Προς το περιεχόμενο

M audio firewire 410 --- Ενοχλητικος ηχος


behindthemask

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισης να σας πω οτι χρησιμοποιω τα pro tools 7.4 m-powered οποτε ειμαι κλειδωμενος με προιοντα της M-audio η της Avid (πρωην digidesign)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Εγω προσωπικά δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα με το chipset της Via VT6306.H Focusrite βέβαια δηλωνε απο την αρχη οτι το συγκεκριμενο chipset ειναι το μονο μη-Τ.Ι. chip,το οποιο λειτουργει αψογα με συσκευες ήχου.Και να σου πω την αλήθεια ρε συ torgar,οταν ψαχνομουν για αυτο το ζητημα,ειχα ρίξει μια ματιά στις αγγελίες και βλέποντας τιμες γυρω στο 30αρι για μεταχειρισμενες Τexas Instr. καρτες,είπα μέσα μου: Γάμα το!

Απο τοτε έχω αγιάσει με την Via.(Και ειμαι άγιος εδώ και ένα χρονο-πραμα σημαντικο!) 8)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε δε διαφωνω σε οτι λες. Προφανως ή εκατσε σε σενα ή δεν εκατσε σε μενα. Το προβλημα  μου κρατησε για περιπου 2 μηνες η firewire 410 αρνιοταν πεισματικα να παιξει με το αναβαθμισμενο pc που ειχε το via chipset που αναφερεις αλλα και με 2 pci controllers με επισης ειχαν το ιδιο και πιο συγχρονο chipset της ιδιας εταιριας. Ψαχνοντας το net ειδα παρα πολλα παρομοια προβληματα με τη συγκεκριμενη καρτα αλλα κι οχι μονο. Το αστειο ειναι το εξης, οι προδιαγραφες για το firewire εχουν φτιαχτει απο τις Apple, Texas Instruments και καποιες αλλες εταιριες. Τα Mac φορανε μονο TI στα motherboards τους γι αυτο και παιζουν χωρις προβλημα. Στη δικη σου περιπτωση ισως η πιο συγχρονη καρτα ηχου που εχεις γιατι η firewire 410 ειναι σχεδον 8 ετων εχει βρεθει καποιο workaround σε αυτο το ομολογουμενος κουλο και απιστευτα σπαστικο προβλημα κατι που ειναι και λογικο εξ αλλου. Ομως η Avid - (Μ-audio ιδια εταιρια) εξακολουθει να προτεινει TI και μονο. Αυτο το εμαθα πριν απο περιπου 3 μηνες οταν ρωταγα για την Mbox pro που ειναι και το πιο συγχρονο μοντελο.

Ξαναλεω οτι δεν εχω δοκιμασει τους Agere controller (που ηδη εχω και στη μητρικη μου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά μιας και πέτυχα το θέμα σκέφτηκα να μοιραστώ και το δικό μου πρόβλημα.

Πριν λίγο καιρό πέρασα σε Windows 7 32-bit.

Ο υπολογιστής είναι ένας AMD phenom II στα 3.2 και φοράει αυτή εδώ την μητρική της Gigabyte http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-880gm-ud2h_13/ .

Όταν εγκατέστησα τους driver της firewire κάρτας (MOTU 828 το πρώτο μοντέλο) και την τοποθέτησα στην θύρα της μητρικής η κάρτα είχε πολλά clicks στον ήχο ενώ πολλές φορές αποσυνδέονταν, ένα χάλι γενικότερα. Δοκίμασα και μία Focusrite όμως είχε τη ίδια συμπεριφορά.

Μήπως γνωρίζει κάποιος πιθανές λύσεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Zephyrous,δεν ξερω κατα ποσο διαβασες το υπολοιπο thread αλλα εχουν προταθει κάποιες ιδέες και καποια προιόντα που μπορεις να τσεκαρεις.Προσωπικά,πριν χτίσω τον i7 μου,χρησιμοποιουσα Amd 965 με μητρικη GA890-UD3(η οποια αν δεν κάνω λαθος είχε και αυτη T.I. chipset-όπως και η δική σου,πλήν όμως οτι δεν ηταν ενα απο τα κοινώς αποδεκτα chipακια).Αλλά και πάλι η Focusrite μου,ακόμα και με την onboard θυρα της μητρικης ήταν άψογη.Εδώ πρεπει να σημειώσω και πάλι,οτι παντα σε Win7,χρησιμοποιώ rollback drivers (δλδ Legacy) στα chipset του Firewire.Κάνε λοιπόν μια δοκιμή και εσυ (για οδηγίες διαβασε το πρωτο μου post σε αυτο το thread).

 

Επειδή με επιασε η απορία,μιλησα σημερα με το φιλαρακι μου(το ετερο με Focusrite) και μου είπε οτι η δική του Saffire ειναι το παλιό μοντέλο(το λευκό),και οτι στο δικο του manual,η Focusrite πρότεινε μόνο T.I. chipsets και τιποτε αλλο.Μετα απο 4 χρόνια όμως εξακολουθει να μην έχει κανενα πρόβλημα με το VIA VT6306,αρα  "Τ.Ι.  VS  Πειραματισμός με πιο προσιτες λύσεις" σημειώσατε "0-1"(αν προσθέσω και την δική μου περίπτωση 0-2  :P )

 

Αν υπάρχει οποιοσδήποτε που έχει δοκιμασει το συγκεκριμένο  chipset (VT6306) με καρτα ηχου αλλης εταιρίας (πχ ESI,M-Audio,Tascam κλπ) θα ήταν καλή ιδεα να βγει και να μας πει για να εχουμε μια πιο σφαιρική αποψη.(Είναι δυνατον,οι μονοι που το έχουμε δοκιμασει-και μάλιστα επιτυχώς-να είμαστε εγώ και το καρντάσι μου? ???)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε Zephyrous θα σε συμβουλευα πριν αρχισεις να κοιτας διαφορες firewire καρτες να δοκιμασεις να απενεργοποιησεις onboard καρτα ηχου, serial-parallel ports κι ισως ακομα την καρτα δικτυου. Ολα αυτα γινονται μεσω bios επισης καλου κακου κοιτα αν υπαρχει νεα εκδοση για το bios της motherboard Που ξερεις μπορει να γινει κανα θαυμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...εντοπισα το προβλημα μου στο google ως distortion problem κατι που εχουν πολλοι με την εν λογω καρτα...πραγματικα δε ξερω τι να κανς..εντομεταξυ ολοι παρουσιαζουν σαν λυση μια pci firewire texas instruments την οποια και εχω αλλα ματαια.....

 

 

 

Πραγματικα εχω φτασει στα ορια μου - ολες οι καρτες εχουν ενα καρο προβληματα - τι να πω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..δεν υπαρχει κατι αλλο να προτεινετε για να μην την πεταξω ε ;;;

προβλημα ? και αμα ειναι θεμα της καρτας ? ειναι προβληματικη δλδ ? αυτο το εχεις τσεκαρει αν μπορεις ?

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μπορω να σου προτεινω 1 σειρα απο βηματα για να τη τσεκαρεις αλλα θα φας χρονο στα σιγουρα.

α) Αν εχεις pci firewire καρτα της Texas Instruments φροντισε να εχει 2 chip αλλιως δεν θα σου δουλεψει. Με βαση οτι εχω διαβασει στα forums παντα μιλαω για pci conrtroller και οχι pcie

β) Αν η pci καρτα ειναι οκ δοκιμασε τη σε & αλλες θεσεις και δες πως συμπεριφερεται αυτο βεβαια σημαινει αφθονα reboots.

γ) Προσωπικα εχω ανιτμετωπισει προβληματα σταθεροτητας κατω απο Win7 64bit χρισμοποιοντας τοσο τους τελευταιους drivers οσο και τη προηγουμενη εκδοση (δε τα χρησιμοποιω για recording μονο για playback αλλα και παλι μου "κρασαρουν" συνχεια βγαζοντας blue screen). Παρ' ολα αυτα μπορεις να δοκιμασεις τους προτελευταιους drivers μια και στη πραγματικοτητα κανενα pc δεν ειναι και δε συμπεριφερεται με τον ιδιο τροπο.

δ) Η Firewire 410 πριν απο περιπου 4 χρονια αναβαθμισε οχι μονο τους drivers αλλα και το firmware το δικο μου γραφει 2007/05/04 10:26:56 και ο bootloader 2003/04/04 13:46:25 μπορεις να τα βρεις αν κανεις click στο about του M-audio firewire control panel δες αν εχεις τα ιδια με εμενα. Οι drivers που χρησιμοιω ειναι 5.10.0.5054 αν δεν μπορεις να τους βρεις στειλε μου το email σου και στα δινω εγω.

ε) σιγουρεψου οτι εχεις απενεργοποιησει onboard firewire και διαφορα αλλα οπως καρτα ηχου, parallel/serial ports, wifi οnboard controller, αν εχεις παραπανω απο 1 ή και μονο onboard lan controller δοκιμασε να τον απενεργοποιησεις και να δεις αν θα αλλαξει συμπεριφορα στο cubase. Ολα αυτα γινονται μεσω bios επισης καλο ειναι να μην εχεις κανει overclocking

στ) Αν και δε πιστευω οτι εχει ιδιαιτερη σημασια κοιτα αν υπαρχει νεοτερη εκδοση του bios απο αυτη που χρησιμοποιεις τωρα και αναβαθμισου στη τελευταια.

Το ιδανικο βεβαια για ολα αυτα ειναι να τα δοκιμασεις σε μια "φρεσκια" εγκατασταση των Win7 αν ειναι δυνατον, εγω ΕΧΩ τσεκαρει με βεβαιοτητα οτι η καρτα δεν συμπεριφερεται σωστα κατω απο το συγκεκριμενο OS μια και σε φρεσκια εγκατασταση μου βγαζει BOD (blue screen of death) παιζοντας απλως mp3 ή βλεποντας μια ταινια. Δεν εχω ομως κανενα προβλημα κατω απο XP με service pack3 χρησιμοποιοντας τοσο τα Pro Tools 7.4 cs3 M-powered οσο και εκδοσεις των Cubase 3 ως 5

m-audio_panel.jpg.5e8b6fd0a0bf4b5df676722545aee78f.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου