ακομα ζητηση, ειναι λογος αυτος να πουλανε τα synths τους σε τετοιες τιμες? Αυτο το θεωρω "πιασιμο κwλου" και εκμεταλλευση της οποιας επιθυμιας καποιου να αποκτησει ενα Moog.

 

Θεωρω την τιμη τους υπερβολικη, και απορροια εκμεταλευσης (με την κακη εννοια) του ιστορικου αυτου ονοματος.

 

 

η moog ειναι εταιρια η οποια ,οπως και οι εταιριες τις οποιες προτιμας εσυ,εχει ως κυριο σκοπο το κερδος.αν μπορουσε να μας πουλησει το LP 5.000.000 ευρω θα το εκανε.δεν ειναι κωλοπιασιμο.ειναι βασικες αρχες τις οικονομιας ειτε συμφωνουμε ειτε οχι με αυτην.

 

επιχειρηματιες ειναι οι ανθωποι, οχι ιεραποστολοι.

 

απο εκει και περα αγοραζεις οτι μπορεις αναλογα με την τσεπη σου και τα γουστα σου.

 

 

υ.γ. μαυρο προβατο συγγνωμη που σου "χαλασαμε" το θρεντ αλλα μεσα στη συζητηση ειναι ολα.νομιζω οτι το nord ειναι παρα πολυ καλη επιλογη για αυτα που χρειαζεσαι και εισαι και μικρος ακομα οποτε θα εχεις και αβανταζ να ξεκινησεις με ενα τοσο καλο οργανο.

2+2=5

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας το κλεισουμε εδω, μπορουμε να μιλαμε για μερες, ολοι εχουν "λογικα" ή οχι επιχειρηματα και δεν θα βγαλει καπου η ολη "κοντρα".

Νομιζω οτι ολοι εδω ειμαστε φιλοι (ή λατρεις) του Moog ηχου, απλα η τιμη του ειναι το «μήλο της Εριδος» και θα παραμεινει οσο αυτοι οι κλεφτες της Moog δεν την κατεβασουν 1-2 χιλιαρικα κατω0a429e66b28c932332550022d5e6c849.gif lol...

 

Ο The_Black_Sheep μαλλον "γερνει" προς ενα πολυφωνικο synth, και στα λεφτα που διαθετει δοθηκαν αρκετες καλες προτασεις. Αντε Βlack Sheep αγορασε κατι γρηγορα πριν γινει το φορουμ Βιετναμ ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυνατοτητες συνθεσης ηχου? Τραγικα μικρες σε συγκριση με τα σημερινα synths.

 

Ξέρεις πόσες δυνατότητες έχει το MOX6, που εκθείαζες άνευ λόγου και χωρίς να παραθέσεις κάποιο επιχείρημα ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ και στην δελεαστική τιμή των 1000 ευρώ, σε σχέση με την CSound, εκδόσεις της οποίας διατίθονται δωρεάν στο internet? Θα ήμουν γενναιόδωρος αν, κατά τα δικά σου λεγόμενα, έλεγα μία τρίχα από τα @@ της CSound.

 

Ξέρεις πόσα freeware VST κυκλοφορούν, που κάνουν πράγματα που το MOX6 τα ανάγει στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Άρα μάλλον υπερτιμημένο μου φαίνεται το MOX6, με κώδικα που χρησιμοποιεί η Yamaha, εδώ και 800 χρόνια, είτε δικό της, είτε πληρώνοντας άλλους (βλ. Stanford) και στραγγίζοντας τον μέχρι τελευταίας ρανίδας. Αν βρίσκεις 10 λόγους να κατηγορήσεις την Moog, (ή οποιαδήποτε Moog) επειδή πουλάει όνομα, τότε εγώ θα βρω 1000 λόγους για την Yamaha (και την οποιαδήποτε Yamaha) και μάλιστα με επιχειρήματα, όχι αρλούμπες. ;D

 

Φυσικά και είναι ακριβά τα Moog, λυπούμεθα τα μάλλα που δεν μπορούμε να τα κατεβάσουμε από το Internet... ;D Φυσικά και υπάρχει εκμετάλλευση το ονόματος, είτε από την ίδια την εταιρεία, είτε από τους χρήστες που μεταπωλούνε vintage Moog σε απίστευτα υψηλές τιμές. Όμως, το κατά πόσο είναι διαθέσιμος κανείς να πληρώσει το ποσό που ζητείται εξαρτάται από το βαλάντιο του και από ένα κάρο άλλους υποκειμενικούς παράγοντες. Προφανώς θα έχεις αντιληφθεί ότι είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Όταν λοιπόν το MOX6 μας αποδείξει με τον πανέμορφο ήχο του, ότι αξίζει να μελετήσουμε πως παράγεται ο ήχος αυτός, που ακριβώς οφείλεται, ποιές βελτιστοποιήσεις έκαναν στους αλγόριθμους, και πως αυτό όλο έδεσε με τα μουσικά δρώμενα της εποχής έτσι ώστε να αναχθεί σε status quo, τότε μπορούμε να ασχοληθούμε πιο εντατικά και να πληρώσουμε και κάτι παραπάνω. Προς το παρόν καλά είναι εκεί που είναι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλεπω μερικοι εχουν ορεξη βραδιατικα για πολυ μπλα μπλα... 8)

 

Ξέρεις πόσες δυνατότητες έχει το MOX6, που εκθείαζες άνευ λόγου και χωρίς να παραθέσεις κάποιο επιχείρημα ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ και στην δελεαστική τιμή των 1000 ευρώ, σε σχέση με την CSound, εκδόσεις της οποίας διατίθονται δωρεάν στο internet? Θα ήμουν γενναιόδωρος αν, κατά τα δικά σου λεγόμενα, έλεγα μία τρίχα από τα @@ της CSound.

Νομιζω οτι ειμαι ο μοναδικος σε αυτο το ποστ με επιχειρηματα, και επι της ουσιας.

 

Για το CSound τωρα ή τα freeware VST, ποσως με ενδιαφερει αν εχουν καλυτερη συνθεση ηχου απ'το Yamaha MOX, ποτε δεν ειπα οτι το MOX ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει.

Η συγκριση εγινε μεταξυ MOX και Little Phatty.

 

Οσο για την συγκριση Hardware και Software synths, τι να πω?

Εκπληκτικο παραδειγμα... ::)

Κατα τα αλλα τη συγκριση MOX και Little Phatty τη βρισκεις ακυρη...

 

 

Αν βρίσκεις 10 λόγους να κατηγορήσεις την Moog, (ή οποιαδήποτε Moog) επειδή πουλάει όνομα, τότε εγώ θα βρω 1000 λόγους για την Yamaha (και την οποιαδήποτε Yamaha) και μάλιστα με επιχειρήματα, όχι αρλούμπες. ;D

θα σου προτεινα να διαβασεις λιγο μουσικη ιστορια, και συγκεκριμενα το κομματι που γραφει τι εχει προσφερει στη μουσικη τεχνολογια η Yamaha και τι η Moog. Παρε βαθια αναπνοη...

 

Φυσικά και είναι ακριβά τα Moog, λυπούμεθα τα μάλλα που δεν μπορούμε να τα κατεβάσουμε από το Internet... ;D Φυσικά και υπάρχει εκμετάλλευση το ονόματος, είτε από την ίδια την εταιρεία, είτε από τους χρήστες που μεταπωλούνε vintage Moog σε απίστευτα υψηλές τιμές.

Χαιρομαι που τελικα συμφωνεις μαζι μου, αν και αργησες...3ca06d33f53bd6f323edbfd3b39f7a38.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το CSound τωρα ή τα freeware VST, ποσως με ενδιαφερει αν εχουν καλυτερη συνθεση ηχου απ'το Yamaha MOX, ποτε δεν ειπα οτι το MOX ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει.

Η συγκριση εγινε μεταξυ MOX και Little Phatty.

 

Οσο για την συγκριση Hardware και Software synths, τι να πω?

Εκπληκτικο παραδειγμα... ::)

Κατα τα αλλα τη συγκριση MOX και Little Phatty τη βρισκεις ακυρη...

 

Σύγκρινες 2 synth, και έβγαλες κάποιες διαφορές. Και γω σύγκρινα άλλα 2 synth και έβγαλα άλλες τόσες διαφορές, μήπως και καταλάβεις ότι η σύγκριση έχει νόημα μόνο μέχρι ενός σημείου.

 

θα σου προτεινα να διαβασεις λιγο μουσικη ιστορια, και συγκεκριμενα το κομματι που γραφει τι εχει προσφερει στη μουσικη τεχνολογια η Yamaha και τι η Moog. Παρε βαθια αναπνοη...

 

Η Yamaha, σαν τέτοια, την τελευταία φορά που έγραψε ιστορία ήταν πριν 15 χρόνια με το VL1, το οποίο δεν είναι προιόν δικό της αλλά του Stanford. Πριν από το VL1, έγραψε ιστορία το 1983 με το DX7, το οποίο δεν είναι προιόν δικό της αλλά του... ναι σωστά... του Stanford. Πριν από το VL1, έγραψε ιστορία με την σειρά CSxx, τα οποία είναι τα μοναδικά synthesizers που συζητιούνται παραέξω.

 

Άρα μάλλον κάτι δεν πάει καλά... ;D

 

Αντιθέτως η Moog δεν υπήρχε από το 1980κάτι και έντευθεν μέχρι περίπου το 2000. Δεν είναι μία εταιρεία που φημίζεται για τις διαστημικές τεχνολογίες - μπουχτίσαμε με δαύτες, υπάρχουν χιλιάδες μουσικοί που θέλουν ένα πολύ καλό synthesizer που να έχει περιορισμένες δυνατότητες αλλά ΜΕΣΑ σε αυτές τις περιορισμένες δυνατότητες να μαμεί και να δέρνει - και αυτό το έχουν αποδείξει περίτρανα τα Moog εδώ και 40+ χρόνια..

 

Σου ξαναλέω ουκ εν τω πολλώ το εύ. Η λογική σου είναι παντελώς εσφαλμένη - αν ήταν έτσι θα υπήρχαν φλαουτίστες πχ, που θα έψαχναν πολυφωνικά φλάουτα (καθότι κατ' εσέ, θα ήταν ξεπερασμένο το μονοφωνικό φλάουτο εν έτει 2011... ::)) , φτιαγμένα από πλαστικό, με 500 LFO, usb και patch storage. Κοντολογοίς υπάρχει λόγος που κάποια synthesizers (και κατ' επέκταση κάποια μουσικά όργανα) έγιναν ΚΛΑΣΣΙΚΑ, και κάποια άλλα ήλθαν, είδαν και παρήλθαν.

 

Χαιρομαι που τελικα συμφωνεις μαζι μου, αν και αργησες...

 

Σύμφωνησα εν μέρει, για την τιμή, αλλά σου ξαναλέω ότι αυτό εξαρτάται από το βαλάντιο του καθενός. Επίσης, απ' ότι φαίνεται τα Yamaha (και ειδικά αυτό το MOX6) είναι μάλλον πιο υπερτιμημένο από το Little Phatty.

 

Το σχόλιο μου για την τιμή απευθύνεται κυρίως στα vintage Moog, τα οποία πολλές φορές έχουν ξεφύγει τραγικά στην τιμή. Σε αυτό δεν αμφιβάλλω αλλά όπως σε καμμία περίπτωση (και αντικειμενικά) ένα Minimoog δεν κοστίζει 6000 ευρώ, έτσι και χειρότερα, σε καμμία περίπτωση ένα CS80 δεν κοστίζει 10.000-12.000 ευρώ. Δεν είδα όμως να κάνεις κανένα σχόλιο για την μεταπωλητική αξία των CS, άρα προφανώς θες να δεις τα πράγμα μονόπλευρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου