Προς το περιεχόμενο

Ναι, ναι, και πάλι περί καρτών ήχου!


jumerang

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόοον! Για πείτε μου και μένα ρε παιδιά! Θέλω μια κάρτα ήχου με μηδενικό latency (για καλή real time ανταπόκριση των vst indtruments π.χ.), να έχει εισόδους line in κατά προτίμηση μεγάλα jack κι όχι rca (θέλω να ηχογραφώ κιθάρα,πλήκτρα και διάφορα άλλα line ins), να έχει προενίσχυση για μικρόφωνο, να έχει midi in-out, να έχει εύχρηστο software και να κάνει μέχρι 200 euro (άντε και λίγο παραπάνω!). Ζητάω πολλά???!!! Πήρα πριν λίγους μήνες την Μ-Audio Delta 66 που έχει και front panel-άκι και γενικά μου έκανε κλικ και εμφανισιακά και πήρα κι ένα USB midi (το midisport UNO της M-AUDIO) γιατί η κάρτα δεν είχε midi. Τελικά το midi μια δε δουλεύει σωστά - μια δε δουλεύει καθόλου, και η κάρτα έχει τόσο μπλεγμένο (για μένα) software που έχω απογοητευτεί και λόγω έλλειψης χρόνου έχουν μείνει και πίσω οι ηχογραφήσεις μου! Να πάρω καμιά άλλη κάρτα? Τι να κάνω???!!! S.O.S!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 35
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

..και τα δυο προιοντα που επελεξες θα επρεπε να σου δουλευουν αψογα...το software tis maudio ειναι απο τα πιο κατανοητα και ευκολα πιστευω...απλα πρεπει να ασχοληθεις λιγο,να διαβασεις το manual...αληθεια,το εκανες ποτε?θα μαθεις πολλα απο εκει μεσα... :lol: :lol: :lol:

το duo γιατι ανεφερες οτι δεν σου δουλευει σωστα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά όντως δεν έχω ασχοληθεί και πάρα πολύ με το manual, θα πρέπει να το διαβάσω εξονυχιστικά κάποια στιγμή, αλλά τι να σου πω... μια terratec που είχα παλιότερα την είχα καταλάβει πλήρως και χωρίς το manual...

Όσο για το midisport Uno της m-audio, όταν το είχα πρωτοβάλει λειτουργούσε αλλά είχε κάποια προβλήματα στο midi in του (π.χ. κάποιες νότες που του έπαιζα απ' το κλαβιέ μου δεν τις έπαιζε σωστά ή τις κρατούσε πατημένες συνέχεια!) και τώρα ενώ ο υπολογιστής μου το βλέπει κανονικά (σωστοί drivers κλπ), δεν το βλέπουν τα προγράμματα που χρησιμοποιώ! (στις επιλογές των "midi devices" που τους ορίζω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είχα αναφέρει και σε παλαιότερο ποστ, κάθε αίτημα τεχνικής υποστήριξης (διότι περί αυτού πρόκειται) καλό θα είναι να συνοδεύεται και από πληροφορίες για την τεχνική υποδομή αλλά και το επίπεδο γνώσεων αυτού που ρωτάει.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μια (ανώνυμη, όπως οτιδήποτε στο φόρουμ) καταγγελία κακής λειτουργίας προϊόντων που έχουν αποδεδειγμένη αξία και μεγάλο ιστορικό καλής λειτουργίας, συνοδευόμενη από μνεία ενός προϊόντος άλλης εταιρείας το οποίο (αν μη τι άλλο) πρώτη φορά ακούω να λέει κάποιος ότι το "έστησε" πιο εύκολα.

 

Είμαι λίγο επιφυλακτικός απέναντι σε όλα αυτά, ειδικά όταν συνοδεύονται από δηλώσεις όπως ότι "δεν έχω διαβάσει το βιβλίο οδηγιών χρήσης".

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου Wow!, τι να πω... Δεν έχω κανενα σκοπό να θίξω την M-Audio ή να εκθειάσω την Terratec, καμία σχέση! Μια ερωτησούλα έκανα, όπως κάνουν όλοι στo forum. Τώρα, αν έπρεπε παράλληλα να αναφέρω και το επίπεδο γνώσεών μου, αν είναι άριστο ή πολύ καλό ή μέτριο ή κακό, συγγνώμη, δεν το ήξερα. Επίσης δεν κάνω καμία "καταγγελία κακής λειτουργίας", κακώς το βάφισες έτσι. Απλά μέσα απ΄αυτό το troubleshooting μου, ίσως κάποιος ξέρει να με βοηθήσει κάπως.

Παρ' όλα αυτά, μπορείς να είσαι όσο επιφυλακτικός θέλεις και να παρακινήσεις και άλλους users του noiz να μη με βοηθήσουν, αφού τα ρωτάω όλα αυτά χωρίς να έχω ξεσπλαχνίσει το manual, το οποίο είναι μόνο στα αγγλικά τη στιγμή που το επίπεδο γνώσεών μου σε αγγλική τεχνική ορολογία ίσως να μην είναι και άριστο.

Ευχαριστώ για την υποστήριξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η παρακίνησή μου προς τα μέλη του φόρουμ είναι : να σε βοηθήσουν.

Η παρακίνησή μου προς εσένα είναι : δώσε μας εκείνες τις πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να σε βοηθήσουμε.

 

Νομίζω ότι αυτά που γράφω δεν επιδέχονται λανθασμένης ερμηνείας.

Είσαι ευπρόσδεκτος και εσύ και οι απορίες σου, όπως και όλοι οι άλλοι.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ok, thanks! Και sorry αν ερμήνευσα λανθασμένα τα λεγόμενά σου...

Παρ'όλα αυτά, όντως το midisport uno δεν το βλέπει σα midi device το Sonar π.χ. που χρησιμοποιώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Φίλτατε jumerang, η αρχαία Κινέζικη παροιμία "ότι πληρώνεις παίρνεις" :wink: ισχύει ΚΑΙ στις κάρτες ήχου ... που σημαίνει

 

είτε ότι πληρώνεις 400-800 Ευρώ και παίρνεις μια RME (ανάλογα με τα κανάλια που ζητάς πληρώνεις ανάλογα) και δεν ξαναασχολείσαι ...

ή με τα 200 Ευρώ συμβιβάζεσαι με τα μικροπροβληματάκια τους, ψάχνεις τους καλύτερους Soft/Hard συνδιασμούς, ψάχνεις τους καλύτερους drivers, τρέχεις στα forums για απαντήσεις, στέλνεις e-mails στις εταιρείες με παράπονα, γενικά καταναλώνεις πολύ χρόνο/κόπο σε άλλα πράγματα πλην των ηχογραφήσεων ... :roll:

Επίσης, -τουλάχιστον σε hardware θέματα και σ΄αυτή την κατηγορία τιμής- τα προϊόντα των Terratec, M-Audio δεν διαφέρουν τόσο πολύ ... ίσως η EMU να είναι ελαφρά καλύτερη ... όπως λένε τα tests/reviews βέβαια ... :roll:

 

/nEwBiE 8) [/b]

Πέτροc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γιατί να έχεις προβλήματα με 200€ κάρτα; Δεν το κατάλαβα αυτό φίλε nEwBiE :roll:

Δηλαδή θα πάρω κάρτα με 800€ να έχει 8 εισόδους τη στιγμή που θέλω να ηχογραφώ το synth μου και μια φωνή για να ξενιάσω; Αυτό δεν είναι ξένιασμα είναι πέταμα ευρόπουλων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γιατί να έχεις προβλήματα με 200¤ κάρτα; Δεν το κατάλαβα αυτό φίλε nEwBiE :roll:

Δηλαδή θα πάρω κάρτα με 800¤ να έχει 8 εισόδους τη στιγμή που θέλω να ηχογραφώ το synth μου και μια φωνή για να ξενιάσω; Αυτό δεν είναι ξένιασμα είναι πέταμα ευρόπουλων.

 

Γιατί για να λύσεις αυτά τα (software κυρίως) προβληματάκια πρέπει να επενδύσεις, και οι επενδύσεις αυτές κοστίζουν ... και επηρεάζουν την τιμή του προϊόντος ... απλά ... :roll:

 

Επίσης, δυστυχώς οι "καλές" κάρτες κυκλοφορούν μόνο σε πολλά κανάλια ... :roll:

 

Απ την άλλη, ο καθένας μπορεί κάλλιστα να πάρει μια κάρτα των 200 Ευρώ και να μην έχει ποτέ του πρόβλημα ... απλώς (πάντα μιλώντας για "σοβαρές" audio εφαρμογές) έχεις πολλές πιθανότητες για το αντίθετο ... τουλάχιστον έτσι λένε τα ειδικά fora του χώρου ...

 

/nEwBiE 8)

Πέτροc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου