Προς το περιεχόμενο

Κάνει το Moog Little Phatty για Rudess/Sherinian style leads?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Πρόσφατα προσγειώθηκα στον πλανήτη των Synthesizers και ψάχνομαι για την πρώτη μου αγορά γιατί το Yamaha DGX-630 που έχω μόνο Synthesizer δεν είναι...  :P Το θέλω για leads στο στυλ των Rudess και Sherinian αλλά και γενικά για Heavy Metal και φυσικά δεν αποκλείεται και η χρήση του για μπάσσα. Κάποια παραδείγματα:

 

 

και άλλα.. Το θέμα είναι ότι είμαι γενικά καινούργιος στον κόσμο των Synthesizers (όπως είπα) και δεν ξέρω αν θα ήταν καλό να ξεκινήσω με ένα αναλογικό. Εσείς τι προτείνετε? Σημειωτέον ότι σκέφτομαι να χρησιμοποιώ ένα Line 6 POD X3 Live που έχω με τα Leads για πιο "βρώμικους" ήχους. Επίσης, θα μπορούσα αντί για ένα "γνήσιο" synthesizer να πάρω ένα Workstation όπως Korg Triton, TR ή X-50 και να έχω εξίσου καλό αποτέλεσμα (στα Leads πάντα)? Γιατί έτσι κι αλλιώς εκτός από Leads θα χρειαστώ και κάποια Pads, πιάνα, ορχηστρικά, Rhodes, Organs κλπ αλλά σκεφτόμουν να πάρω πρώτα το Little Phatty και να το συμπληρώσω αργότερα με κάτι όπως το X-50 ή το Kurzweil PC3. Εντοπίζετε κάποιο "κενό" στην λογική μου? Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε? Επίσης σκεφτόμουν και το Nord Lead 2x που είναι πάνω κάτω στην ίδια κατηγορία τιμής με το Little Phatty και θα ήθελα την γνώμη σας για το πως συγκρίνονται τα δύο μεταξύ τους.. Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγνώμη για το μακροσκελές post μου!!

'Cause I was Raised on Rock...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 57
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγω σαν πρωτο synth δεν θα το αγοραζα. Θα το αγοραζα σαν extra synth κι εφοσον ειχα καλυψει μια μεγαλη γκαμα δηνατοτητων και ηχων.

Εκτος κι αν θες να παιζεις ολη μερα solos με ενα μονοφωνικο synth.

Θα σου προτεινα να πας και να αγορασεις το Yamaha MOX6 που ειναι στην τιμη των 1000€ και σε γενικες γραμμες γ@μ@ει και δερνει! ;D (κι απο leads οσα θελεις...)

 

yamaha_mox6_large.jpg

 

 

Τα μονοφωνικα synths ειναι το "κερασακι στην τουρτα" , οχι η τουρτα.  8)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!! Πιστεύω όμως πως το MOX δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου, το βλέπω περισσότερο σαν workstation παρά σαν synth, δηλαδή έχει πολά μπλιμπλίκια πέρα από τους ήχους (arpeggiator, ρυθμούς κ.α.) τα οποία εμένα απλά δεν με ενδιαφέρουν, θέλω μόνο να παίζω τους ήχους real-time και τίποτα παραπάνω. Επίσης δεν είμαι ακόμα πεπεισμένος για τα leads και το synth-engine της Yamaha, δεν βλέπω πολλούς καλλιτέχνες στο είδος της μουσικής που ακούω/παίζω να τα χρησιμοποιούνε και εμένα προσωπικά δεν μου κάνει "κλικ" ο ήχος τους, δεν είναι αυτό το οποίο θέλω να προσεγγίσω.. πάντα για τα leads όμως.. Επίσης, έτσι κι αλλιώς αυτή τη "μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων και ήχων" που λες την έχω ήδη μέσω των VST οπότε σκεφτόμουν να πάρω τώρα το synthesizer (μονοφωνικό ή πολυφωνικό) και αργότερα να πάρω και άλλο ένα πλήκτρο (το Kurzweil PC3 είναι ο κυριος υποψήφιος για αυτά που θέλω, δηλαδή ακουστικά και ηλεκτρικά πιάνα, Hammonds, ορχηστρικά και pads) για να αντικαταστήσω τα VST. Αυτό που ρωτάω εγώ δηλαδή είναι αν έχετε κάποιο καλύτερο συνδυασμό να ρωτήσετε, αν το Little Phatty κάνει για το είδος των ήχων που το θέλω και αν όχι κάτι άλλο να προτείνετε και αν θα είχα ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα με ένα non-dedicated synthesizer όπως τα Triton/X-50 ή το Kurzweil. Ευχαριστώ και πάλι! :)

'Cause I was Raised on Rock...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης δεν είμαι ακόμα πεπεισμένος για τα leads και το synth-engine της Yamaha...

H synth engine του MOX6 ειναι ιδια με του MOTIF XS, και αυτο τα λεει ολα. Θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι η synth engine του Little Phatty ειναι μια...little τριχα απ'τα αρ...α του MOX6 ;D

 

Μη τρελαθουμε τωρα. Το MOX6 λοιπον κανει για αυτο που θες (και για αλλα πολλα), μη το ψαχνεις. Γιατι να χαλασεις 1000+€  για ενα μονοφωνικο synth οταν δεν εχεις κανενα "normal" synth ακομα? (τα VST τα αφηνω απ'εξω...)

 

Αν εχεις λεφτα για πεταμα αγορασε το Little Phatty, τι να σου πω? Πιστευω οτι θα το μετανιωσεις γρηγορα. Απ' τα υπολοιπα που εγραψες, το Kurzweil PC3 υπερεχει, ειναι φοβερο synth. Αλλα κι αυτο workstation ειναι.

 

Τσεκαρε τελος και το Novation Ultranova, στα μισα λεφτα, "καθαρο" και πολυ καλο synth (18φωνικο), εξαιρετικη επιλογη γι αυτα που ζητας σε πολυ καλη τιμη, και φυσικα πολυ ανωτερο απο το Little Phatty

(αξια τα MOOG δεν λεω, αλλα στην τιμη τους συμπεριλαμβανεται και το "βαρυ" ονομα που κουβαλανε...)

 

novation-ultranova.jpg

 

(τα Mod/Pitch wheels καθως και τα buttons δεν αναβοσβηνουν οπως λανθασμενα φαινεται στο video, ο φωτισμος τους ειναι σταθερος.)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Anduan, συγγνωμη για το υφος μου, αλλα επειδη προφανως δεν ειχες ποτέ Μοοg, σε παρακαλώ ασε τις εκτιμησεις σχετικά με το τι πληρωνεις σε ενα Moog και επισης τις ακυρες συγκρισεις με μηχανηματα 2ης και 3ης κατηγοριας...και εσυ εκτιθεσαι και τον Προβατο παραπλανεις...

 

Τωρα σχετικα με το θεμα. Δεν ειναι καλή επιλογή το Moog για αυτο που θες. Σε ενα workstation θα βρεις πολλους lead ηχους για το στυλ που θες. Αν θες να τα συνδιασεις, το Kurzweil PC361 εχει μηχανη VA ενσωματωμενη, περα απο τους πολλους  (και πολυ ποιοτικους ήχους).

 

Αν πάλι επιμενεις να εχεις ξεχωριστο VA, καλυτερα μια επιλογη σε στυλ Nord Lead που θα σου προσφερει κι αλλα εργαλεια περα απο καλα leads και μπασα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Anduan, συγγνωμη για το υφος μου, αλλα επειδη προφανως δεν ειχες ποτέ Μοοg, σε παρακαλώ ασε τις εκτιμησεις σχετικά με το τι πληρωνεις σε ενα Moog και επισης τις ακυρες συγκρισεις με μηχανηματα 2ης και 3ης κατηγοριας

Σε συγχωρω...

 

Δεν ειχα ποτε Moog, αλλα εχουν φιλοι και ξερω. Η τιμη του Moog ειναι ΥΠΕΡβολικη, κατι σαν τo Apple Mac ή τo iPhone, η μιση τιμη ειναι "μαρκα". Το ιδιο γινεται και στα ρουχα και παντου, μπλουζακια των 5€ με ενα ονομα ενος μοδιστρου τα πουλανε 100€.

 

Fashion victim δεν υπηρξα ποτε φιλε μου 8)

Τωρα αν το Motif XS ειναι "μηχανημα 2ης και 3ης κατηγοριας", θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι ζεις σε αλλο πλανητη ;D

 

Αν για σενα ειναι Οκ να δινεις 1000€ για να αγορασεις εν ετη 2011 ενα μονοφωνικο synth με 2 Oscs, 1(!) filter και...ADSR EGs ???, κανενα προβλημα. After all, its a Moog εε??....  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ονομα καποιο λόγο θα εχει που υπαρχει. Δε μαζευτηκαμε μια μερα και αποφασισαμε οτι το Moog φιλτρο είναι κορυφαιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bρε Αντουάν χαλάρωσε λίγο.

Ο neeq έχει απόλυτο δίκιο, οι συγκρίσεις σου είναι εντελώς άκυρες.

Δεν γίνεται επουδενί ένας αναλογικός συνθετητής να συγκριθεί με ένα ψηφιακό workstation και πόσο μάλλον να ανακυρηχθεί και νικητής μέσα από αυτή την σύγκριση.

Και ναι, όσο και να σε ξενίζει, μπροστά στα "υπερτιμημένα" κατεσέ Moog, τα yamaha και τα novation είναι μηχανήματα 3ης και 4ης και 5ης κατηγορίας.

Δεν τίθεται θέμα fashion victim or not, αλλά τι ακούν τα αυτάκια και τι μπορούν να προγραμματίσουν τα χεράκια του καθενός, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με rompler και samples.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To ονομα Moog εχει μια βαρια ιστορια για πολλους και διαφορους λογους. Κανεις δεν ειπε οτι τα Moog ειναι μαπα, προς θεου. Αλλα ειναι overpriced, πως να το κανουμε τωρα? Σαν synth ειναι καλο σε μια κατηγορια ηχων, και σαν synth engine ειναι πολυ περιορισμενη σε συγκριση με αλλα synths. Μπορει η ποιοτητα των συγκεκριμενων ηχων να ειναι πολυ καλη, αλλα οπως εγραψα παραπανω, ειναι το "κερασακι στην τουρτα".

 

Ουδεμια συγκριση με συνθετικα "τερατα" οπως Yamaha Motif ή Kurzweil PC3 κλπ.

An o R. Moog ειχε βγαλει ενα synth σαν το, πχ, Ultranova, αλλα σε μεταλο και ξυλο, και του "κοτσαρε" και το ονομα του πανω, θα το πουλαγε κοντα 3000€.

 

@nektarios, απο ποτε τα αναλογικα synths θεωρουνται καλυτερα? Και σε τι ακριβως?

Το "τι μπορούν να προγραμματίσουν τα χεράκια του καθενός" ειναι μια παραμετρος, απ'την αλλη αν εσυ μπορεις να προγραμματισεις κατι πιο πολυπλοκο, κατι πιο WOW με ενα Moog και να το συγκρινεις με ενα....Motif, πες το μας να σε περασουμε στα Guinness World Records ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@nektarios, απο ποτε τα αναλογικα synths θεωρουνται καλυτερα? Και σε τι ακριβως?

Το "τι μπορούν να προγραμματίσουν τα χεράκια του καθενός" ειναι μια παραμετρος, απ'την αλλη αν εσυ μπορεις να προγραμματισεις κατι πιο πολυπλοκο, κατι πιο WOW με ενα Moog και να το συγκρινεις με ενα....Motif, πες το μας να σε περασουμε στα Guinness World Records ;D

 

Πλάκα κάνεις τώρα φίλος έτσι;

Είχες ποτέ σου αναλογικό συνθετητή;Aν είχες και πέρναγες κάποιες εκατοντάδες ώρες μαζί του, σήμερα θα είχες πολύ διαφορετική άποψη.Τώρα να κάτσω και να σου αραδιάσω σε τι ακριβώς είναι καλύτερα δεν έχει νόημα και δεν θα βοηθήσει καθόλου την ροή της κουβέντας αλλά και τον άνθρωπο που ξεκίνησε το thread αυτό και περιμένει γνώμες.

Πάντως Αντουάν το να μπω στην διαδικασία να συγκρίνω patch ενός moog και ενός motif δεν το περίμενα ποτέ μου...μου φαίνεται τραγικά αστείο, είναι και θέμα αυτιού ρε φιλαράκι, αισθητικής, και πολλών άλλων παραγόντων.

Αν εσένα γεμίζει το αυτί σου με μια πλαστική ψηφιακούρα οκ, άσε μας εμάς τους ρομαντικούς να αναζητούμε άλλα πράματα, και να μας ειρωνεύονται με βιβλία γκίνες και π@π@ριες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου