Προς το περιεχόμενο

sterling by musicman


solega

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Δε νομίζω να μπορείς να βρεις στην Ελλάδα να δοκιμάσεις.

 

Ούτε εγώ έχω παίξει και όσα γράφω βασίζονται (α) στις εντυπώσεις μελών του EBMM forum και (β) σε σύγκριση με τις δικές μου Musicman.

 

Σε αντίθεση λοιπόν με τις OLP που ήταν φτηνοκατασκευές επιπέδου Harley Benton, οι Sterling περνάνε αρκετά αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και είναι πολύ κοντά από άποψης χαρακτηριστικών με τις αμερικάνικες. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι αντίστοιχα, αλλά βέβαια με χαμηλότερου κόστους υλικά.

 

Έτσι υπάρχει π.χ. πεντάβιδο neck plate, τα μπράτσα έχουν το "σωστό" προφίλ και το σωστό μέγεθος τάστων, τα κλειδιά είναι locking, κλπ. Μόνο που οι μαγνήτες είναι κινέζικες κόπιες DiMarzio, τα κλειδιά κινέζικες κόπιες Schaller, το τρέμολο κινέζικη κόπια Schaller FR, κλπ. Επίσης οι επιλογές χρωμάτων είναι περιορισμένες. Καταλαβαίνεις τι εννοώ λοιπόν για τη μείωση κόστους. Προφανώς αν βάλεις δίπλα δίπλα μια Sterling Axis με μια EBMM Axis θα καταλάβεις αμέσως γιατί η δεύτερη κοστίζει τα τριπλάσια, αλλά τα μέλη του EBMM forum δεν έχουν πει κακό λόγο για τις Sterling (και ειδικά τα μπάσσα). Το σημαντικότερο είναι πως είναι καλά κατασκευασμένες, σωστά τάστα, κλπ.

 

Αν παρ'ελπίδα δε, έχεις κάποια spares που μπορείς να χρησιμοποιήσεις (π.χ. μαγνήτες) τότε μπορείς να έχεις μια πολύ καλή "κόπια" στη μισή τιμή της "original".

 

Ελπίζω να βοήθησα έστω και ελάχιστα...

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αντίθεση λοιπόν με τις OLP που ήταν φτηνοκατασκευές επιπέδου Harley Benton

 

Αυτό το βρίσκω κάπως υπερβολικό και δύσκολο να το πιστέψω (έχω παίξει και με OLP, και με HB). Οι ΟLP είναι (ήταν) φτηνές, αλλά όχι και τόσο επιπέδου "καλαθιού" όσο οι HB.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου