Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο λειτουργικού για home recordings


JazzMan...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!Τι πιστεύετε πως είναι καλύτερο για ένα pc στο οποίο γίνονται ηχογραφήσεις, να έχει 2 λειτουργικά (το ένα για άλλες δουλειές και το άλλο για ηχογραφήσεις, και τι γίνεται αν και τα 2 os είναι ίδια έκδοση πχ windows 7 και τα δύο?) ή απλώς 2 λογαριασμούς χρηστών και παρακαλώ εξηγήστε και τους λόγους. Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα.

 

Η ιδέα να έχεις 2, 3 ή και περισσότερα partitions με το ίδιο λειτουργικό για να αποφύγεις πιθανά προβλήματα με πιθανές ασυμβατότητες λογισμικού είναι μια λυπητερή ιστορία.

Μέχρι τα Windows 2000 (που δεν είχανε Activation) τα πράγματα ήταν απλά.

Προσωπικά είχα φτιάξει 4-5 partitions και είχα τα μουσικά λογισμικά σε ένα μόνο από αυτά (σε άλλο είχα π.χ. παιχνίδια με DirectX 8, σε άλλο με DirectX 9, σε άλλο με DevStudio και πάει λέγοντας...)

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ :

* Γλυτώνεις πραγματικά από ασυμβατότητες λογισμικού.

* Αν κάτι πάει στραβά και αντιμετωπίσεις μπλε οθόνες, απλά μπαίνεις από άλλο partition και κάνεις copy-paste όλα τα αρχεία (τουλάχιστον στα 2000 δούλευε τέλεια).

* Ξέρεις ότι κάθε partition έχει μόνον αυτά που πρέπει (εκτός από γενικής χρήσης αρχεία που τα φυλάς σε εντελώς άσχετο partition - και καλά "κοινό").

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ :

* Πρέπει να έχεις συνέχεια ενημερωμένο backup με τις εγκαταστάσεις ώστε να μπορείς να κάνεις rollback (αυτό το copy-paste που γράφω παραπάνω).

* Οταν θέλεις να κάνεις άλλη κατηγορία δουλειάς πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση (=χάσιμο χρόνου).

* Η ύπαρξη πολλών partitions δημιουργεί κάποια πρακτικά προβλήματα.

 

Σε λειτουργικά μεταγενέστερα των Windows 2000, (π.χ. XP, Vista, 7 κλπ.) που χρειάζεται activation αναγκαστικά θα έχεις ένα internet partition δηλωμένο κανονικά (αντιστοιχεί στο αγορασμενο ΛΣ) και τα υπόλοιπα με crack.

Εννοείται ότι θα φτιάξεις όσο το δυνατόν λιγότερες εγκαταστάσεις για να μη γίνει η δουλειά μπάχαλο :-)

Επίσης, τα Windows 7 φαίνεται να τα πηγαίνουν αρκετά καλά στη μη ύπαρξη προβλημάτων με ασυμβατότητες εφαρμογών κλπ. κλπ. οπότε ίσως να μη χρειάζεται τελικά όλη αυτή η μανούβρα.

Προσωπικά έστησα πολλά και διαφορετικά προγράμματα (και μερικά αρκετά προβληματικά) σε Windows 7 64 bit και φαίνεται να πηγαίνουν όλα περίφημα ! (όλα αυθεντικά πάντα).

Οσον αφορά την ύπαρξη άλλου χρήστη, μάλλον απέφυγέ το γιατί πιο πολύ μπέρδεμα θα δημιουργηθεί παρά λύση σε προβλήματα. Τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις συνήθως έχουν σχέση με δυσλειτουργίες στη registry, σε "μπλέξιμο" dll κλπ. άρα η ύπαρξη πολλών χρηστών δεν θα βοηθήσει και πολύ.

 

Το να στήσεις δύο εντελώς διαφορετικά λειτουργικά (έστω και Microsoft) στο ίδιο μηχάνημα μπορεί να λύσει μερικά προβλήματα αλλά σίγουρα θα είναι συνεχής μπελάς !

 

Αν δεν κατάλαβες κάτι από τις μπούρδες που γράφω παραπάνω, ρώτα ελεύθερα !

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με τα windows πάντως, η microsoft για την ενεργοποίηση αναγνωρίζει motherboard και ΄όνομα υπολογιστή. Αν σε όλα τα partition βάλεις το ίδιο όνομα υπολογιστή (όχι χρήστη, αυτό είναι άσχετο) δεν έχεις κανένα πρόβλημα στο να ενεργοποιήσεις μέσω ίντερνετ όλα τα partition. Εφόσον όμως έχεις το ίδιο λειτουργικό σε όλα, είναι καλύτερο για το μηχάνημα να έχεις μια εγκατάσταση και όχι πολλές (λιγότερος χώρος - λιγότερα registry). Αν για όποιον λόγο θες άλλες εκδόσεις των windows για άλλες χρήσεις (αν και με τα 7 δεν νομίζω να υπάρχει λόγος) τότε έχει νόημα να κάνεις partion με άλλη εγκατάσταση (αλλά μόνο τότε).

Γενικά αυτό που χρειάζεσαι είναι συχνό και καλό backup.

Για να μη παρεξηγηθώ, partition είναι καλό να έχεις, (ίσως 3) ένα για τα προγράμματα, ένα για τα αρχεία και ένα για backup (αν και το backup είναι ακόμα καλύτερο να γίνεται σε άλλο - εξωτερικό δίσκο).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου