Προς το περιεχόμενο

Στηρίζουμε την ελληνική οικονομία;


stavros911

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η μουσική είναι ένας χώρος που κυκλοφορεί πολύ χρήμα μιας και όταν ξεκινήσεις να αναβαθμίζεις εξοπλισμό, συνήθως δεν σταματάς ποτέ.

Με τις επαφές που κάνω και ανταλλάζοντας απόψεις, διαπιστώνω ότι 2 είναι οι κύριες πηγές από όπου οι περισσότεροι Έλληνες μουσικοί (τουλάχιστον όσοι κινούνται στο ροκ) ψωνίζουν. Το Thomann, και οι αγγελίες. Έτσι έχω καταλάβει δηλαδή. Καταστήματα ελάχιστοι. Το δεύτερο το αφήνω στην άκρη μιας και δεν πρόκειται για την κλασσική μορφή εμπορίου.

 

Το θέμα που με απασχολεί είναι το Thomann (ή ότι άλλο) εναντίον ελληνικών καταστημάτων.

Προσωπικά, όσο μπορώ επιδιώκω να αγοράζω από τα εγχώρια καταστήματα για λόγους ευνόητους. Πολλές φορές όμως οι ίδιοι οι καταστηματάρχες με αναγκάζουν να στραφώ στους Γερμανούς όσο και αν δεν το θέλω. Συνοψίζω τους λόγους:

 

- Τιμές. Σίγουρα δεν ξέρω αν είναι και πολύ αληθές αυτό μιας και δεν έχω δει καμία εξωφρενική διαφορά στις τιμές των ελληνικών καταστημάτων από αυτές του Thomman. Κατά κανόνα ο Γερμανός είναι πιο φτηνός αλλά συνήθως για ελάχιστα ευρώ ενώ σε ορισμένα μικροπράγματα παρατηρώ ότι είναι ακριβότερος. Αν συνυπολογίσουμε και τα μεταφορικά για μικρές αγορές, τότε το Thomman συνήθως δεν συμφέρει ή συμφέρει για 5-10 ευρώ.

 

- Ασχετοσύνη. Μεγάλη ασχετοσύνη δυστυχώς από πολύ κόσμο που δουλεύει ή διατηρεί μαγαζιά μουσικών οργάνων. Πολλές φορές, ακόμα και εγώ που είμαι άσχετος διαπιστώνω ότι οι πωλητές δεν το γνωρίζουν το θέμα και θα σου πουν ό,τι μαλακία σκαρφιστούν μόνο και μόνο για να μην απαντήσουν "δεν ξέρω" ή για να σε οδηγήσουν σε αγορά.

 

- Έλλειψη επιλογών. Καλά για συνοικιακά μαγαζιά δεν το συζητώ, εκεί μόνο μια μάρκα  κιθάρες και πένες έχουν, όσοι δεν έχουν κλείσει δηλαδή. Ακόμα όμως και μεγάλα μαγαζιά, εμπορεύονται 2-3 μάρκες και αυτό είναι. Δεν μπορείς να πας σε ένα μαγαζί να παίξεις 3-4 όργανα ή 4-5 πετάλια και να διαλέξεις. Δυστυχώς θα αρκεστείς σε αυτά που φέρνει ο μαγαζάτορας.

 

- Έλλειψη εμπορευμάτων. Πήγα προχθές να πάρω δώρο ένα delay πετάλι του κιθαρίστα μας για την πρωτοχρονιά. Μεγάλο και γνωστό μαγαζί, μεγάλη και γνωστή μάρκα. Θα το έχουμε σε 20 μέρες απάντησε. Ε γ@@@@ε με. Έψαχνα να βρω ένα πετάλι πριν ένα χρόνο για μένα. Σήκωσα όλη την Ελλάδα στο πόδι. Το πιο κοντινό που μου είπαν ήταν σε 30 μέρες. Από Thomann το είχα σε 3.

 

Πέρα από τη στήριξη της εγχώριας οικονομίας (αν και δε μιλάμε για ελληνικά προϊόντα), μου αρέσει και η διαδικασία του να πάω σε ένα κατάστημα, να αγγίξω το υποψήφιο αγαθό, να το δοκιμάσω, να πάρω γνώμες. Πολλοί, πάνε και παίζουν στα μαγαζιά και τελικά αγοράζουν από Thomann αλλά αυτό δεν το θεωρώ έντιμο.

Τελικά υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση στα εγχώρια καταστήματα; Είναι θέμα επιλογής ή απλά δεν μπορούν να τα βάλουν με μία οικονομική δύναμη σαν την προαναφερθείσα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιότερα όπου όλα αυτά τα διαδικτυακά μαγαζιά δεν υπήρχαν ή και αν υπήρχαν η χρήση του net ήταν περιορισμένη οι εγχώριοι μαγαζάτορες βαρούσαν ότι τιμές θέλαν. Μέχρι κάποια χρόνια πριν δεν είχες και άλλη επίλογή, για τους παραπάνω λόγους, οπότε η αγορά είχε κοινό και κόσμο που αγόραζε, εκτός από αυτούς που είχαν μπάρμπα στην Βοστώνη!!

 

Αργότερα όμως  οποιος δήποτε μπορούσε να μπει σε ένα διαδικτυακό μαγαζί να δει τις τιμές να συγκρίνει άμμεσα και γρήγορα με οποιοδήποτε κατάστημα. Σε αυτό το σημειο χρονολογικά είχαμε ένα φαουλ από τους ''δικούς'' μας οι οποίοι συνέχιζαν να βαράνε τις τιμές στο θεό. Με αυτόν τον τρόπο σιγά σιγά άδειασαν τα μαγαζιά.

 

Όσπου φτάσαμε στο σήμερα που οι τιμές (για ότι έχω τσεκάρει εδώ και χρόνια) είναι ίδιες με του τόμαν και λιγότερο αν υπολογίσουμε τα μεταφορικά σε κάτω από 299 ευρώ αγορές!! Μάλιστα σε γνωστό μαγαζί ο τύπος για να μου πει πόσο έχει μπήκε στο site του thomann!!!! Εγώ πλέον δεν έχω κανένα σκάλωμα να ψωνίσω οτιδήποτε από εδώ ξέρω πόσο έχει πριν καν πάω στο μαγαζί και ξέρω ότι θα το δοκιμάσω.

 

Για το απόθεμα πιστέυω ότι είναι λογικό να μην έχουν. 1ον γιατί τόσα χρόνια τους έφαγε ο γερμανός και έτσι δεν στοκάραν πράγματα εφόσον δεν υπήρχε κίνηση. 2ον το αγοραστικό κοινό είναι πάρα πολύ μικρό.3ον πλέον με την κατάσταση γενικότερα δεν νομίζω να θέλει κανείς να στοκάρει και πολλά.

 

Θέλω να ελπίζω ότι όλο αυτό θα βγει σε καλό ώστε να ξαναζωντανέψει η αγορά και εμείς να μπορούμε να δοκιμάζουμε και να αγοράζουμε τα όργανά μας από τα εδώ μαγαζιά μέσα σε ένα απόγευμα!!

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Εγώ πάντως δε στηρίζω τίποτα απλά και μόνο γιατί είναι "Ελληνικό" (ή από αλλού ή το αντίθετο). Οι αγορές μου στηρίζονται σε άλλους παράγοντες (όπως ποιότητα, χρόνο παράδοσης, κοκ)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε καλη χρονια ,εθιξες ενα θεμα που το εχω συζητησει κατα καιρους με καταστηματαρχες τουβ κλαδου και εισεπραξα σχεδον την ιδια προσεγγιση ...οτι δηλαδη τους εχει γ@μ@σ@ι .Δεν ξερω αν ειναι η νοοτροπια μας σαν Λαος ;

παντως ειτε αγοραστες ειμαστε ειτε εμποροι ειμαστε το ιδιο μυαλο(γεματο σκ@τ@) κουβαλαμε .

Δεν υπαρχει περιπτωση ουτε σε 200 χρονια να αλλαξουμε μυαλα δυστυχως .Δεν φτιαχνουμε σχεδον τιποτα ,ολοι εχουν σπουδασει πληροφορικη ,γιατροι,οικονομολογοι ,παραδουλευτρες (αυτο ειναι νεα ειδικοτητα που μας εχουν καταναγκασει απο ΕΥΡΩΠΗ ),γκαρσονια ,μαγειροι ,δικηγοροι ,μουσικοι,χορευτες,ηθοποιοι ,ζωγραφοι ,ποιητες ,συγγραφεις κλπ παραγωγικα επαγγελματα.Μια κατασκευη ,παραγωγη ,αγροτικη παραγωγη,κτηνοτροφικη παραγωγη δεν ''φτιαχνουμε'' κατα τον ποντιακο ιδιωματισμο .Πως λοιπον να εκτιμησουμε την Ελληνικη οικονομια και να βοηθησουμε ;οταν δεν ξερουμε τιποτα απο παραγωγη ,τεχνικη υποστηριξη ,κατασκευες.Αυτος ειναι ο κανονας και υπαρχουν και οι Φωτεινες εξαιρεσεις που τον επιβεβαιωνουν .Αν μπορεσω σε μελλοντικο Thread θα προσπαθησω να απαριθμησω τις λιγοστες εταιρειες που κανουν εξαγωγες σε ολο τον κοσμο και εισπρατουν μετρητα που τα ακουμπανε στην Εφορια που με την σειρα της τα δινει σε μισθους για την ελιτ του Ελληνικου Λαου Τους Δημοσιους Υπαλληλους που ''εργαζονται σκληρα '' επι 35 χρονια τωρα ...και εμεις οι Μ@Λ@Κ@Σ

καθομαστε και τους ανεχομαστε .Το συγκεκριμενο θεμα του thomann ειναι απο τα ευτραπελα οσον αφορα την αντιμετωπιση του απο τους ντοπιους εμπορους/εισαγωγεις αλλα μονο μια δικαιολογια μπορω να εντοπισω : Ο Τhomann πουλαει σε ολη την Ευρωπη δηλαδη απευθυνεται σε μια αγορα 500 εκατ.περιπου ΟΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣμε αποτελεσμα να πετυχαινει καλυτερες τιμες ,αλλους τροπους πληρωμης προς τα εργοστασια ,οποτε με το αβανταζ της προπληρωμης του προιοντος απο τους πελατες του μαζευει τα μετρητα και ειναι καβαλα!

Εδω ο καθε Νακας ,Στολλας ,Τριμης κλπ. αντε να μαζεψουνε μετρητο αντε προσφορα στην προσφορα ,λιγο και η ασχετοσυνη ορισμενων υπαλληλων ,λιγο και η βλακεια του αγοραστη ..εε ...να πως τους σκιζει κανονικα.

Παρ'ολα αυτα ειμαι συμφωνος οτι οι δικοι μας θελουν στηριξη και εν ολιγοις μετα την ψυχρολουσια εχουν αρχισει και προσεχουν πιο πολυ τον πελατη.Ειμαι και εγω της νοοτροπιας οταν θελω να αγορασω κατι να θελω να το αγγιξω & να το δοκιμασω .Και στο κατω-κατω αυτοι δινουν δουλεια σε μερικους ανθρωπους .Αυτα τα ολιγα και καλη χρονια.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα να σημειώσω ότι η εν λόγω κουβέντα έχει γίνει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν και πάντα καταλήγουμε στα ίδια συμπεράσματα: οι Έλληνες στράφηκαν αλλού γιατί η εγχώρια αγορά ήταν για κλάματα, σταδιακά το πράγμα αλλάζει προς το καλύτερο, οι καταστηματάρχες αρχίζουν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τον ανταγωνισμό και όλα τα σχετικά.

Υπάρχει κάτι νέο να πούμε ή θα επαναλάβουμε τα ίδια;

 

Πέραν αυτού, η αγορά μουσικού εξοπλισμού είναι ένα κομμάτι με μικρή οικονομική σημασία για τη χώρα μας.

Δεν έχει λοιπόν νόημα να το βλέπουμε πατριωτικά γιατί η χώρα σίγουρα δεν πρόκειται να σωθεί αν ψωνίζουμε τα αναλώσιμα για τις κιθάρες μας από το εξωτερικό αντί για το μαγαζί της γειτονιάς. Απλά θα επιβιώσουν κάποια συνοικιακά μαγαζιά, πράγμα σημαντικό για τους μαγαζάτορες και τους εργαζόμενους σε αυτά αλλά όχι καθοριστικό για τη γενικότερη κατάσταση στην Ελλάδα.

 

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία πάνω απ' όλα!

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση στα εγχώρια καταστήματα;

 

Δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα εδω και 2 μηνες οι ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ των προϊοντων στην Ελλαδα γινονται σχεδον αποκλειστικα με ΜΕΤΡΗΤΑ μια και ελαχιστοι ξενοι εμποροι/οικοι/εταιριες κανουν πλεον πιστωση στους Ελληνες εισαγωγεις και δεχονται πλεον ελληνικες τραπεζικες εγγυησεις ενω τα ελληνικα LC μονο τον...γελωτα προκαλουν παγκοσμιως...δεδομενου λοιπον του γεγονοτος οτι χωρις πιστωση δεν υπαρχει εμποριο η απαντηση μου ειναι κατηγορηματικη (τουλαχιστον ως προς το στοκ που θα εχουν τα κατ/τα στην Ελλαδα,και σε λιγο οχι μονο τα...μουσικα ...):

 

OXI για τα επομενα 2 χρονια    (σε περιπτωση που η χωρα παραμεινει στο ευρω)

 

OXI για τα επομενα... 52 χρονια    (σε περιπτωση που η χωρα δεν παραμεινει στο ευρω,αλλα βεβαια τοτε το τελευταιο που θα σε απασχολει θα ειναι οτι δεν θα υπαρχουν χορδες για την κιθαρα σου στα μαγαζια...)

 

Επισης θα ηθελα να σου υπενθυμισω οτι ο τομεας "εμπορια μουσικων οργανων" συνεισφερει ΕΛΑΧΙΣΤΑ στην εγχωρια οικονομια μια και εμπορευεται ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ αγαθα (δηλ. και παλι το 80% των χρηματων παει "εξω") ενω μια και απασχολει ΛΙΓΟΥΣ υπαλληλους (να ειναι καμμια 2αρα χιλιαδες σε ολη την Ελλαδα και πολλους λεω) η συνεισφορα του στο ΑΕΠ και στα Ασφαλιστικα ταμεια ειναι μηδαμινη,μονο φορολογικα συνεισφερει (στο μετρο που οι καταστηματαρχες κοβουν αποδειξεις βεβαια...) αλλα και παλι μιλαμε για εναν μικρο σχετικα τζιρο .

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ήμουν νέος και ωραίος με χρόνο ελεύθερο θα τριγύρναγα στα μαγαζιά για τσάϊ, συμπάθεια και δοκιμές. Κουβεντούλα, γκρίνια, η μ@λ@κία σύννεφο και όλα καλά και αν μου αρέσει κάτι κι έχουμε κάτι στη τσεπούλα, μπορεί κιόλας να πάρω.

Αλλέως μου μεινε η οργανότσαρκα και περάσαμε ωραία.

 

Τώρα που μεγάλωσα (αλλά παραμένω ωραίος), περνάω μετά τη δουλειά σε δυο τρία μαγαζιά και ρωτάω αν έχουν (τώρα) αυτό που θέλω (for the benefit of doubt και old time shake που λένε κι οι Ηπειρώτες) και σε τι τιμή.

Αν μου κάνει (και 10% με 15% παραπάνω από το νετ, είναι αποδεκτό).

Αν όχι, καλή καρδιά, να μαστε καλά, την επόμενη φορά και μέχρι τότε να ρίξω και μια ματιά στο εμπόρευμα που έχει.

Αν κάτι μου τραβήξει την προσοχή, μπαίνει στην watch list. Αν όχι, "θένξ αλλά φεύγω γιατί βιάζομαι".

Αν γυρίσω άπραγος στο σπίτι,Γκούγκλης και Ιμπέης είναι η δική μου λύση.

Απλό;

I think so.

 

Τα περί ζήτω το Έθνος και Ψωνίστε από δω, δεν με αγγίζουν ιδιαίτερα διότι η προστιθέμενη αξία του μεταπωλητή (και όχι κατασκευαστή μην ξεχνιόμαστε) έγκειται στη διαφοροποίησή του (όπως την αντιλαμβάνεται ο καθείς εκ των καταναλωτών) από τους υπόλοιπους μεταπωλητές. Η εθνικότητά του δεν είναι για μένα στην κορυφή των κριτηρίων μου.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου