Προς το περιεχόμενο

Shine on you crazy diamond cover


Iliaspap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

 

Είπα να κάνω και εγώ μια απόπειρα (ελπίζω οχι δολοφονίας) στο γνωστό κομμάτι. Δεν είμαι και πολύ έμπειρος στις ηχογραφήσεις, επίσης η ποιότητα του ήχου στο youtube έπεσε δραματικά σε σχέση με αυτό που ακούω από το .wav που έκανα export απο το cubase.

 

Περιμένω τα σχόλια σας.  ;) ;)

 

 

 

Pink Floyd - Shine on you Crazy Diamond

Hate it when people compare David Gilmour to God..... He is a great guy but he is not Gilmour!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι η κιθάρα σου είναι ξεκούρδιστη. Επίσης χρονικά κάτι δεν μου κάθεται καλά και κάποια vibrato ακούγονται περίεργα. Τώρα κλασικά κάποια bends είναι εκτός.

 

καλή συνέχεια!

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοίτα εδώ που τα λέμε σε γαργαλάει κι εσένα η περιέγεια σου ... φυσικά θα σου πουν κάποιοι εδώ μέσα ελλάχιστοι που τους ξέρουμε ποιοι είναι και μετριούνται στα δάχτυλα , που είναι παλιοί έμπειροι και όχι κομπλεξικοί πέντε πραγματάκια που θα σου κάνουν καλό και θα σε βοηθήσουν αλλά, ως επι το πλειστον δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις τροφή στον κάθε άσχετο που θα μπει να πει το κοντο του και το μακρί του και "εισαι λιγο εκτος και εισαι λίγο φάλτσος και ειναι λίγο στενος ο ήχος" και είναι λίγο "οτι παπαριά διαβάσαμε στο ίντερνετ " .... θες να σου πω ταπεινα την γνώμη μου ...και μόνο που διάλεξες να κάνεις αυτό το κομμάτι και μόνο που προσπάθησες να το ερμηνεύσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κανονικό και μόνο που έφτιαξες τοσο ωραίο βιντεάκι πραγματικά φίλε μου Γαμ....σες !!!

www.analogdesignaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα συμφωνήσω με τον David.

Με παραξένεψε το γεγονός ότι ενώ ηχογράφησες, δεν άκουσες τα πίσω όργανα; Δεν ''πέφτεις'' πάνω τους στο τέμπο.

''Δένει'' κάπως ή κατάσταση όταν ξεκινάει το ρυθμικό μπλούζ μέρος.

 

 

 

www.sonicspace.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το παίξιμο το ίδιο δεν είναι κακό. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερο.

 

Το tempo σου όμως είναι κακό. ΑΛΛΑ δεν νομίζω ότι είναι αποκλειστικά λάθος σου. Πρώτον ήταν πολύ κακή ιδέα το delay. Δεύτερον, όσο και αν ακούγεται περίεργο, θεωρώ κάκιστη  (και παντελώς αντιαισθητική) ιδέα το μετρονόμο που παίζει από πίσω. Το Shine είναι φτιαγμένο να φαίνεται ότι βασίζεται πάνω στην άπλα των συνθς. Γι'αυτό έχει και τη μεγαλοσύνη που έχει. Εσύ μάλλον δεν έχεις συνηθίσει το μετρονόμο και βιαζόσουν να παίξεις σωστά και εκεί την πατούσες (αυτό φαίνεται και από το ρυθμικό μέρος). Είσαι πάντα μπροστά.

 

Τέλος, ο ήχος. Γενικά δεν τον σχολιάζω. Εϊναι προσωπικό θέμα του κάθε κιθαρίστα. Αλλά εδώ έπρεπε να είχες ρίξει λίγο παραπάνω μελέτη. Το Gilmourish το ξέρεις; Αν όχι, μάθε το.

 

Φιλικά.

 

Edit: Επίσης, γιατί αυτή η μανία με το Youtube, ρε παιδιά; Ανέβασε το στο Noiz ή στη χειρότερη βάλτο σε ένα σάιτ για μουσική να μην ακούμε αυτή την ποιότητα.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Μπράβο για την απόπειρα και συγχαρητήρια για το video. Το κομμάτι έχει τα «ζητηματάκια» που έθιξαν τα παιδιά, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτά.

 

Προσωπικά θα ήθελα να ακούσω λίγο περισσότερη «ψυχή» στο παίξιμο. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά μου ακούστηκε σαν να το «φοβήθηκες» λίγο και είναι κάπως flat. Δηλαδή να στο πω πιο απλά, στο επόμενο που θα ανεβάσεις θα ήθελα να ακούσω τον Ηλία να το διασκεδάζει και όχι απλά να «διεκπεραιώνει» ;)

 

 

Keep on

 

 

all this has happened before and will happen again

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ Iliaspap οι παρατηρήσεις των παιδιών είναι σωστές. Επίσης, το κούρδισμά σου είναι όντως λίγο off και κάποια από τα σηκώματα είναι στο περίπου. Καλή προσπάθεια όμως σε ένα τιτάνιο κομμάτι.

 

...και μόνο που διάλεξες να κάνεις αυτό το κομμάτι και μόνο που προσπάθησες να το ερμηνεύσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κανονικό και μόνο που έφτιαξες τοσο ωραίο βιντεάκι πραγματικά φίλε μου Γαμ....σες !!!

 

Εδώ θα διαφωνήσω με τον υπέρμετρο ενθουσιασμό του φίλου. Όχι, δεν αρκεί κάποιος να διαλέξει να διασκευάσει ένα ιστορικό κομμάτι και να προσπαθήσει να το παίξει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κανονικό για να γ....σει.

 

Επίσης να πω ότι, σε διασκευές προς παρουσίαση, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία νομίζω να φτιάξει κάποιος ολόκληρο το κομμάτι και όχι απλώς να βάλει μια κιθάρα πάνω σε ένα backing track.

Ενωμοτάρχης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.... φυσικά θα σου πουν κάποιοι εδώ μέσα ελλάχιστοι που τους ξέρουμε ποιοι είναι και μετριούνται στα δάχτυλα , που είναι παλιοί έμπειροι και όχι κομπλεξικοί πέντε πραγματάκια που θα σου κάνουν καλό και θα σε βοηθήσουν αλλά, ως επι το πλειστον δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις τροφή στον κάθε άσχετο που θα μπει να πει το κοντο του και το μακρί του και "εισαι λιγο εκτος και εισαι λίγο φάλτσος και ειναι λίγο στενος ο ήχος" και είναι λίγο "οτι παπαριά διαβάσαμε στο ίντερνετ " ....

Άσχημο ξύπνημα, έτσι;

 

Για το κομμάτι με κάλυψαν Ray, noltrac και JJ.

Δεν συμφωνώ με τον Terry.  ;D

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου ήπια τον καφέ μου να καλημερήσω όλα τα παιδιά :)

 

 

θα εξηγήσω οτι για το γ... οτι αναφερόμουν στον προσωπικό πήχη του παιδιού που είναι προφανώς ερασιτέχνης και αυτο μπορούσε αυτο έκανε εννοώ με το backing track και θεωρώ οτι στους περισσότερους μας βάζω και τον εαυτό μου μέσα διότι δεν είμαι επαγγελματίας της κιθάρας ,(αντιθέτως έχω κάνει 10 χρόνια ωδείο σε άσχετο με την κιθάρα όργανο, ακορντεον έχω κάνει σύν τα θεωρητικά σολφέζ κτλ που είναι υποχρεωτικά για να πας για πτυχίο ) ,τέσπα μια τέτοια φιλότιμη ηχογραφισούλα πάνω σε ένα

backing track μας δίνει αρκετή χαρά αν βγεί κάπως υποφερτή :)

 

με την καλή έννοια όσα είπα στο πρώτο μήνυμα απλά δεν ήθελα να το πάρουν από τα μούτρα το παλικάρι πρωί πρωί :) αρκετά ηταν τα σχετικά με την λίστα κιθαριστών του Rolling stone :) Και πάλι καλημέρα και καλή κυριακή σε όλους

 

πάντως μετά το κακό ξύπνημα όπως είπατε ,είδα ότι μπήκαν να σχολιασουν αυτοί οι λίγοι και καλοί άρα τον πέτυχα τον στόχο μου δηλαδή ,όχι κόψιμο στα φτερά ενός ερασιτέχνη :)

www.analogdesignaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με παραξένεψε το γεγονός ότι ενώ ηχογράφησες, δεν άκουσες τα πίσω όργανα; Δεν ''πέφτεις'' πάνω τους στο τέμπο.

Πράγματι έτσι είναι. Γιατί? Σαν να μην ακούς όντως.

 

Κατά τα άλλα,

εισαι λιγο εκτος και εισαι λίγο φάλτσος και ειναι λίγο στενος ο ήχος

Το διάβασα στο Internet. ;D ;D ;D ;D ;D

Πλάκα κάνω εννοείται. :D

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. :D

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου